O zaman sipariş vereyim. 1000 saat kullanım ömrü olduğunu yazmışlar. Kısa sürede pozlama işlemini tamamlayacagi varsayımı ile hareket edersek çok uzun zaman kullanabilirim. Aradaki fiyat farkını zaman olarak misli ile çıkartır bu kadar sürede.
Kullanmanız gereken lamba bu.
Metal Halide Lamba
Ben hem uv boya kurutmada hem de Dry Filmde bu aparatı kullandım.
UV Oje Kurutucu
Maksimun pozlama süresi aydınger ile 20 sn idi.
Serigrafi yöntemlerinde bu lambayı öneriyorlar.İçerisinde sanırım cıva var.Hem o film sadece mor uv ışığa değil diğer ışıklara da duyarlı.Ama bu lambanın UVA ışıması çok az. En çok ışımayı beyazda yapıyor. Herhalde son derece güçlü bir lamba olduğu için o yaydığı birazcık UVA bile yeterli oluyor.
Youtube dan bir kaç video izledim. Gönderiyi sildim. Katılma konusunda emin değilim. Benim yazıcıdan aydınger geçmiyor. Eriyor. Sonra sodaya koy, asite koy, asetona koy. Kalite konusunu bilmiyorum ama uğraş isteyen bir iş.@Gokrtl gönderiyi buraya taşıyalım dedik ama başka yere mi gitti göremedim. DRY film denemek istersen siparişe seni de ortak edelim. Gelince bir rulosunu da sana gönderirim birde UVA lamba alman gerekecek.
@Sercan senin almayı düşündüğün lamba 300W olduğundan yoğun miktarda ısı açığa çıkartır gibime geliyor. Bu durumda dry filme etkisi negatif olur mu acaba?. Gerçi @taydin 60 cm uzaklıktan bahsetti.Siparişi beklerken bir yandan da UVA lamba bakmaya başladım. Nasıl bir güçte lamba almam gerektiğine dair çok bir fikrim yok. Aşağıdaki gibi güçlü bir lamba alıp kısa sürede pozlasam daha iyi olur gibi düşünüyorum. Bu ışık hem halojen hem de reflektörlü gibi. Bunun yerine muhtemlenen daha uzun ömürlü olacak LED mi alsam. Hazır oje kurutucu olarak lambaya göre üçte bir fiyata satılan oje kurutucular bulmak mümkün.
OSRAM ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27-UV Lambalar
Uygulama alanları: Güneş ışığı simülasyonu, Tutkal kürleme, Yapay malzeme yaşlanması, UV'ye duyarlı fotorezist kaplamaların maruz kalması, Teraryumlar, At solaryumu... Ürün ailesi özellikleri: Teknik uygulamalar için UV lamba, Kontrol tertibatı olmadan doğrudan çalıştırma...-Ultraviyole (UV)...www.ampulsepeti.com