Abi freze, skop, ölçü aleti vb performansı seni tatmin etmeyen ve atacak olduğun cihazları bize gönderebilirsin. Evlat edinir yada vesile oluruzBende de bir tane vardı bu portatif punta makinalarından. İçinde çok yüksek deşarj kapasitesine sahip bir LiPo pil vardı. Ama puntalama performansını hiç beğenmedim ve attım.
Belki pile paralel super kapasitör sorunu çözebilir. Anlık akım yetmemiştir. Keşke atmasaydınız.
Normalde sadece 500F 2.7V kapasitör ile pil kaynağı yapılabiliyormuş. Link..
Kola tenekesini zımparalasam nikel şerit gibi pil birleştirmek için kullanılır mı?
Nikel serit lehim tutuyor ama alüminyum a lehim tutturabilir miyiz?
Bu çok zor. Tutturanlar var ama çok ugrastirir.
Pil grubunu bms e bir şekilde tutturmak lazim.
Oyle atilacak bir sey varsa ihtiyaci olan biri kullanabilir.Bende de bir tane vardı bu portatif punta makinalarından. İçinde çok yüksek deşarj kapasitesine sahip bir LiPo pil vardı. Ama puntalama performansını hiç beğenmedim ve attım.
Sunkko 737DH : https://www.merterelektronik.com/urun/sunkko-737dh-pil-punto-makinesi-kaynak-makinesiSüper kapasitör ile yapanlarda var evet, ama bence çok kullanışlı olmaz. 10 A güç kaynağı ile dahi 500 F bir supercap şarj olması dakikalarca sürüyor. Seri puntalamada çok sinir bozar. En iyisi, bu iş için tasarlanmış makina almak. Bende 4.3 çKW gücünde Sunkko 737DH var, çok memnunum.
"İçecek kutuları alüminyumdan (dünya çapında üretimin% 75'i) veya kalay kaplamalı çelikten (dünya çapında% 25 üretim) yapılmaktadır."
Çocukken toplar satardık. Uzun bira kutuları aluminyum, küçük kutular teneke diye aklımda kalmış. Farklı fiyattan satılırdı...
Belki şimdi hepsi aluminyumdur.