Ozdisan PCB Ruler

hakan8470

abantu
Katılım
17 Şubat 2022
Mesajlar
3,058
Apertures yazan yer ne icin kullaniliyor cozemedim
20240610_215538.jpg
 
Devre kartı tasarlarken örneğin lehim padi ve delik boylarını öngörebilmek için.
Ama ilk bakışta ben tam anlayamadım hangisinin ölçüsü ne ve ne tarafta yazıyor.
 
Şuradaki bilgiye göre PCB terminolojisinde aperture "temel bir şekil, yapıtaşı olarak kullanılan bir şekil" anlamına geliyor. Gerber dosyasında her şekil için bir kod var ve makina o koda göre işlem yapıyor.

Oradaki ölçüler de beyaz grid'in ölçüleri.

 
Şuradaki bilgiye göre PCB terminolojisinde aperture "temel bir şekil, yapıtaşı olarak kullanılan bir şekil" anlamına geliyor. Gerber dosyasında her şekil için bir kod var ve makina o koda göre işlem yapıyor.

Oradaki ölçüler de beyaz grid'in ölçüleri.

şimdi fark ettim gerber dosyası oluştururken NC drill içinde apertures isimli bir tablo var. burada her delik çapını bir aperture(işaretçi) ile eşleştiriyor ve gerber üzerinde bu delikleri de aperturelar ile gösteriyor.

mesela burada artılar 1mm delikler, iç içe daire crosshair olanlar 0.45mm

1718049271967.png
 

Forum istatistikleri

Konular
8,666
Mesajlar
141,581
Üyeler
3,459
Son üye
ibrahimcihadmutlu2005@gma

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top