ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Şuan yukarı da görüldüğü halde abi ve kendi kağıda çizdiğim taslağa göre doğaçlama gidiyorum proje parelellinde bir drone da yapıyorum o bu aracın içinden çıkacak büyük araç yapmak gibi bir hayalim vardı onu gerçekleştirmeye çalışıyorum biraz da aslında, demir profiller ile yapmak istiyordum ama kaynak makinası alamadım çok pahalandılar son zamanlar daNiye o kadar büyük?
Bitmiş hali var mı? Yani daha önce bir yerden mi gördün yoksa doğaçlama mı gidiyorsun?
Hayır petg ile parça bastım rulmanı ona onu da pprc ye geçiriyorum abiRulmanları nasıl geçiriyorsun PPRC'ye? Isıtıp yerine mi bastırıyorsun?
Metalden daha hafiftir abi muhtemelen, ben yukarı da da bahsettiğim gibi elektrod kaynak makinası daha pahalı olduğu için plastik kaynak makinası aldım ve bununla pprclerden yapmaya çalışıyorum.@ibrahimcelik iskeleti sağlam görünüyor. Bu malzeme güzel bir alternatif olmuş. Esnek olacağı için hareket halinde daha dayanıklı olabilir. Metal bileşenlere göre daha mı hafif?
18mm MDF ile kayıt atabilirim ortaya veya 40x40 profil bitsin bakalım bir de abiEline sağlık, güzel ilerliyor. Yalnız bu malzemenin mekanik dayanımı yüksek değil. Bittiğinde bakarsın, belli noktalar arasında dışı plastik kaplamalı ince çelik halattan gergi atman gerekebilir.
Aslında birer şarjlı matkap koyacaktım arkaya ama biririn devri düşük diğeri yüksekti saçma olur diye tek motor ile devam etme kararı aldım.Bitmiş halini merakla bekliyorum. Bir önerim olacak; arka dingile ya diferansiyel koyman yada sağ ve sol tekere birer motor koyman. Yoksa arabanın dönme kabiliyeti iyi olmaz. Drift yaptıracaksan başka tabii .Bu boruları kullanmak da iyi fikirmiş.
Basit bir diferansiyel dişli tasarımı biliyordum. Unutmuşum.Bitmiş halini merakla bekliyorum. Bir önerim olacak; arka dingile ya diferansiyel koyman yada sağ ve sol tekere birer motor koyman. Yoksa arabanın dönme kabiliyeti iyi olmaz. Drift yaptıracaksan başka tabii .Bu boruları kullanmak da iyi fikirmiş.
Ben de baktım güzel tasarımlar var somun mil bağlantısı için düzenleyip kullanabilirim sanırım.Basit bir diferansiyel dişli tasarımı biliyordum. Unutmuşum.
İnternetten bunları bulabildim.
Düz dişliler ile yapıldığı için belki 3d printerdan çıkarması daha kolay olur.
Bunların hızı uygun olur mu, ben facebook'u sadece iş gerektirdiğinde kullandığım için göremedim detayları.Facebookta Ahmet Menevşe kullanıcısında redüktör motorlar var. Tanesi 1000₺. Senin araç için biçilmiş kaftan.
Bei Facebook anmelden
Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.www.facebook.com
Video
www.facebook.com