Emin değilim abi bu kartlari cok incelemedim. Evet piyasada 2 tipi var. 40 amper ve 100 amper diye geçiyor.
Bu kartlar 3 kontrolü var diye biliyorum.
1 punta süresi
2 trafonun pirimer gucu ( dolayisi ile punta akimini ) dimmer gibi.
3 pals kontrolu ( bir tetikle ister bir ister iki kez punta akimini gonderiyor )
Mikro dalga fırın trafosunu, hurdacılardan 20 tl ye alırsınız.Ben de bu puntalama makinalarından getirteyim diyordum Çin'den. Madem kartı bulunuyor, bir tane mikrodalga trafo bulduk mu tamamdır Mekanik kısmını zaten hallederim. Bizim Türk gümrük musibeti ile dertlenmeye de gerek kalmaz.
Mikro dalga fırın trafosunu, hurdacılardan 20 tl ye alırsınız.
Dimmer olmaz. Anlık yüksek akım (60-100 A.) geçiyor. Mili saniyeler içinde akım kullanılacak. Hangi dimmer bu süreyi sağlar?Valla ben aradim 50 tl nin altina bulamadim. Millet ogrenmis. Birde sargilari aluminyum.
Neyse bu pil punta isleri ile ugrasan bazi gruplari takip ediyorum. Orda sure için 555 ile yapilmis timer ve akim kontrolu icinde trafonun girisinde dimmer kullaniyorlar.
Sizce dimmer kullanimi akim kontrolu icin uygun mu?
Yoksa ugrasma al bi kart tak gitsin mi dersiniz?
Kondansatör basit bir çözüm, benim gibi yoğun şekilde puntalama ihtiyacı olmayanlar için güzel. Ancak fiyatı yaklaşık 70₺ den başlayan bu kondansatörler sürekli kısa devre edilerek kullanılacaklar. Bu durumda ömürleri ne olur acaba?