tahir kemal
Üye
resimdeki bağlantı şemasına göre bağlantıyı yaptım yanlışlık var mı ?? Allah kahretsin TP4056 gene yandı koskoca bosch matkabı dönüştürüken bu kada uğraşmadım lanet olsun...
Şarj kablosu takılı iken çalıştırılmazsa TP4056 in yanmaması lazım.resimdeki bağlantı şemasına göre bağlantıyı yaptım yanlışlık var mı ?? Allah kahretsin TP4056 gene yandı koskoca bosch matkabı dönüştürüken bu kada uğraşmadım lanet olsun... 45428 eklentisine bak
şarja takınca full doluymuş gibi kırmızı led yandı. sonra mavi lede geçti o arada tetiğe basınca hafif dumanlar çıktı anlamadım ???Şarj kablosu takılı iken çalıştırılmazsa TP4056 in yanmaması lazım.
Dolmasını bekleyip sadece pil ile çalıştırılacak.
Elektronikte olur böyle şeyler.benim şansım mı kaderim mi anlamadım ki bir işimiz de kolay olsun...
Olmaz. Yanlış...motoru out pinlerine değil, direk pile bağlayın
Elektronikte olur böyle şeyler.
Ben yaptım hemen oldu. Var mı böyle işler ...
Emek vereceksin, zahmet çekeceksin, sonunda başaracaksınız.
Bela, lanet okumadım...
Sabır, sabır, sabır...
Sonunda;
Başarı ve tecrübe edineceksiniz...
Kontrol kalemi formundaki küçük yazımı okumanızı isterim.
Sabırla, sakinlikle tekrar tekrar, yapılan işi unutmadan çalışın takıldığınız yerleri bize sorun.
Çalışırsanız, başaracaksınız.
Pil doluysa normaldir. Kırmızı renk ile mavi renk birlikte yanar, sonra şarj oldu bilgisi ile kırmızı LED söner, mavi led e geçer.nasıl olduysa şarj olurken hem kırmızı hem mavi led ikisi de yandı ..
TP5100 bağlantı şekli aşağıda dır.TP5100 modül alacaktım ama ondada typc soketi yoktur şarj nasıl ediliyor onu bilemedim
Bu bağlantı yanlış.
Neden böyle bir bağlantı önerdiniz?
18650 yi patlatırsınız.
Gereksiz bir durum olur. Pilde şarjın azlığı /çokluğu ile bir sıkıntı yok. Motor ilk kalkışta yüksek akım çekiyor. Bunu karşılamak için güçlü mosfetlere gerek var.Çünkü şarjdayken pilin krşılamadığı akımı onun üzerinden çekmeye çalıştığından dayanamıyor. Ya da TP4056'nın şarj çıkışının birine seri bir direnç bağlayıp aşırı yüklenme önlenebilir.
TP4056(pili şarj etmesi lazım) ile 15A lık modülün batarya bağlantısı paralel olmalı.
Tp4056 nın çıkışı 15 A modülün power pinlerine bağlanmalı.
Bu bağlantı ile kullanılabilir.
Çizimi yazdıklarıma göre düzenleyebilir misiniz?
Resim çizemiyorum.
Telefondan takip ediyorum.
Şarj işlemi yok.1S 15A BMS 3.7V 18650 modülün bilgilerine bakınca; modül hem şarj işleminde hemde bataryanın deşarj işleminde bataryayı korumak için kullanılıyor.
TP 4056 nın batarya bağlantısını 15A ilk modülün batarya bağlantısına paralel kablo lehimleyin.TP4056 ile 15A. lik modülün batarya bağlantısı paralel olmalı" ifadesi; ben burayı anlayamadım.