şarjlı tornavida lityum pil bağlantısı

Benim tahminim motor çalışınca iç direnci sıfıra yakın olduğu için motor uçlarındaki voltajda sıfıra yaklaşıyor.
Entegre üzerinde (Güç kaynağı voltajı - motor uçlarındaki voltaj) voltaj düşümü fazla oluyor.
Pil boşalsa bile 3 volt civarında oluyor.
(Güç kaynağı voltajı - pil uçlarındaki voltaj) Voltaj farkı az olduğu için entegre ısınmıyor. (Şarj akımı 1 Amper olursa)
Güç=Akım x volt

evet bir abimizle görüştüm bu konuyu TP4056 bu işler için yetersiz dedi 1 amper akım verebiliyormuş . ayrıca bilmiyorum ne derece doğru TP4056 nın için pil koruma özelliği mevcutmuş yani exta bms bağlamana gerek yok dedi. bende TP5100 sipariş ettim. araştırdık buda yetersiz kaldığnı söyledi son çare IP 2312 modülü bulduk 3 amper akım veriyor ve hızlı şarj özelliği varmış ama buda yaşadığımı şehirde yoktur.
böyle değişik bir paradoxun içine girdik ???

Tek güvenli çözüm, burada arkadaşların da dediği gibi:

1) TP4056 modülünü sadece şarj için kullan.
2) Matkapı, modül bağlıyken çalıştırma.
tamam güzel diyorsunuz ama biz bunu tornavidanın içine monte edecez her seferinde tornavidanın içini sök tak yapmak zahmetli iş olmaz mı ????
daha pratik kesin birşey bulmamız lazım ???

TP4056'ların BMS'li olanı da var olmayanı da. Önceki mesajımda yazdığım gibi fener türü cihazlarda tek başına kullanılıyor. Motor gibi daha yüksek akımlar için ayrı bir BMS kartı şart. 1A olarak şarj için üst sınırda kullanılması ısınmasına sebeptir. İlgili direnç değiştirilerek daha düşük akımlarda sağlıklı şarj mümkün.

IP 2312 3A olsa da siz yine de 2A bir şarj adaptörü ile şarj edin. Bu çin üretimi modüller maalesef üzerlerinde yazan sınır değerleri pek sevmezler!

TP4056'ların BMS'li olanı da var olmayanı da. Önceki mesajımda yazdığım gibi fener türü cihazlarda tek başına kullanılıyor. Motor gibi daha yüksek akımlar için ayrı bir BMS kartı şart. 1A olarak şarj için üst sınırda kullanılması ısınmasına sebeptir. İlgili direnç değiştirilerek daha düşük akımlarda sağlıklı şarj mümkün.

IP 2312 3A olsa da siz yine de 2A bir şarj adaptörü ile şarj edin. Bu çin üretimi modüller maalesef üzerlerinde yazan sınır değerleri pek sevmezler!
şarj aleti olarak typc uçlu tlefon şarj aleti kullanıyorum ama ojinal bilmiyorum sorun olur mu ?? TP5100 NASIL OLUR ??

Kaç amper güç çıkışı var?
Şarjda kullanılacaksa, şarj akımını sınırlamadığınız sürece sorun çıkacaktır.

Bağlantıları tekrar bir zahmet çizin.
Bir de varsa motor yerine 5 volt birkaç modül şerit led ile deneyin.

Benzer, pilleri bitik bir tane de bende var. Henüz 18650 takmayı denemedim.

Sizdeki bağlantıların son halini görmek lazım?

TP4056 yerine cep telefonu eski bitik pillerinden çıkan BMS kartı değerlendirilebilir. Yüksek akımları desteklemez. El feneri gibi yerlerde kullanılabilir.

Benzer, pilleri bitik bir tane de bende var. Henüz 18650 takmayı denemedim.

Sizdeki bağlantıların son halini görmek lazım?

TP4056 yerine cep telefonu eski bitik pillerinden çıkan BMS kartı değerlendirilebilir. Yüksek akımları desteklemez. El feneri gibi yerlerde kullanılabilir.
valla bende videodaki gibi 3 tane küçük şarjlı var elden geçirip satayım diye düşünüyorum ama bakalım yarın elime TP5100 geçerse birde onunla deneyecem bendeki bağlantıyı bozdum birşey kalmadı. bunu test etmek için sabit voltaj veren güç kaynağı ile şarj etsek sorun olur mu ??

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,610
Üyeler
3,426
Son üye
Fatih Kemal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back