Şekil Olsun Diye Alınan Cihazlar

Evdeki hobi atölyesinden biraz daha büyük, tek kişinin çalıştığı ufak bir işletme düşünelim.

Bu işletmedeki mantık basit. Zevk için yatırım yapılmaz. Gerektiği kadar alınır. Örneğin hemen pahalı bir havya alınmaz. Sermaye olsa bile işlerin yoluna girmesi beklenir. Diğer cihazlar için de aynı mantık. Mümkünse en az yatırımla ilerleme sağlanır.

Ticarethane böyleyse hobi atölyesi için de benzer mantık aranabilir . Eve TV alınacaksa, en pahalısından zevk için alınır. Ama atelye tam olarak zevk mekânı deği. Biraz iş yapılıyor değil mi
Ben 878D kullanan telefon tamircisi gormustum. "Bu yetiyor mu" dedigimde "kullanmasini ogrenince aramiyorsun baskasini bizim is icin" demisti. Adam o aletin altina seramik isiticili modul gelistirmis, BGA makinesi gibi kullaniyordu.

Bu tur bir olcum hassasiyeti projede kullanilan olcu aletleri disinda tum komponentlerde de olmak zorunda. %1 toleransli direnc, %2 toleransli kondansatorun yeterli goruldugu siradan bir alette %0.001 hassasiyetle olcum yapan olcu aleti bulundurmak istemenin bir anlami yok. %1 hassasiyet gerekiyorsa %1 toleransli alet belki hataya neden olabilir ama %0.1 fazlasiyla yeterli gelir. Bu da zaten analog sinyal isliyorsaniz. Isiniz dijitalse daha da kolay. Sonucta bir suru hata kontrol protokolu uretebiliyorsunuz. Hic bir arayuz de gelen voltaj 5V'mu yoksa 4,95V mu diye onemsemiyor zaten.
Bence de öyle zaten ama gidip en pahalısını almanın tek kötü yanı senden götüreceği fazladan para. Bu da senin için problem değilse o zaman sorun yoktur. Yani bir insan tek başına triplex villada yaşıyorsa o kişiye gidip "tek başına napıyon triplex villada git 1+1 daireye taşın aradaki fark cebinde kalsın" demenin ne anlamı var. Demek adam öyle bir yaşamı seviyor ve bu aradaki farkı önemsemeyecek bir maddi imkana sahip. Bu tip tepkiler biz fakirler için geçerli :) .

Son düzenleme:
Bir dönemin gençliğini, videodaki gibi içki masalarında garibanlığa sövme tutarsızlığı ile harcadılar. İçki, sigara, marka elbise, telefon, TV, müzik seti vs. dönemine göre bunlara para bulunurken, uyduruk bir flüt bile olsa, eğitime hiçbir dönem yeterli bütçe bulunamamış.

Ne garibanlık imiş arkadaş, sanıyorum evde hobi ve AR-GE çalışmaları sadece Sabancı-Koç gibi ailelere mahsus... :facepalm1:

Yanlış mı anladım, İçmeye para bulmuş flüte bulamamış
Aynen öyle garibanlığına sövmek için akşam içki masası kuruyor. :D

-

Bu arada kimsenin gönlünü incitmek istemem, bugün bir askari ücretli ev geçindirmek isterse zaten konuştuğumuz şeyler bakmaz.

Fakat bir öğrenci (yeni açıklanan) askari ücretle 1 ay çalışsa Siglent SDS1104X-E'yi rahatlıkla alır...

bulunduğum lokasyonda gördüğüm küçük, orta ve büyük işletmelerin bakım bölümlerinde bi kaç istisna hariç hiç birinde izolasyon megeri bulunmuyor. hatta buna HVAC ve beyaz eşya servislerini de dahil edebilirim. yabancı teknisyenlerin youtube videolarında izolasyon megerini etkin biçimde kullandıklarını görüyorum. adamların ''olmazsa olmaz''ı bizim için ''olmasa da olur' olmuş. dış güçlerin bi oyunu mu bu, bize şekil mi yapıyorlar?

bulunduğum lokasyonda gördüğüm küçük, orta ve büyük işletmelerin bakım bölümlerinde bi kaç istisna hariç hiç birinde izolasyon megeri bulunmuyor. hatta buna HVAC ve beyaz eşya servislerini de dahil edebilirim. yabancı teknisyenlerin youtube videolarında izolasyon megerini etkin biçimde kullandıklarını görüyorum. adamların ''olmazsa olmaz''ı bizim için ''olmasa da olur' olmuş. dış güçlerin bi oyunu mu bu, bize şekil mi yapıyorlar?

Bizim öyle şeylerle işimiz olmaz

Onlarda iyice cilkini cikarmis. Olcu aleti kadar fiyati var benim bildigim. Cok pahalilari vardir tabii de 60 - 70 dolar birseydi o alet.

Evdeki hobi atölyesinden biraz daha büyük, tek kişinin çalıştığı ufak bir işletme düşünelim.

Bu işletmedeki mantık basit. Zevk için yatırım yapılmaz. Gerektiği kadar alınır. Örneğin hemen pahalı bir havya alınmaz. Sermaye olsa bile işlerin yoluna girmesi beklenir. Diğer cihazlar için de aynı mantık. Mümkünse en az yatırımla ilerleme sağlanır.

Ticarethane böyleyse hobi atölyesi için de benzer mantık aranabilir . Eve TV alınacaksa, en pahalısından zevk için alınır. Ama atelye tam olarak zevk mekânı deği. Biraz iş yapılıyor değil mi

Benim de bahsettiğim bu tam olarak.

Taşı taşa sürtüp alev çıkarsın demiyoruz ama imkan yoksa imkansızlıklardan fırsatlar yaratabilmeli kişiler, ümitsizliğe kapılmadan.
Öğrenmeye bahane bulmamalı kimse.

sıhhi tesisatçılar bile tıkanlıklığı veya kaçak suyu bulmak için endeskop kamera, termal kamera ve dinleme cihazları kullanırken bizim elektrikçi tayfası kaçak akım tespitini inatla kontrol kalemiyle yapmaya çalışıyor. biraz abarttım ama ne yazıkki durum bu!

sıhhi tesisatçılar bile tıkanlıklığı veya kaçak suyu bulmak için endeskop kamera, termal kamera ve dinleme cihazları kullanırken bizim elektrikçi tayfası kaçak akım tespitini inatla kontrol kalemiyle yapmaya çalışıyor. biraz abarttım ama ne yazıkki durum bu!
Hiç sormayın ya topraklamayı “ölçerken” en azından multimetre kullanıyorlar. Notr toprak gerilimi ile topraklama iyi mi kötü mü söyleyebiliyorlar :katil2:

Arızaya giden elektrikçinin elinde en azından izolasyon megeri bir topraklama megeri pensampermetre olacak gidip fluke alsınlar 6 haneli paralar harcasınlar da demiyorum uzakdoğu markalarından bu cihazları 1 hafta çalişarak çoook rahat alırlar
Yabancı elektrikçiler kaçak akım rolesinin açma karakteristiğini bile ölçebiliyor

Sanırım minimum pisliğe bulaşarak arıza bulma gibi ihtimalleri olsa onlarda kontrol kalemi referansında çalışmaya devam eder artan parayı da çıldırmışcasına bugunlerde herkesin yaptığı gibi borsaya gömerdi .

Bir yerde okuduğum habere göre, nüfusa göre normalize edildiğinde, dünyada en çok kripto para yatırımı yapılan ülke Türkiye imiş. Benim de bir tanıdığım var, bir akrabasına 200 bin lira borcu varmış. Parayı toparlamış, kripto alıp biraz kar ettirip sonra borcumu ödeyeceğim diyordu.

Piyasada dolara verilen yıllık faiz %1, bizim "futbolcu" ve "antrenörler" üç haftada %27 getirecek bir fona 20 milyon dolar yatırıyorlar.

Hasatını satan çiftçi, gidiyor Tosuncuk'lara, bit koyun Safiye'ye yatırıyor parayı.

Yani bizde fakir de aç gözlü, zengin de aç gözlü. Kesinlikle normal yatırım araçlarını beğenmez. Uyanık ya, herkesin kullanığı yatırım aracını kullanmaz. Sonra da bütün parayı batırdıktan sonra "nerede adalet, nerede bu devleeet" diye bağırır ...

Bir yerde okuduğum habere göre, nüfusa göre normalize edildiğinde, dünyada en çok kripto para yatırımı yapılan ülke Türkiye imiş. Benim de bir tanıdığım var, bir akrabasına 200 bin lira borcu varmış. Parayı toparlamış, kripto alıp biraz kar ettirip sonra borcumu ödeyeceğim diyordu.

Piyasada dolara verilen yıllık faiz %1, bizim "futbolcu" ve "antrenörler" üç haftada %27 getirecek bir fona 20 milyon dolar yatırıyorlar.

Hasatını satan çiftçi, gidiyor Tosuncuk'lara, bit koyun Safiye'ye yatırıyor parayı.

Yani bizde fakir de aç gözlü, zengin de aç gözlü. Kesinlikle normal yatırım araçlarını beğenmez. Uyanık ya, herkesin kullanığı yatırım aracını kullanmaz. Sonra da bütün parayı batırdıktan sonra "nerede adalet, nerede bu devleeet" diye bağırır ...
Bazı fikirlerini beğendiğim rahmetli Barkın BAYOĞLU bir videosunda biz zengin gibi yaşamaya çalışan fakir bir milletiz . Fakiriz abi ya fakiriz demişti . Sabah akşam ölçü aleti pahalı mı ucuz mu muhabbeti yapıyoruz alıp kullanmak yerine . Zengin olmayı bırak daha refah bir yaşam seviyesine kavuşmak gibi bir ihtimalimiz de yok .Refaha kavuşmayı da bırakalım sıfırdan hayata başlayarak bir insanın ev ve araba sahibi olması bile sanki kocaman bir hayal gibi gözüküyor . Ama modern zamanların insanları olarak da bitmez tükenmek bilmez hırslarımız var . Diyojen gibi fıçıda yaşayıp sadece güzel bir güneş ışığı ile mutlu olma tok gözlülüğü kimsede yok artık . Durum malesef şudur .

Eger lazimsa gidin kredi cekin en iyisini alin. Proje yapin kredisini odeyin.

şekil olsun diye değil ama fırsat olduğunu düşündüğüm cihazları satın almak için sürekli bir bütçem var. arada sahibinden, marketplace vs ölçü aleti ve özellikle RF ekipmanlara bakarım. bazen arızalı, çoğu zaman çalışan ve fiyatının çok uygun olduğunu düşündüğüm ya da zor bulunan alıp kenara koymalık cihazları kaçırmam. tabi çok iyi bir huy değil çünkü şu anda o kenarda iyi bir orta segment araba parası yatıyor :) şu gruba üye olursam belki tedavi edilebilir :

O konuda acayip geyikler dönüyor. Asıl @czorgormez ekipmanları hiç görmedik bizim forumda, nelerin var? Seni dertnlediren ekipmanları söyle belki derman oluruz, derman olamazsak ortak oluruz... :katil1::cheeky1:
genelde rf ölçü aletleri. tektronix 21ghz spectrum, rohde schwarz 3ghz vna, agilent 3 ghz signal jeneratörü, mini circuits 4.4 ghz 22dbm sig gen. daha bir sürü sinyal jeneratörü. mdo3034 galiba osiloskop. çeşitli sdr cihazlar, yaesu telsizler, bikaç tane fluke ölçü aleti 289 falan ilk anda aklıma gelenler bunlar.

ama asıl para tutan mesela geçen 1 poşet mcp1700 buldum. 600-700 tane var içinde fiyatına bi baktım 0.5 euro. böyle bir sürü de malzeme var. teknolojik hoarderlık başka birşey değil. ananem de eve gelen çikolata paketinin kağıtlarını bile saklardı. galiba oradan geçti bu huy.

Ekler

• TEA-Normal.jpg
    TEA-Normal.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 92
booton 18 ghz powermetre, 40 watt 1 ghz amplifierlar, kathrein dummy loadlar, 18 ghz coaxial switchler, bir takım fpga kitler, dvb ölçü cihazları düşündükçe çıkıyor öyle bi saçmalık.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back