Under Ground
Aktif Üye
Buradaki diyotun hızlı diyot olması gibi bir şart var mıdır? Ben olmasını beklerdim ama voltaj drop 0.55 çıkıyor ölçü aleti diyot modunda.
Bildiğim kadarıyla gerek yok.Buradaki diyotun hızlı diyot olması gibi bir şart var mıdır? Ben olmasını beklerdim ama voltaj drop 0.55 çıkıyor ölçü aleti diyot modunda.
Peki üstadım multimetre diyot kademesinde yapılan ölçüm hızlı ve yavaş diyotu ayırabilmek için yeterli referans mıdır ?Mos iletime gectiginde transformatorun primer sargisinin kacak enduktansi da primer sargi gibi enerji depoluyor.
MOS off oldugunda kacak enduktansdaki enerji buyuk bir voltaj darbesi uretiyor. Buna engel olunmazsa MOS derhal arizalanir.
Iste off periyodunda bu diyod, kacak enduktansdan akmakta olan akima kapali yol teskil ederek akimin paralel RC devresinden dolasmasini sagliyor. Haliyle voltaj darbesi cok yuksek deger alamiyor.
Burdaki diyod hizli diyod olmalidir.
Multimetre ile Hızlı diyot 5XX milivolt civarı ölçülür.Multimetre ile hızlı/yavaş diyot ayrımı yapılmaz
Bunu bende böyle biliyorum ama @taydin hoca ne diyorsa doğrudur. Her konuda tecrübesi ve bilgisi bizi ona katlar.Multimetre ile Hızlı diyot 5XX milivolt civarı ölçülür.
Shottky diyot 2XX-3XX milivolt civarı ölçülür.
Shottky mi- hızlı diyot mu ayrımı yapılır.
Taydin hocanın bilgisi elbette tartışılmaz.Bunu bende böyle biliyorum ama @taydin hoca ne diyorsa doğrudur. Her konuda tecrübesi ve bilgisi bizi ona katlar.
Hocam fact check bir küfür falan değil di miBeyler ben kendi bildiğimi yazıyorum sadece. Her zaman her türlü bilgiye şüpheyle bakmakta, "fact check" yapmakta fayda var![]()