Tiliflenme Sorunu

Mucit23

Üye
3d yazıcımdaki bu tiliflenmeyi bir türlü tam olarak kesemedim. Petg ile baskı yapıyorum.Prusa yazılımı ile dilimleme yapıyorum. Zibilyon tane ayar var.

Gerçi çekme ayarı, gerçi çekme hızı, yazdırma sıcaklığı vs birçok ayarla uğraştım. Farklı filamentleri denedim. Acaba nozzle ile mi alakalı. Nozlle değiştirmedim. Neden olur sizce?

Ekler

• IMG_8974.jpeg
    IMG_8974.jpeg
    738.9 KB · Görüntüleme: 20
Yazıcı çok hızlı ise hızı biraz düşürün.
Yazdırma sıcaklığını daha düşük ve daha yüksek olarak bi daha deneyin.

Genelde o iplikler, filament sıcaklığının çok yüksek olmasından veya soğutmanın yetersiz olmasından kaynaklanır. Önce sıcaklığı azaltmayı deneyebilirsin.

Ben bazı filamentlerde ne yaparsam yapayım düzeltemiyorum. Filamentin bayatlaması yada imalatında kullanılan malzeme ile alakalı da olabilir. Bir alıyorum süper, o bitiyor başka alıyorum berbat.

Ben bazı filamentlerde ne yaparsam yapayım düzeltemiyorum. Filamentin bayatlaması yada imalatında kullanılan malzeme ile alakalı da olabilir. Bir alıyorum süper, o bitiyor başka alıyorum berbat.
Aynı dertten müzdaribim. Herhangi marka bir filament için deneme yanılma ideal ayarları buluyorum. Sonra bu ayarlar ile başka bir renk takıyorum aynı filamentin ama aynı kalitede basmıyor. Birden fazla renk kulanınca filament de bayatlıyor yada nemleniyor.

Daha uzun ömürlü olması ve mukavemet açısından daha dayanıklı olduğu için PETG kullanıyorum.

Isıyı biraz daha düşürmeyi deneyeceğim. Birde FAN hızını yükseltmeyi deneyeceğim.

Filamenti tamamen elimine etmek için, kalitesi kesin olarak bilinen bir filament markası da kullanabilirsin. Benim elimde BASF filamentleri var. Çok nadir kullanıyorum, kurutma da yapmıyorum, ama hiçbir filament sorunu yaşamadım şimdiye kadar.

Basılan iki nesnenin birbirlerine bakan yüzeylerde sorun olmuş.
Birini basıp sonra diğerine geçseydi böyle sorunlar olmazdı.
Her atlmada karşıya lif bağlar.:)

Ama zaten sorun farklı bir yere giderken oluşuyor. Böyle tek parça olup çok dallı budaklı çizimlerde ciddi problem oluşuyor. Isıyla birlikte yazıcıyı yavaşlatmayı deneyeceğim. Belkide seyehat hızını düşürmek gerekiyor.

PETG basarken hız en fazla 50mm/s olsun. Veya daha iyisi volümetrik hızı 3.5 mm^3/s yapmak. PETG doğası gereği sızıntı yapar ve hızlı baskıya uygun değildir.

Kurutmak önemli, yukarıda söylenmiş.

Sıcaklık önemli. Ben sağlam olmasını istediğim parçalarda sıcaklığı 5 derece yükseltiyorum. Tüylenme artıyor ama sağlamlık da artıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,808
Üyeler
3,530
Son üye
uykusuz_mühendis

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back