Türkiye'de PCB üretimi yapan firmalar

Ahan da bunu numune pcb de yaptırdım.

20250907_210224.jpg

4 katmanlı hobi iş biraz garip.
2 adet 2 katman yapılabilir
Neden garip ki? PCB yi küç0k tutmak adına bile 4 katman yapılabilir.
Ben de yapmak istiyorum ama bu aralar yaptığım pcb ler büyük olduğu için 4 katman tuzlu oluyor.

Lükstür, abartıdır. Teknik zorunluluk yoksa katman sayısı artırılmaz. Mümkünse tek katman yapılmalıdır.
Örneğin 805 komponent arasından yol geçebilir. Bunu beceremeyip çift katmanlı PCB yapılmaz.

Yarışmaya katılacaksanız, bitirme tezi gibi durumlarda, hoca not verecekse yapılır. Diğer türlü cebinizden çıkan paracıklar demektir. Seri üretim için zaten mümkün olduğunca kaçınmalı.

Lükstür, abartıdır. Teknik zorunluluk yoksa katman sayısı artırılmaz. Mümkünse tek katman yapılmalıdır.
Örneğin 805 komponent arasından yol geçebilir. Bunu beceremeyip çift katmanlı PCB yapılmaz.

Yarışmaya katılacaksanız, bitirme tezi gibi durumlarda, hoca not verecekse yapılır. Diğer türlü cebinizden çıkan paracıklar demektir. Seri üretim için zaten mümkün olduğunca kaçınmalı.
Zaten ihtiyaç var ise yapılır. Hobi veya Ticari diye ayrılmaması lazım. Tek katmana sığacak işi 4 katman zaten kimse yapmaz.
Mesela benim şuan hobi olarak uğraştığım boeing paneli. 2 Ayrı PCB de 2 katmanlı olarak yaptım. Ama tek PCB de yapacak olsam 4 katman şart olurdu.
Yani ben biraz "4 katmanlı hobi işi biraz garip" demeni yadırgadım. Yoksa gereksiz yere yapılması bence de garip hatta saçma olur.

Forum istatistikleri

Konular
8,239
Üyeler
3,276
Son üye
tccr1a

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back