Bana da öyle geldi. Bizim için en ideali yine ÇinHobiden ziyade seri üretim yapanlara yönelik çalışıyorlar gibi anladım ben.
Fiyatı asıl değiştiren TOOLING adı altında aldıkları ücret (100 USD). Bir kart için revizyon olmadığı sürece bir kere ödüyoruz sanırım. Eğer sık ve adetli sipariş verirsek birim fiyat uyguna geliyor.
Ama 5-6 adet için bayağı saçma oluyor.
imzam alternatifBana da öyle geldi. Bizim için en ideali yine Çin.
Açıklamanız için teşekkür ederim.Tesisde çıkan atıkalrı kimya labaraturımzıda nasıl değerlendirebileceğimizi tartışıyoruz.Direk olarak atık olara doğaya atmaktansa nasıl geri dönüşrüp başka amaçlar için kullanabilriz diye.Önerisi olan arkadaşlar olabilir belki her fikre açığız.Yapabilirseniz çok iyi olur dışarıya döviz gitmemiş olur.
PCB üretim aşamasında zararlı gazlar açığa çıkar bunlar için filtre yapmanız istenebilir.Yine bakır çözeltili atıkları çevreye atamazsanız.
Bunlar maliyeti artıran unsurlar bunlarıda göz önünde bulundurun.
jlc aslında hala iyi bir seçenek. ara ara nasıl olduğunu bilmiyorum fedex kargosu 15-16 usd civarına düşüyor. kalan 10-111 usd 4 katlı orta boy bir pcb için yeter.Selamlar,
Hobi olarak ilgilendiğim bir proje için PCB tasarlıyorum sona yaklaştım (4 katmanlı), üretim için hangi firma/servisleri tercih edebilirim? Son gümrük düzenlemelerinden sonra yurtdışı bir seçenek olmaktan artık çıkmıştır diye düşünüyorum yoksa jlcpcb.com sanırım en iyi seçenekti. Minimum adet ile sipariş vereceğim, boyutlar max 50x50mm olacaktır. Yerli olarak baskidevre.com.tr ve robotistan.com gördüm bu hizmeti veren, farklı önerisi olan varsa onu da açığım.
Ek olarak tasarım için KiCad kullanıyorum, default değerleri (board setup > constaints) kullanabilir miyim? Çok fazla parametre var o yüzden ihtiyaç olmadığı sürece o parametrelerle zaman kaybetmek istemiyorum.
bahsedilen posta seçeneği artık JLC'de çıkmıyor.@czorgormez @Gokrtl gümrük konusunda sadece ek ücret mi çıkıyor yani, ekstra bir prosedür yoksa ek belge vs istenmiyorsa sadece PTT teslimat sırasında ödeme talep ediyorsa JLCPCB ile şansımı deneyebilirim. Alternatifler çok güven vermedi.
Şimdi sipariş verir gibi yaptım. E-POST olarak çıkıyor bende. Bunu seçince PTT ile geliyor kargo.bahsedilen posta seçeneği artık JLC'de çıkmıyor.
Endorfin ve ben numunepcb den sipariş verdik daha önce ve sorun yaşamadık. Diğerlerini ben hiç kullanmadım. Önerebileceğim tek site numunepcb.En son gümrük limiti kaç dolar olmuştu emin değilim ama az sayıda sipariş vereceğim için belki sınırda kalırım, tasarım hazır olunca bir deneyeyim. numunepcb.com'a baktım ama site çok kötü hiç güven vermedi bana, baskidevre.com.tr ve robotistan.com için yorumunuz olur mu? @Gokrtl @czorgormez @Endorfin35+