Ben o voltajlar ıc6 ya geliyor sandımO voltajları IC6 üretiyor.
Oraya baktımda şuan hatırlayamadım. Pwm çipi almak için çıktım. Dönüşte kontrol edeyim abi.D30 çıkışında (SR360 schottky katotun da) +5VSB (5 v. Standby) voltajı görmeniz lazım.
BU voltaj yoksa pwm çip sorunlu olabilir.
21523 eklentisine bak
3 ad. PWM çip var. Bunların etrafındaki diyotları hızlı bir şekilde kontrol edin.
NCP1013-NCP1653-NCP1217 PWM çiplerin sağlamlık kontrollerini yapın.
D30 katodunu ölçtüm. Hem ıc6 nın şasesinden hem c45 şasesinden ölçtüm. 5v yok. Entegreyi değiştiriyorum.D30 çıkışında (SR360 schottky katotun da) +5VSB (5 v. Standby) voltajı görmeniz lazım.
BU voltaj yoksa pwm çip sorunlu olabilir.
21523 eklentisine bak
3 ad. PWM çip var. Bunların etrafındaki diyotları hızlı bir şekilde kontrol edin.
NCP1013-NCP1653-NCP1217 PWM çiplerin sağlamlık kontrollerini yapın.
BakıyorumÇıkış voltajlarını da NCP1217 kontrol ediyor.
Mosfet, diyot, TR ve pwm çip kontrol
VT2 - VT3 - IC2 -D3-D4-Q4-Q5
Pwm çip bulunamıyorsa, ikinci el çalışan çıkma kart bakın.Ncp1217 ve 1653 ü hiç bir yerde bulamadım. Nettede çıkmıyor. Eve geçince daha detaylı arayacağım.
Mesai bitti kartı eve götürüyorum abi. Evde devam edicem. Bakayım bunlara da sırayla.Q14 orada bir anahtar görevi yapıyor. Anahtarı açan da IC5 optokuplör. Bu optonun LED ini yakan da Q13. Q13 ü de ON/OFF yazan sinyal tetikliyor. Oradan başlaman lazım. ON/OFF var mı? Varsa Q13 ON oluyor mu?
Q14 TR sağlamlık kontrolünü yapın.Abi 7805'i söktüm sağlam. C32 yi de söktüm o da sağlam. Bu elemanları sökünce Q14'ü yükleyecek bir şey kalmadı. Q14, ün base inde 20v olmasına rağmen emiterinden collektorüne neredeyse hiç voltaj geçmiyor. Senin yazdıklarınada bakacağım sırayla.
Abi daha rahat çalışmak için bu pdf'i çıktı almak istiyorum ama belge şifrelenmiş. Yazdırmaya filan izin vermiyor.Bu kart TCL 40 inch LCD TV ye ait inverter güç kartıdır.
Şema da burada