sen dünyaya gelir gelmez yürümeyi öğrendin mi yoksa bi süre etrafını aval aval izleyip mi yürümeye başladın?Debian dan sevgiler.
VirtualBox + Debian candır, gerisi heyecandır
Aşağıdaik link de debianda Arduino nano nasıl tanıtılır, yükleme yapılır görebilirsiniz. Bu @insect23 gibi acemiler yapamaz bunu
Olması gereken zamanda yürümüşüm, öyle anlatıyorlar. Sonradan fena açılmışım ama, önüme geleni ezmiş geçmişim. Bu işerde çok iyiyimdir, üstüme tanımam.sen dünyaya gelir gelmez yürümeyi öğrendin mi yoksa bi süre etrafını aval aval izleyip mi yürümeye başladın?
sudo chmod ugo+w /dev/ttyUSB0
dialout
grubuna üye yapmak. Mesela kullanıcı adın abdurrahman ise:$ sudo usermod -a -G dialout abdurrahman
Debian dan sevgiler.
Bence bu kullanıcı adı uygundur. En azından Türkçe. insect23 ne öyle. Yabancı özentisi gibi.Mesela kullanıcı adın abdurrahman ise:
bu arkadaşın sıkıntısı ne acabaBence bu kullanıcı adı uygundur. En azından Türkçe. insect23 ne öyle. Yabancı özentisi gibi.
Evet kesinlikle Kaldır o Ubuntu yaratığını ve Debian kur. Bende de Debian Testing kurulu, bedava teknik destek de alırsın
16520 eklentisine bak
hep destek mi alıcam abi adım adım destek verir hale gelelim forumda birde ubuntuya destek verecek biri olsun
sudo chmod a+rw /dev/ttyUSB0Sorun düzeldi mi? Neymiş problem?
Biraz garip geliyor mesela spotify kuruyorum kurulamadı diye hata veriyor 5 dakka sonra bakıyorum kurmuş hazır spotifyNe oldu bu ubuntu işi? Hala boğuşuyor musun?
Ubuntunun orjinal iso dosyasını indirdin mi?Biraz garip geliyor mesela spotify kuruyorum kurulamadı diye hata veriyor 5 dakka sonra bakıyorum kurmuş hazır spotify
ubuntunun kendi paylaşımını indirdim.Ubuntunun orjinal iso dosyasını indirdin mi?
Öyle sürekli hata vermemesi lazım. Yada yüklerken bazı özellikleri seçmediysen "bu özellik yüklenemedi" gibi uyarılar veriyorsa, sen bunları hata sanıyor olabilirsin. Terminalden program kurmak alıştığımız next next işlere benzemez
Vazgeçmezsen alışırsın. Terminali hakkını vererek kullanmak çok keyifli olur. Ben windows çok meşhur olmadan önce MS-DOS'u çok kullanmıştım. Gerçekten keyifli oluyor.ubuntunun kendi paylaşımını indirdim.
terminalden kurmuyorum şimdilik işime yarayanlar kendi mağazasında var(spotify,vlc,dosya yöneticisi,aygıt yöneticisi vs.)
windows'dan bariz farkları var mesela arduino ide çok hızlı derleyip yüklüyor toplamda 5 saniye sürmüyor derleyip yüklemesi.
terminale'de alışırsam çok güzel olacak dün akşam yarım saat txt dosyası oluşturmaya çalıştım masaüstüne sağ tık yapıp terminal ile aç diyip touch isim.txt yazınca açıyormuş
çözemediğim birşey var bilgisayarımla ilgili.Vazgeçmezsen alışırsın. Terminali hakkını vererek kullanmak çok keyifli olur. Ben windows çok meşhur olmadan önce MS-DOS'u çok kullanmıştım. Gerçekten keyifli oluyor.
Bios' a girip boot menüden ubuntunun yüklü olduğu diski 1 numara yapman lazım.çözemediğim birşey var bilgisayarımla ilgili.
bilgisayarım Monster Abra A5 v16.1 15''
ilk açılışta windows'un kurulu olduğu diski boot ettiği için girişte sürekli f2 yapıp bios'dan kendim ubuntuyu boot ediyorum bunu nası değiştircem bulamadım ilk açılışta ubuntuyu boot etsin istiyorum.
Şu kartlarımı bir kurayım da ubuntu'daki arduino ide'meBios' a girip boot menüden ubuntunun yüklü olduğu diski 1 numara yapman lazım.
Sen heralde her seferinde hızlı boot menüden ubuntuyu seçiyorsun ve bu kalıcı olmuyor.
Tamam olmazsa biosdan resim at beraber bakalım.Şu kartlarımı bir kurayım da ubuntu'daki arduino ide'me
sonra birdaha bakayım