UNI-T UT139C multimetre inceleme

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,539
Daha önce elektronik atölyesi kurma ile ilgili konuda, çok ucuz olan multimetrelerden uzak durulmasını, işe yarar bir multimetrenin en az 200 TL olduğunu yazmıştım. Geçen gün, tamamen bu amaçla UNI-T nin UT139C modelini temin ettim. Bütün özelliklerini inceleyip, başlangıç için iyi uygun bir multimetre olup olmadığı ile ilgili benim şahsi fikrimi belirteceğim.

İlk başta, bunun bir forum konusu şeklinde, fotoğraflar ve ölçüm sonuçları şeklinde yapayım dedim. Ama bunun hem çok zahmetli olacağını, hem de birçok kişinin o kadar detaylı bir incelemeyi okumaktan sıkılacağını düşündüğüm için vazgeçtim. Onun yerine, kısa bir youtube videosu çekeceğim ve burada da video linkini içeren bir konu açacağım. Böylece video ile ilgili tartışmaları da burada yapabiliriz.
 
inceleme güzel olmuş. elinize sağlık.
 
Forum kullanıcılarından @serti bu cihazı satın aldığında ekranın silik göründüğünü ifade etti. Benim aldığım cihazda bu şekilde bir silik ekran sorunu yoktu. Aşağıda videosu da var. Bu cihazı alacak arkadaşlar buna dikkat etsinler. Ben ekranın üzerine yapıştırılan film banttan olabileceğini düşündüm ama filmi yarı yarıya kaldırıp bakınca da durumun düzelmediğini belirtiyor. Kendisi de konuya cevap yazar belki.

 
@serti: Bandı tamamen çıkarıp tekrar dene istersen. Sonradan gene yerine yapışır o. Şurası kesin: O yapıştırılan bant, ekranın görüntü kalitesini KESİN OLARAK kötü gösterecektir.
 
ekran bantını yarım olarak kaldırıp kontrol ettim gene silik bir görüntü mevcut.işin garip tarafı markalı bir ürün tercih edelim dedim böyle üzücü bir olayla karşılaştım..aldığım esnaf arkadaşda diğer ut139c de bu şekilde...ikisinden biri farklı olsaydı sorun olduğunu rahat şekilde kabul edebilirdi.canlı bir kullanıcı bulup resim ve videosunu almak lazım :)
 
Bir de pilin zayıf olma ihtimali var. İstersen onu da elimine et öyle değiştirirsin. Yeni pillerle tekrar dene.
 
Timur bey evet farklı pil de denedim ama sonuç gene aynı oldu..hatta ekranda kontrast ayarı vardır sandım onuda araştırdım malasef öyle bir ayarda yokmuş..cihazın tüm özellikleri gayet güzel..ama bu olay cok canımız sıktı.
 
Anladım. Neyse canın sağolsun :) Ben testte kullandığım cihazı https://www.kartalotomasyon.com.tr/ dan aldım. Acelen yoksa iade ettikten sonra aynı cihazı buradan online sipariş verebilirsin.
 
eğer iadesini yarın gerçekleştirirsem bende bu bu siteden siparişini vericem.Belki sorunsuz olanından aynı yerde de bulabilirim.cihaz olarak bana gayet yeterli geldi..ilgi ve alakanıza ayrıca teşekkür ederim.yarın tüm gelişmelerden haberdar sizide :)
 
Ben Unı-T Ut61E modelini kullanıyorum. Bunu almamın birinci sebebi 22000 count diğer bir sebebi de RS-232 ya da USB ile bilgisayara veri aktarımı yapıyor olmasıydı. Memnum ama doğrulunu detaylı analiz etmek gerebilir. Aynı markanın ürettiği ürünler olduğu için sanıyorum teknik verileri karşılaştırmak yeterli olacaktır. Sizin modelin ekran sorununa gelecek olursak, eevblog da bununla ilgili eeprom modifikasyonu ile düzeltilebileceğini yazmışlar. Bir göz atmak isterseniz link: https://www.eevblog.com/forum/testgear/uni-t-ut139c-lcd-biasing-(schematics-avail)/
 
Bahsettiniz modelde NCV TEMASSIZ elektrik kontrolü malesef yok.tu139c modeli daha çok işime yarayacaktır.Verdiginiz bugun bulup incelemistim.anladigim kadarıyla lcd ekrana gelen voltajı tekrar programlamislar.fakat daha bugün alınmış hiç kullanmamış bit cihaza bu şekilde müdahale etmek istemem.tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
 
Bugün sabahtan karaköye gittim.dükkanları tek tek gezip ut139c cihazlarını kontrol ettim..
Evet bizim ürünümüz sorunlu bunu ispatladık :) aşağıda karşılaştırma videosunu

daha sonra perpaya cihazı değişim yada iadesine gittim..bizim cihaz meğer timur beyinde alışveriş yaptığı egerate firmasından gelmiş.ismini hemen hatırladılar :) orda yaklaşık 7-8 adet cihazı kutusundan açıp denedik hepsi aynı şekilde silik çıktı.para iadesini alıp oradan karaköye geçip yeni cihazı aldım..şuan herşey yolunda ekran harika..eğer piyasada silik bir ekrana denk gelirseniz muhakkak geri iadesini yapın.çok can sıkıcı bir durum..Timur beye ayrıca alakasından dolayı çok teşekkür ederim.
 
Hallettiğine sevindim :)
 
tekrardan teşekkür ederim.bende kendi çapımda ufak tefek elektronik tamirleri ile uğraşıyorum..alet edevat olayını seviyorum.bayada bir birikimim oldu.bu cihaz sayesinde forum ile tanışmış oldum bundan sonrada bende fırsat buldukca burda olup siz değerli ustaları takip edicem.sevgiler saygılar.
 
Sadece takip değil, yaptığın tamiratları ve projeleri de burada görmek isteriz :)
 
Benim Ut139c'nin neden amper ölçmediğini araştırırken içindeki 600v 10A seramik sigortanın atmış olduğunu gördüm. Aynısından araştırırken sadece bir firmada 13 amper olanını buldum.
Benim cihazıma olmayacağı konusun da düşüncem ağır bassa da emin olmak için buradan sormak istedim.

Screenshot_20191217-113119.png
 
Eğer HRC fuse tarzında ise olur. Yani içi görünen cam sigorta değil, iri beyaz renk sigorta olacak.
 
Ben de benim U1282A multimetresinin miliamper kademesinin çalışmadığını farkettim :) Şimdiye kadar demekki hiç kullanmamışım, ve gene tam 2 yıl garanti doldu ondan sonra farkettim. Bir multimetre tamir projesi olacak gibi duruyor :)
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,265
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top