Merhaba, Konuyu hortlattım ama bu siteyi bulduğuma da çok sevindim. 1975 EML'si Elektronik bölümü mezunuyum. Bilgisayar sistem uzmanıyım. Mesleki bilgilerimi güncellemekte geç kaldığım anlarda cevabını aradığım birçok konu oluyor. Amatörce evde kendime ve yakınlarıma aydınlatma led sistemi kurma, led trafosu tamiri, elektrik arızaları, bilgisayar, yazıcı, monitör, ufak tefek elektrikli ev aletlerini tamir etmeye çalışıyorum. 37 yıl önce yurt dışından getirdiğim avometreyi bu güne kadar pert etmeden sorunsuz kullandım. Bu alet işimi iyi görüyordu. Laptopların bataryaları bittiğinde yenisini almak çok pahalı olunca pillerini temin edip kendim değiştirmek isteyince avometre ile hassas değerlere ulaşmadım. Emektar artık köşede dursun deyip yeni bir multimetre arayışına girdim. Geçmişte çalıştığım şirketlerde Fluke vazgeçilmez bir yardımcımızdı. Şimdi en basit Fluke 101'e bakıyorum. Fiyatı 500 TL den başlıyor. Düşük kademelerde DC-AC Volt-amper, direnç, kondansatör, diyot, kısa devre ile ölçümler yapmak istiyorum. NCV olmasa da olur, Ekran aydınlatması, fener, sıcaklık ölçümü, otomatik kapanma, kontrol kalemi gibi kullanma özelliği olabilmeli. Çok seri ölçüm sonucuna ulaşma derdim yok. Otomatik kademeli de olabilir. Unit UT-33A+, ile Unit UT89X arasında dolaşıyorum. İstediğim özelliklerin birçoğu 33A+'da yok, fakat kullanımı oldukça kolay. 89X'de kademeleri kendin seçiyorsun. Kararsız kaldım. Bütçe 200-300 TL arası. Ne dersiniz?