Hesapta bir yanlışlik olduğunu düşünüyorum.Derin deşarj denilen şey düşünüldüğü gibi tehlikeli değil.Bir hücrenin kimyasal kimliğini koruması voltaj özelliğine bağlı.Asitli aküler hücrelerine göre voltaj sınırlari taşır.Full dolu bir akü 13.8 v kabul edilirken.Bos akü de 11.8 v kabul edilir.Yabi bir akü sürekli şarj ve deşarj olmalı.Akuleri bu yüzden öldürüyorsunuz.
Laptop bataryalarınin genelde öldüğünü görürsünüz sebebi ise biziz.Usengec olduğumuz için bilgisayarı hep şarjda bırakırız.Koruyucu devre olsa bile full akımda bile çok az miktar akim çekilir.bu da akünün daha fazla şarj olması ve ölmesi demektir.bir UPS zaman zaman komple boşalmali ve zaman zaman full şarj edilmeli.akuler genelde stok esnasında full değil yüzde yetmiş şarj ile saklanır.
Hesaba göre de şöyle 600 w alabilmek için aküden 50 amper çekmelisin.yani akü bir saat 12 dakikada bitecek demektir bu.ya aküyü paralel ya da seri baglamak koşulu ile kapasiteyi artirman gerekiyor.
Neden şarjda durmalı?!Lityum pillerde durum farklı. Onların sürekli şarjda tutulması iyi değil. Ama kurşunlu aküler için en ideali sürekli olarak şarjda tutmak.
6 tane akü seri bağlı, her birisi 12V olduğu için anma gerilimi 72 V.
Akülerin üzerinde kapaklar olmalı onlari sokebilir misin abi?!
Neden şarjda durmalı?!
Atladığın bir yer abi araba her zaman çalışmaz.ups ise 7/24 çalışır.Fark burda başlıyor.Surekli şarj olan akü ısınıyor içindeki su ve asit buharlaşiyor.Araba akusunu senede bir boşaltirim.Sonra tekrar şarj ediyorum.markanin ne olduğu önemsiz.aku canavar gibi 4 sene civarı gidiyor.Sürekli şarjda tutunca kendi kendine deşarjı dengelemiş oluyorsun. Arabalarda de akü daima şarj dinamosuna bağlıdır ve araba hareket ederken sürekli şarjda tutulur.
Ben kapak görüyorum sanki abi [emoji1]Kapak yok bunlarda. vidalı terminal var
Vision 12V-25Ah model 12 Volt 25 Ah Vision Kuru Akü fiyatlarý
12 Volt 25 Ah Vision Kuru Akü, Vision 12V-25Ah Vision Kuru Akü, 25Ah Vision Kuru Akü, 12 Volt 25 Ah Kuru Akü, 12V 25 Ah Aküwww.aku.com.tr
Var abi kapak deyince vidalı birşey düşünme[emoji3166]Kapak yok yav Herhalde jel tipi değil bunlar, AGM denen standart kuru tip kurşunlu akü. Bulabildikleri en ucuz aküyü koymuşlar işte.
7005 eklentisine bak
O kapakları açıp her gözün içine 1 cc saf su koy abi tüm aküler icin yap bunu ve sonra upsyi şarja bırak.Bi bakalım nolacak[emoji848]Valla helal olsun. Ya sende şahin gözü var yada bende köstebek gözü Sabahtan beri bakıyorum hiç farketmedim. Biraz tozu silince zor zar farkettim.
7008 eklentisine bak
Tıp fakültesinin ilk senesinde hocamız bize bir fıkra anlatmıştı.Hep hatırımda kaldı.İzlem ve deneyin her zaman önemli olduğunu ordan anladım.Hakkaten dediğin gibi bunun araba aküsünden hiçbir farkı yok H2S riski açısından. Hatta bunun kapakları hem lastik hem de şimdi bakınca belli oluyor, biraz sıvı var etrafından. Sızdırmış bile. Zehirlenmediğime göre araba aküsü de birşey yapmaz.
Akü suyu 28 bomelik sülfürik asit içerir.Bu arada desülfatör işi ile uğraşan bir arkadaş bana saf su yerine asitli su koyuyorum demişti.
Nedir, ne değildir, ne işe yarar hiç bir fikrim yok. Ama size lazım olduğuna göre bir araştırıp saf sudan daha iyi ise bundan kullanabilirsiniz.
Oto Cam Suyu Fiyatları ve Modelleri - n11
Oto Cam Suyu ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Cam Suyu çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Yanlış meslek seçmisim geç farkettim ama mesleğimi seviyorum.Elektronigi hobi olarak yapmak daha zevkli.Demekki @DrFreeman daki Dr nin hikmeti oymuş. Aramızda bir doktorun olması güzel birşey