Wegstr ile ilk özgün PCB denemesi

Bu kodun orjinal taniminda Z parametresi yok. G02 G03 Z parametresi kullanilmaz.

RS-274D'ye bakabilirsin.

Sonradan ureticiler eklemis.

Neyse önemli değil. Standartlar gelişir ve de fakto hale gelir artık. Şu anda benim baktığım birkaç GCODE dokümanında hep Z parametresi var.

Bu parametrenin önemi de, daha kısa sürede ve daha az kesici aşınması ile delik delebilmesi. O yüzden benim açımdan önemli.

Benim amacım pcb2gcode kullanmak olduğu için, o program da G2 ürettiği için bu helis olayı gündeme geldi. Makinadan verim almayı engelleyen bir sorun değil.

Makinanın içinden bunlar çıktı. Bir tane Atmel işlemcili ve USB arabirimli kontrol kartı, üç tane eksen sürücüsü, bir tane de boost converter.

1738425646844.jpeg

Y eksenine hemen bir JST konnektör takıp benim karta bağladım. Y ekseni şu anda picocom terminal emülatöründen kontrol edebiliryorum. Ve eksen hareketi neredeyse sıfır ses :tamam2:

1738425824888.png

1738425849116.jpeg

Benim de izlenimim, bunu yapan adam gerçekten iyi makina mühendisi imiş. Ama elektronik ve programlama tarafını da başkasına emanet etmek istememiş, marjinal olarak çalışan birşey ortaya koymuş.

Şimdi diğer eksenleri tamamlayacağım. Z prob işini halledeceğim.

Bir de bunun spindle sabit hızda çalışıyordu. Onu da değişken hızlı yapmak istiyorum. Çıkış voltajı PWM ile ayarlanabilen bir boost converter lazım ...

Hazir bu hale gelmisken vida, somun ve yataklarin da fotosunu bekleriz. Motor mili ile vida birlesiminde nasil bir sey kullanmis?

spindle brushless değil mi, kullandığı motorun türü-markası görülebiliyor mu ?

Motor düz DC motor. Bir boost converter ile 12V den 26V elde ediliyor. Güç kaynağı ile denedim 19V dan sonra çalışmaya başlıyor ve voltaj ile devir artıyor. 26V un ötesine de çıkılabiliyor daha yüksek devir için.

Hazir bu hale gelmisken vida, somun ve yataklarin da fotosunu bekleriz. Motor mili ile vida birlesiminde nasil bir sey kullanmis?

Orayı şu anda kurcalamak istemiyorum. Şu anda eksenler çok güzel çalışıyor. 1/16 mikrostep ile 4000 adım/mm yaptım. Sıfır ses ile çalışıyor ve eksen hareketleri çok deterministik.

Hic acmadan sagdan soldan hic bir sey gorulmuyor mu?

Bu aslinda buyuk basari cunku toz topraktan iyi korumayi da guzel cozmusler anlamina gelir.

Hmm aslında bu kartta yatak ısıtmada kullanılan bir MOSFET ve hotend ısıtmada kullanılan iki tane daha MOSFET var. Ama spindle olduğu için darbeli PWM yerine düzgün DC ile çalıştırmak daha iyi olur herhalde.

G2 ile helis delik delme. Z sıfırlamayı da halledince PCB yi de deleceğim.

Zamaninda arastirmistim. Wegstr uzzerindeki spindle'in brushless oldugundan eminim. Surucu vs motor blogu icindedir. DC besleme voltajiyla dogrudan devir ayarlaniyordur.

Makinanın içinden bunlar çıktı. Bir tane Atmel işlemcili ve USB arabirimli kontrol kartı, üç tane eksen sürücüsü, bir tane de boost converter.

40024 eklentisine bak
offf. O paralara içi gerçekten çok kötü makinanın. Böyle alt seviye malzemelerle sonuçları çok iyi.
Küçük uçla büyük delik içinde helical delmek istediğinizde "2d Pocket" kullanacaksınız. O sizin yerinize G2 kodunu üretecek. Bütün CAM programlarında aynıdır.

1738453082090.png

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,293
Üyeler
2,946
Son üye
yigitmcr01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back