Wegstr ile ilk özgün PCB denemesi

Muhtemelen USB arabirimi olan bir işlemci ve üç tane de step motor sürücü vardır. Bir de 12V besleme giriyor alete, ama spindle voltajı 26V diye önde belirtilmiş. Dolayısıyla bir tane de boost converter vardır. Bütün GCODE işleme uygulamada. Karta sadece binary komutlar gönderiyor.
smoothie'nin olayı sd karta atılan bir config dosyası ile tüm in-out pin tanımları gcode işleyen fonksiyonlar, özel tanımlar vs. firmware derlemeden güncellenebiliyor. harici bir ekran üzerinden 3d printer gibi durum-pozisyon vs gösteren ekran ekleniyor vs.

Ben makina ilk geldiğinde bunu biraz araştırmıştım. Bunun tablası sarf malzemesi olarak düşünülmüş olduğuna karar verdim. Zaten mantıklı da. Yüzlerce delik de delsen, kanal da açsan, bir PCB yi yatay tutacak kadar yüzey mutlaka kalacaktır. Artık iyice kalbura dönünce de yenisini yapman için flash diske tablanın bütün CNC tasarım dosyalarını koymuşlar, yenisini kestirivereceksin o kadar.

Lazer ve su kesim makinalarında da altta bir ızgara olur. O ızgarayı lazer ve su perişan eder, ama gene üzerine yatırılan malzeme düzgün olarak yatar ve kesim yapılır.

Ama türkiye'deki CNC cilerle uğraşmamak adına ben de n11 de 3 mm MDF sipariş ettim, onlardan kullanacağım.
Altına baska buyuk pcb koyup zamanla yıprandıkça değişebilirsiniz

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back