Z probe işini de halletmiştim ama gıcık bir yerde takıldım, bir süre uğraştırdı beni. Bu makinada X ve Y eksenleri için endstop yok. Olmasına da gerek yok. Ama auto levelling yapmak için G29 çalıştırdığım zaman, G28 ile önce homing yapmanız lazım diyordu Marlin. G28 ile sadece Z yi home yapmak da yetmiyor. G29 özellikle belirtiyor: XYZ homing yap önce!
ChatGPT ye sordum. "G92 ile koordinatları set et, o noktada homing olmuş olur" dedi. Denedim, çalışmadı. "Çalışmadı" deyince de "Evet kesinlikle haklısın! G92 homing yapmaz" dedi
Başka birşeyler zırvaladı, hiç birisi işe yaramadı. İnternette arattım, yararlı birşey göremedim. Ben de Marlin kodunu inceledim ve G92 ye istediğim davranışı yaptıracak kodları ekledim artık. Şu anda istediğim X ve Y konumuna geliyorum ve G92 X0 Y0 diyorum. Sonra G28 Z diyorum.
ChatGPT ye sordum. "G92 ile koordinatları set et, o noktada homing olmuş olur" dedi. Denedim, çalışmadı. "Çalışmadı" deyince de "Evet kesinlikle haklısın! G92 homing yapmaz" dedi
![Kızgın 1 :kizgin1: :kizgin1:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/mekatronik/kizgin1.gif)