Wegstr ile ilk özgün PCB denemesi

Davranış tam olarak aynı.

Bir de şu tuhaf. Kullanım kılavuzunda G2 destekleniyor diyor. G2 nin de helis şeklinde deliyor olması lazım. Ama bu düz dalıyor, sonra dönüyor.

Helisel interpolyasonu her kontröl yunitesi desteklemez.
G2 kod içinde Z yoksa yapılan sıradan iki eksenli daire interpolyasonu oluyor.
Heliseli desteklemeyen makinalar için postprosessör helis hareketini onu taklit eden çok sayıda G1 kodlarla çevirir.

Delik çapı 3mm, freze çapı 2mm.

takım değiştirme istenmiyorsa, delme işlemleri frezeleme işlemleriyle yapılabilir. CNC makina eksenlerinde boşluk yoksa frezelemeyle daha hassas delikler yapılır.
Tamam da kullanım kılavuzunda desteklendiği belirtiliyor.
Merak ettim, makinanın markası nedir? Kılavuzda tam olarak ne yazıyor? G2/G3 kod örnekleri veya desteklediği format veya standartan bahsediyormu?

takım değiştirme istenmiyorsa, delme işlemleri frezeleme işlemleriyle yapılabilir. CNC makina eksenlerinde boşluk yoksa frezelemeyle daha hassas delikler yapılır.

Vialar ve THT delikleri için delme komutunu kullanıyor, orada sıkıntı yok. 0.3 mm den 1.5 mm ye kadar matkapları geliyor makina ile. Ama montaj delikleri için freze kullanması şart, çünkü bu delikler baya büyük olabiliyor.

Takım değiştirme de kesinlikle gerekli. Delik çapları çok farklı birbirinden.

Merak ettim, makinanın markası nedir? Kılavuzda tam olarak ne yazıyor? G2/G3 kod örnekleri veya desteklediği format veya standartan bahsediyormu?

Makina wegstr.

1738348435708.png

G2 ile G02 aynı şey.

Hayir onu demiyorum.

G02 komutunun parametrelerinin ne anlama geldigine bakmak lazim. Z parametresi ile ilgili kisim helis sorusunun cevabini verecek.

Kılavuz G2 G3 destekliyor diyor, lakin G2 kodun içinde Z ekseni yoksa bu helisel değil dairesel oluyor. Yani tam desteği olmayabilir.

Açık yazılmamış kılavuzda. wegstr sitesinde helical aramaya bir şey çıkmıyor. Bence wegstr e sorulmalıdır bu sorun.

Neticede tutarsızlık var. Beni rahatsız eden şey, prosedürede bir internet sitesine giriyorsun ve gerber'den DXF üretiyorsun. Sonra da Cut2D ile GCODE dosyası elde ediyorsun ve kullanıyorsun. İlgili internet sitesi giderse ne olacak? Veya Cut2D kalkarsa, veya yeni bir microsoft işletim sisteminde çalışmazsa ne olacak?

Ben herhalde bunun kontrol kartını komple değiştireceğim. Böylece hangi gcode destekleniyor, ne kadarı destekleniyor tamamen benim elimde olacak. Bir kart adayı çıktı bile ortaya :D

1738350018944.jpeg

İlgili internet sitesi giderse ne olacak?
Sonuçta gcode'u kabul ediyor ve internet örneklerinde alternnatif yöntemlerle üretilen takımyolu da kullanılabilir. Denemek lazım.
Delik açılmasını matkapla da yapılabilir.
Ayrıca dalma işlemini destekleyen freze uçları var. Çoğu destekliyor. Onlarla da iş görülür.

Neticede tutarsızlık var. Beni rahatsız eden şey, prosedürede bir internet sitesine giriyorsun ve gerber'den DXF üretiyorsun. Sonra da Cut2D ile GCODE dosyası elde ediyorsun ve kullanıyorsun. İlgili internet sitesi giderse ne olacak? Veya Cut2D kalkarsa, veya yeni bir microsoft işletim sisteminde çalışmazsa ne olacak?

Ben herhalde bunun kontrol kartını komple değiştireceğim. Böylece hangi gcode destekleniyor, ne kadarı destekleniyor tamamen benim elimde olacak. Bir kart adayı çıktı bile ortaya :D

bu kartta yanılmıyorsam NXP LPC işlemci var ve smoothiware de çalışıyor.

Post processor sadece Cut2D için ve Fusion360 için var. Kesin çalıştığını bildiğimiz sadece Cut2D. Diğer alternatifleri denemedim, çünkü ilgili yazılımlar yok elimde.

Hangisi daha zor bir iş?
* Neyi, ne kadar desteklediği belli olmayan bir GCODE işleyici için uygun GCODE üretmek.
* Tam olarak hangi GCODE ları işlediği belli olan bir işleyici için GCODE üretmek.

Bence ikincisi. Marlin için uygun opsiyonlar derlenirse, post processöre bile gerek kalmaz. Her türlü GCODE'u ya işler, yada görmezden gelir.

bu kartta yanılmıyorsam NXP LPC işlemci var ve smoothiware de çalışıyor.

Muhtemelen USB arabirimi olan bir işlemci ve üç tane de step motor sürücü vardır. Bir de 12V besleme giriyor alete, ama spindle voltajı 26V diye önde belirtilmiş. Dolayısıyla bir tane de boost converter vardır. Bütün GCODE işleme uygulamada. Karta sadece binary komutlar gönderiyor.

Daha sökmedim. Sökünce kartın resmini koyarım.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back