Önce bunu bir ayarlayayım dedim abi. Sonra diğer ikisini peş peşe koyacağım. Tekrar ayarlıyorum DC OffsetiDC offset sıfır olacak şekilde trimpot ayarlanacak. DC offset trimpot sıfır olmayacak. Ters olmuş
Bir de üç sinyal resmi koyacaktın. XR2206 çıkış, IC3b giriş, IC3b çıkış.
Önce bunu bir ayarlayayım dedim abi. Sonra diğer ikisini peş peşe koyacağım. Tekrar ayarlıyorum DC Offseti
Bu mudur abi? Herhalde bu sefer doğru anlamışımdır. Tamamsa diğerlerine geçeyim. Yok daha hassas ayarla diyorsan az daha kurcalayayım?DC offsetin sıfır olması demek, sinüs X eksenine göre dikine simetrik olacak. Yani alt tepeler -1 V, üst tepeler +1V olacak. Senin şimdiki sinyalde pozitif bir DC offset var, yani alt tepeler 0.107 V, üst tepeler 1.116 V
Sonra IC3b nin girişindeki "amplitude" potansiyometresini maksimum yap ve bu durumda iken giriş ve çıkışının osiloskop çıktısını koy.
Doktorun hastasının masada kalması gibi kaldı alet masada. Kadıramıyorum kaç gündürEvet hiçbir değişiklik yok. Opamp aşırı yavaş kalıyor. İstersen özdisan'dan TL072 getirt de karşılaştıralım. Ben de benim antika komponent kutularına bakayım belki bir tane TL072 denk gelir.
İşte bunlardan dolayı, bu düzgün çalışmayan IC lerin "OpAmp Tester" "555 Tester" gibi devrelerle hızlıca test edilmesi gerekiyor.
Bunu yapan ilk türk olarak tarihe geçecem abi.İşte bunlardan dolayı, bu düzgün çalışmayan IC lerin "OpAmp Tester" "555 Tester" gibi devrelerle hızlıca test edilmesi gerekiyor.
Aşağıdaki linkte XR2206 ile Function Generatörü tasarlayıp çalıştıran son derece bilgili bir kişinin çok detaylı çalışma videosu var.
Adam burada NE5532P ve TL 084 ile yapılan cihazı izah ediyor .
Bir sonraki videoda da devreyi gayet güzel çalıştırıp sinyallerini de gösteriyor.Cihaz haline getiriyor.
Bunu yapan ilk türk olarak tarihe geçecem abi.
Bu gün 85 bin kişilik elektronik grubuna GBP si 6MHz, Slew Ratesi 60/[CHAR]micro[/CHAR]s bir opamp önerebilir misiniz diye yazdım. Sadece 1 kişi "Digikeye Bak" yazmış. Durum vahim yav.
Sorun değil ya. En azından boş konuşmuyoruz. O 85 bin kişinin akşama kadar konuştuğu başlıklar şunlar;@Gokrtl konuyu sulandırmayacaktım ama artı 17. sayfadayız... Memleketin dört bir yanı patates-soğan
Bizim burda hurdaya sıfırından fazla fiyat istiyorlar abiGökhan bu opampları hurda ses mixerleri, preamplifikatörlerde pedallarda bulabilirsin