O kadar sordum sağlam dedin.Arızayı buldum sonunda
9014 ve tüm opamplar arızalanmış.
U1 i yenisi ile 9014 ü de , BC547C ile değiştirdim çıkıştan 10.24V alıyorum.
Anlamadım bu işi sağlam gösteriyor yine baktım.O kadar sordum sağlam dedin.
Her zaman kısadevre olarak bozulmayabilir. Mesela o transistör diyot modunda atıyorum 0.650mV göstermesi gerekiyordur ama sen 0.350mV ölçmüşsündür. Arızalı görünmez ama değer kaybetmiştir.Anlamadım bu işi sağlam gösteriyor yine baktım.
9014 orta bacak base. NPN transistör.
kırmızı prob orta bacakta sabit iken, siyah prob ile sağlı sollu bacaklarda emitter collector olarak değer veriyor,
diğer türlü kombinasyonda değer yok.
Nasıl arızalı bu?
Girişten AC verilmezse puf olur.
Ya şaka bu, ya da konuyu takip etmeden yazılmış bir mesaj.Girişten AC verilmezse puf olur.
Deneyebilirsiniz, ben denemiştim.Ya şaka bu, ya da konuyu takip etmeden yazılmış bir mesaj.
0.600mV larda, emitter az daha fazla.Mesela o transistör diyot modunda atıyorum 0.650mV göstermesi gerekiyordur ama sen 0.350mV ölçmüşsündür.
Orjinal değerini bilmek lazım karşılaştırmak için.0.600mV larda, emitter az daha fazla.
Şimdi takibi bıraktım.Ya şaka bu, ya da konuyu takip etmeden yazılmış bir mesaj.
Dc çıkıştaki eksi gerilim, çıkışın yanındaki küçük soğutuculu transistörün soğutucusunu değdi prob vasıtasıyla diye tahmin ediyorum.Girişten AC verilmezse devrede enerji yoktur nasıl puf oluyor yav?
Problem olduğunda, doğrultucu çıkışını kısa devre yaptı. Bu nasıl oluyor da bütün opamp'leri, yanında da bir transistörü götürüyor?
Şimdi takibi bıraktım.
Dc çıkıştaki eksi gerilim, çıkışın yanındaki küçük soğutuculu transistörün soğutucusunu değdi prob vasıtasıyla diye tahmin ediyorum.
Oradan o bahsettiğim transistör gitti herhalde ama ölçüyorum sorun yok o transistörü, ya da PCB de mi çatlak var anlamadım bende.
@taydin
Diğer OpAmp ları takıyorum.
U1 ok, 10.24V alıyorum sabit.Bir önceki mesajda sırayı yazdım, sen U2 den başlayayım diyorsun