kenarlarında mikroskobik tırtık olmadığından emin olunan veya en düşük tırtık bulunduğundan emin oluanan, ışık geirmeyen fiziki parçayı-nesneyi,
(bu parça her neyse bulunacak artık. çok yüksek dpi çözünürlük elde etmek amaçlı bu yapılıyor. bu halde film asetat kısmında aradan çözünürlüğü, esnemesi gölgelenmesi komple aradançıkarılmış olacak.)
bu işe uygun kaliteli pozitif kimyasal ile, yüzey işlemi en hassas gerektiği gibi yapılmış, en ince bakır kalınlıklı pcb üzerine, direkt arada hiç bir şey olmadan bu nesne koyulup, en uygun ışık-süre şartlarında pozlanır, sonrasında en uygun olduğu düşünülen asit işlemine tabi tutulur.
çıkan pcb deki, düz olan bakır kenarları mikroskobik ölçüde tekrar incelenir sonuc yine beklendiği gibi değilse?
Bu işin pcb de yapılamayacağı kesin anlaşılmış olur. pcb kısmı artık unutulur.
yazılan diğer yöntemlerle üretimlerin tamamının bu işe uygun maliyetli olduklarından şüphem var. uygun fiyatlı çözümler değil gibi duruyorlar.
videoda okuma çözünürlüğü virgülden sonra iki hane gözüküyor ama 3 hane olarak beklendiğide belirtilmiş. hatta sensör virgülden sonra 4 hane ölçmeliki,
3 hane garanti olsun gibide anladım olayı ben.
birde sistem bunu adc ile okuyarak ölçüyor. adc çözünürlüğünden bağımsız olarak adc her bir ölçüm neticesinde illa bir-iki tık da olsa aşağı yukarı yönde hatalı okuyor olabilir. bu atlanılmıyor değilmi?
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
yukarıda başkası tarafından açıklanan,
hatanın bir sistematiği lineeritesi varsa bu hata olmakdan çıkabilir mealindeki açıklamasından veya
ölçüm aynı pcb de tek yerden ise bunun peşinden ikinci bir kısımdanda referans-doğrulama okuması ile denetlenmesi kısımları ile de çözüme gidiliyor olabilir.
bende çözümün burda saklı olduğunu düşünüyorum.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
hernekadar sistemin çalışma mantığı anlamam için açıklanmışda olsa, ben yine tam olarak anlayamadım. tam anlasam onu yapabiliyor olmam gerekir.
bu şu anda mümkün değil,
sistemin çalışma mantığı iyi bilinenlerce ve kullanıcıları tarafından çözüm önerileri gelebilirdi, ama pek kullanan olduğunuda düşünmüyorum.
bilmediğimiz bir sistem için önerilerde az oluyor ve etkisiz kalıyor olabilir.