Su zamana kadar yaptigim en sorunsuz kuplaj bu oldu.
Bu motor zaten gurultulu calisiyordu. Begenmedigim icin EmaxRS2205 i almistim. Emax pert olunca denemeler icin bu motora dondum.
Motor milini iterek motorun kic tarafindan cikmasini sagladim. Boylece motoru aluminyum bloga yanak yanaga vidalama sansim oldu. Hareketi de kic taraftaki milden aldim.
Proxonun kendi pens tutucusunu ve pensini kullandim. (Cin mali ER8 ile mukayese edildiginde cok daha hafif ve sempatik)
Pens tutucuyu iki adet rulmanla yatakladim. Yani motorun kendi iki rulmani + 2 tanede pens tutucu milinde rulman var.
Ancak sonradan taktigim rulmanlar asiri isiniyor. Bunlari seramik rulmanla ya da yuksek devirde calabilecek kaliteli, marka rulmanlarla degistirmek gerekecek.
Fotoda princ disk motora bagli. Bu diskin yarigi var.
Pens tutucunun miline de bir yarik actim ve icine celik tel parcasi takip yarigi lehimle kapadim. (Yarik yerine delik delmek isterdim ama usendim.)
Celik tel princ diskin yariginin icinde kaliyor. Disk motor tarafindan donderildiginde tel, diskteki yariginin kenarina dokunuyor ve artik birlikte donmeye basliyorlar.
Miller arasi merkezi kayiklik 360 derecelik donus boyunca telde farkli esnemelere neden oluyor. (Bu telde metal yorgunlugu yapip telin kopmasina neden olabilir. Fakat bu sorun ne kadar zamanda gerceklesir denemek gerekecek)
0.5 mm matkap ucuyla bolca delik delme testi yaptim
Bu yontem cozum 1 olarak kenarda durabilir.
Proxonun pens tutucu milini ve konik sikma vidasini yapabilecegimi dusunuyorum. Pensleri zaten yedek parca olarak satin alinabiliyor.
Yaklasik 2000 TL olan proxxon alinip bozulabilir de. Sonucta cozum 200 USD nin altinda kaliyor.
Daha ucuz makineler de alinip denenebilir.
Duzenek su anda 24500 rpm ile (Wegstr makinenin iki kati suratte) donuyor.