Soru net değil. Oradaki güç kaynağı CC modu destekliyor, yani bunu bir devreye bağladığında, bağlandığı yerden sabit bir akım geçirmeye çalışacak.
Ama hem sabit akım (CC) kaynaklarının hem de sabit voltaj (CV) kaynaklarının sınırları var.
CC modda bir kaynağa 1 MΩ yük bağlayıp akımı da 3A yaparsan, bu akımın dirençten geçmesi için 3 milyon volt gerekli olur. Güç kaynağı da bunu veremeyeceğine göre ne yapar? Voltajı maksimum değere kadar yükseltir ve o anda artık ne kadar akım geçiyorsa geçer.
CV modda bir kaynağa da 1 μΩ yük bağlayıp voltajı 3V yaparsan, bu voltajın direnç uçlarında bulunması için 3 milyon amper akım verebiliyor olması lazım. Güç kaynağı da bunu veremeyeceğine göre ne yapar? Maksimum voltaj olacak şekilde devreyi ayarlar ve o anda artık ne kadar voltaj varsa çıkış voltajı o olur.