Under Ground'un Amatör Elektronik Dünyası

Ev ahalisinin bozulan cihazlarına el atmaya devam ediyoruz. 2 direnç bir kondansatör ile oluşturulan bu aptal tasarıma daha önce de rast gelmiştim ama çokta kafam basmamıştı. Anlaşılan bunu da çözmenin zamanı gelmiş.
IMG_20250721_195533.jpg

Edit :

Şu amca dili döndüğünce anlatmaya çalışmış. Daha doğrusu devreyi kağıda dökmüş. Alternatif akımın her alternansında değişik led gruplarının yanması üzerine devre kurulmuş. Tabi gözümüz bunu algılayamıyor.
İnşallah doğru anlamışımdır.

Son düzenleme:
Ev yada hobi ortamı için bence bu yeterli.
Çift kanal Çok yüksek frekanslara çıkmıyor ama hem skop hem multimetre olarak bence güzel alet.
Tabii türkiyeye gelene kadar fiyar katlanıyor ayrı mesele.
1753174470251.png

@Dede Hanımdan 4000 ı kopardık. O bantta da alabileceğim en mantıklı cihaz bence şu.

FNIRSI 2C53T 3in1 50Mhz Osiloskop + Multimetre + Sinyal Jeneratörü Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net® https://share.google/IABbdek8XE7ijIhHu

Sizin gibi profosyonel arkadaşlar bu gibi cihazları yolda görse bakmaz ama bizim gibi amatörlere çok bile yeter eminim.

Ben bu fınırsı ya isminden midir nedir bir türlü ısınamadım. Yıldızım barışmadı gitti. Owon filan yok mu o fiyatlara?
Bide ben böyle karışık cihazları sevmiyorum. Ne lazımsa o olmalı. Her şey bir arada düzgün çalışmaz bence. Ben onay vermiyorum. Zorla kazanılmış 4000tl çöpe gitmemeli.

Ben bu fınırsı ya isminden midir nedir bir türlü ısınamadım. Yıldızım barışmadı gitti. Owon filan yok mu o fiyatlara?
Bide ben böyle karışık cihazları sevmiyorum. Ne lazımsa o olmalı. Her şey bir arada düzgün çalışmaz bence. Ben onay vermiyorum. Zorla kazanılmış 4000tl çöpe gitmemeli.
İyi kötü bir sinyal jeneratörü de var. Ondan ilgimi çekti. Tabi Fınırsı deyince anladığım kadarıyla kuş serisi arabaların ölçü aleti camiasındaki karşılığı oluyor. Kalkıp endüstriyel kart tamiri ile meşgul olmadığım için yanlış ölçse ne olur, sapması çok olsa ne olur. Bizimkisi tv izlerken ay çekirdeği yemek misali fakir eğlencesi.

@Under Ground bu tip cihazların hiç beklenmedik konularda limitasyonları oluyor. Eğer bütün limitasyonlarını biliyorsan, ve bu limitasyonlar da kesinlikle senin öğrenmeni veya çalışma yapmanı engellemeyecekse alınabilir. Bir işi öğrenen birisi için, limitasyon, sürpriz, veya falso yapmayan bir cihaz yararlıdır. Öğrenilecek konuya odaklanırsın, alete de güvenirsin.

@Under Ground bu tip cihazların hiç beklenmedik konularda limitasyonları oluyor. Eğer bütün limitasyonlarını biliyorsan, ve bu limitasyonlar da kesinlikle senin öğrenmeni veya çalışma yapmanı engellemeyecekse alınabilir. Eğer bir işi öğrenen birisi için, limitasyon, sürpriz, veya falso yapmayan bir cihaz yararlıdır. Öğrenilecek konuya odaklanırsın, alete de güvenirsin.
Şöyle laflar var hocam :
Gönlüm çeker Paris Hilton , kamyonum çeker 20 ton.
Hayaller Paris, gerçekler Eminönü.

Kayınvalide ışıldağı tamiri geleneksel hale gelmiş herhalde. Akü malesef 0.5 volt. Çöp olmuş. Yeni akü almaya değer mi, meçhul. Eski usul şarj devresi çok bomba.
IMG_20250722_152244.jpg

Dört ihtimal var :
1 - Antika olarak değeri var.
2 - Çok büyük manevi değeri var. Bu bizim için fiyat arttırmaz kusura bakmasın.
3 - Parası çok , aklı kıt bir müşteri aranıyor.
4 - Bu arkadaş ya para hesabı bilmiyor ya da hiç dayak yememiş.

Yani adeta şöyle bir durum var sahibinden.com daki elektronik test cihazları bölümünde. Neredeyse tamamı kesinlikle kimsenin vermeyeceği paralara satılan cihazlar var. Binlerce kişi de atmaca gibi bekliyor. Bir tane makul fiyatlı bir ürün listeleniyor, herkes atlıyor üstüne, birisi kapıyor malı gidiyor :D

Yani adeta şöyle bir durum var sahibinden.com daki elektronik test cihazları bölümünde. Neredeyse tamamı kesinlikle kimsenin vermeyeceği paralara satılan cihazlar var. Binlerce kişi de atmaca gibi bekliyor. Bir tane makul fiyatlı bir ürün listeleniyor, herkes atlıyor üstüne, birisi kapıyor malı gidiyor :D
Sadece elektronik değil, gıda, emlak vs. aklına ne gelirse öyle zaten.

Ülkenin ekonomik gücü kötü değil. Paylaşımı bozuk. Mesela sokakta yaşayan evsiz yok ama kiracı-ev sahibi kavgası var. Yiyecek sıkıntısı yok, çöpe dökülen yiyecek kadar aç insan var...

Bence sorun manevi olarak güçlü olunsa toplum huzuru bu kadar zayıf olmaz; ekonomi zayıfladıkça da manevi algılar kırılıyor. Garip bir sarmal.

Hele ki bu günlerde emekle geçinmek, para kazanmak neredeyse imkansız. Emeksiz para kazanma hevesinde ya da içinde olanların fiyat algısı da bozuluyor.

Bak, bu şebekliğin adı da “vizyonerlik” mesela...

@Sercan kardeşim KK de böyle sosyal konularda nalına da mıhına da vurarak çok konuştum. En son beni bir güzel yolladılar - ya da ben yönetimi çok tahrik ettim - . Bende artık hiçbir forumda teknik konular harici konuşmama kararı aldım. Aslında deli gibi de konuşasım var ama herhalde biraz çenemi tutmayı öğrendim zamanla.

Son düzenleme:
İsildak için yazdığım mesajdaki cihazın elektronik kartı. Tek bir zener üzerinden transistörü kesime sokmak dışında hiçbir akü voltaj kontrolü yok ( Tabi doğru anladıysam ) .
IMG_20250722_162303.jpg
IMG_20250722_162215.jpg

Son düzenleme:
Bizim çalışan grubunda da bir memnuniyetsizlik var. Anlam veremiyorum.
Dün bize başka şubeden bir personel geldi destek için. Önce benim kendisine verdiğim işi öyle bir şekilde yaptı ki ağzım açık kaldı. Ben resmen ameleymişim dedim kendi kendime. Ben koca ürünü zarar gelmesin diye tahta palete koyup transpaletle çekerken adam yatırıp beton zeminde sürükleyerek çeke çeke getirdi.
Sonra mola verdik başladı iş yerinde yatmanın, kaytarmanın inceliklerini anlatmaya. Ben çalışmadan duramam dedim. Yoksa vakit geçmez, mesai bitmez, saate bakar dururum, kendimi strese sokar migrenimi tetiklerim dedim ve ortamı terk ettim. Kendisi gibi vizyon sahibi arkadaşlar dinlemeye devam etti.

Bunu neden anlattım?
Çünkü aynı arkadaş maaş konusuna da değindi. Akşama kadar yatıp, telefondan film izleyen, sadece mecburi işleri yapıp, "şunu da şöyle yapsam daha güzel olur" düşüncesi için bile kendini yormayan bu arkadaş asgari ücretin 2 katı maaş alıyor. Ve inanır mısınız "modern köleyiz biz" filan diyor.
Kendimden hesap yapıyorum, maaşın dörtte üçü ev giderlerine gidiyor. Kalan dörtte biri de canım ne isterse onu yapıyorum. Son zamanlarda yatırım fonlarında değerlendiriyorum. Fena da bir para biriktirmedim hani. Bir de hanımın maaşı var aynı miktarda. Onun da maaşının dörtte üçü beyaz eşya, giyim, kızın masrafları filan gibi harcanıyor. Aslında hayatımızdan gayet memnunuz. Gönül ister ki herkes isviçre şartlarında yaşasın ama ülkenin gidişatı belli. Bu tarafı fazla deşmeye gerek yok.
Ülke konusunda elinden birşey gelmiyorsa o zaman kendini geliştireceksin. Maaşını artırmanın yollarına bakacaksın. Öyle yattığın yerden asgari ücretin 3-4 katını filan bekliyorsan avucunu yalarsın. Hem ben çalışmayayım, akşama kadar gözüm saatte olsun. Saat dolunca da elimdeki işi dahil yarıda bırakıp kaçar gibi çıkayım iş yerinden. Sonra da maaş az, kahrolsun işveren, sendika uyuyor mu vs. vs.

Bizim çalışan grubunda da bir memnuniyetsizlik var. Anlam veremiyorum.
Dün bize başka şubeden bir personel geldi destek için. Önce benim kendisine verdiğim işi öyle bir şekilde yaptı ki ağzım açık kaldı. Ben resmen ameleymişim dedim kendi kendime. Ben koca ürünü zarar gelmesin diye tahta palete koyup transpaletle çekerken adam yatırıp beton zeminde sürükleyerek çeke çeke getirdi.
Sonra mola verdik başladı iş yerinde yatmanın, kaytarmanın inceliklerini anlatmaya. Ben çalışmadan duramam dedim. Yoksa vakit geçmez, mesai bitmez, saate bakar dururum, kendimi strese sokar migrenimi tetiklerim dedim ve ortamı terk ettim. Kendisi gibi vizyon sahibi arkadaşlar dinlemeye devam etti.

Bunu neden anlattım?
Çünkü aynı arkadaş maaş konusuna da değindi. Akşama kadar yatıp, telefondan film izleyen, sadece mecburi işleri yapıp, "şunu da şöyle yapsam daha güzel olur" düşüncesi için bile kendini yormayan bu arkadaş asgari ücretin 2 katı maaş alıyor. Ve inanır mısınız "modern köleyiz biz" filan diyor.
Kendimden hesap yapıyorum, maaşın dörtte üçü ev giderlerine gidiyor. Kalan dörtte biri de canım ne isterse onu yapıyorum. Son zamanlarda yatırım fonlarında değerlendiriyorum. Fena da bir para biriktirmedim hani. Bir de hanımın maaşı var aynı miktarda. Onun da maaşının dörtte üçü beyaz eşya, giyim, kızın masrafları filan gibi harcanıyor. Aslında hayatımızdan gayet memnunuz. Gönül ister ki herkes isviçre şartlarında yaşasın ama ülkenin gidişatı belli. Bu tarafı fazla deşmeye gerek yok.
Ülke konusunda elinden birşey gelmiyorsa o zaman kendini geliştireceksin. Maaşını artırmanın yollarına bakacaksın. Öyle yattığın yerden asgari ücretin 3-4 katını filan bekliyorsan avucunu yalarsın. Hem ben çalışmayayım, akşama kadar gözüm saatte olsun. Saat dolunca da elimdeki işi dahil yarıda bırakıp kaçar gibi çıkayım iş yerinden. Sonra da maaş az, kahrolsun işveren, sendika uyuyor mu vs. vs.
Kapitalizm herkese çok ve bol olanın makbul olduğu gibi bir anlayış yutturdu. Bu noktada kimsenin az olup helal ve bereketli olana inancı ya hiç yok ya da çok az kaldı. Mutluluğu rakamlara endeksleyen kimsenin de ne bu hayatta mutlu olma ihtimali, ne de etrafına faydalı olma amacı olur.
Gene konuştum bak gaza gelip .

adam yatırıp beton zeminde sürükleyerek çeke çeke getirdi.
Bazı ürünler tokat yeyince çalışıyor. Sihirli dokunuş diyebiliriz. :)

Elemana gelince sanatına sahip olan ve ona saygı gösteren insan altın kıymetinde. Zor bulunur.
Daha fazla maaş bulunca kaçanlardan mühtemelen. Belki bıkmış bir şey beklemiyor hayattan. akıllı telefon matriksinden kurtulamıyor.
İş sahipleri de sanat işinden kaçıyorlar, çalışmıyorsa değiiştir modunda. Ustanın nazıyla uğraşmak istemezler.
Beceriğin gerekmediği ortamda işçiliye saygı bulunmaz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,034
Üyeler
3,203
Son üye
İskender Zâde

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back