Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Bu işe ne oldu? Adam dolandırıcı olsa çoktan göstere göstere itin kulağına sokulmuştu ama ses seda da yok
Aynı mantık ile bakarsak en çok vergi veren şirketler listesinde olması lazım. Baktığımızda göremiyoruz.Youtube ilk video yükleneli 12 yıl olmuş, Kendinden başka kimsede çalışan bi cihaz yok. Sizce de ilginç değil mi ?

Aynı mantık ile bakarsak en çok vergi veren şirketler listesinde olması lazım. Baktığımızda göremiyoruz.Youtube ilk video yükleneli 12 yıl olmuş, Kendinden başka kimsede çalışan bi cihaz yok. Sizce de ilginç değil mi ?
buna benim de bir cevabım yok ve aklımda gezen sorulardan biri

Muammer Yıldız ait bu patent işleminden birşey anlamadım.
Ne işe yaradığı nasıl çalıştığı yazmıyor. :)
patent işleri maalesef mühendislikten çok hukuğun alanına girdiği için böyle abidik gubidik, nereye çeksen gelir cümleler ile başı sonu belli olmayan tanımlamalar içeriyor ki bir başkası bir cümledeki yanlış bir kelimeyi fırsat bilip buluşu yasal olarak çalmasın...
bu arada patentli olması çalışması anlamına gelmez

Çağrı Bey açıklamış

Neyse sözün özü bir kütle hesabı verdin statik olarak bile soldaki ağırlık kafayı kaldıramadı.
Sarkaç tarafında hareket esnasında göremediğiniz kuvvetler oluşuyor. Bunlara merkezkaç kuvvetleri diyoruz. Öyle ki bu kuvvetler 120 derece salınımda ağırlığın 3.5 katına kadar ulaşıyor. Merkezkaç kuvvetlerini pseudo olarak alıyorsanız buna atalet momenti de diyebilirsiniz. Yani soldaki ağırlık küçük küçük zıplıyor ve bize o zıplamalar yeterli...

Giriş gücünden daha fazla çıkış gücü elde etmeyi bir kere başardıktan sonra aslında bunu başaran o kadar çok sistem olduğunu fark ediyorsunuz ki bu olduğunda artık dünyanız değişiyor ve farklı düşünmeye başlıyorsunuz.

oscillator_animation.gif

Son düzenleme:
Çağrı Bey açıklamış
Şimdi bizim sistemimizde kayıplar yok mu var. Pendulum kontrolörümüzün %85 verimde olacağını öngördük ve sol taraftaki alternatörümüzün de %90 verimde olduğunu varsaydık. Sarkaçların ve tahterevallinin rulman ve hava sürtünmesi var. Bunu da biliyoruz. Çağrı bizim düşünemediğimiz bize ne söylüyor. O farz ediyor ki biz simetrik bir model üzerinde çalışıyoruz. Tıpkı bir motor gibi dairesel bir döngüde maxwell denklemlerinin izin verdiği ölçüde elektriğin manyetik alanlar aracılığıyla mekanik kuvvetlere dönüşmesindeki maksimum %100 verimin üzerinden hesaplıyoruz ancak bizim modelimiz zaten bize en başta 12/1 oranında bir dönüşüm sağlıyor. Bunun olmasını şimdiye dek hiç öngörememişler. Kayıplara rağmen sistemimiz oldukça verimli bir dönüşüm ile giriş gücümüzü artırabiliyor. Bunu şimdilik aklımız almasa da deneyip hep birlikte göreceğiz.

Bizim en baştan %1200 verimliliğe sahip bir modelimiz var ve bu modeldeki enerjiyi ne kadar iyi hasat edebilirsek o kadar iyi verimde bir sistemimiz olacak.

@Gokrtl Sarkacı tahterevalliye çarpmadan 360 derece dönebilecek şekilde tasarlayalım ki daha sonra 180 dereceyi ve hatta 360 dereceyi de deneriz ve nasıl performans gösterdiğini ölçebiliriz. Yani basit sarkacımız tahterevallinin çubuklarına çarpmadan tam bir 360 derece turunu tamamlayabilecek şekilde hazırlamalıyız.

Devridaim.png

Son düzenleme:
Şimdi bizim sistemimizde kayıplar yok mu var. Pendulum kontrolörümüzün %85 verimde olacağını öngördük ve sol taraftaki alternatörümüzün de %90 verimde olduğunu varsaydık. Sarkaçların ve tahterevallinin rulman ve hava sürtünmesi var. Bunu da biliyoruz. Çağrı bizim düşünemediğimiz bize ne söylüyor. O farz ediyor ki biz simetrik bir model üzerinde çalışıyoruz. Tıpkı bir motor gibi dairesel bir döngüde maxwell denklemlerinin izin verdiği ölçüde elektriğin manyetik alanlar aracılığıyla mekanik kuvvetlere dönüşmesindeki maksimum %100 verimin üzerinden hesaplıyoruz ancak bizim modelimiz zaten bize en başta 12/1 oranında bir dönüşüm sağlıyor. Bunun olmasını şimdiye dek hiç öngörememişler. Kayıplara rağmen sistemimiz oldukça verimli bir dönüşüm ile giriş gücümüzü artırabiliyor. Bunu şimdilik aklımız almasa da deneyip hep birlikte göreceğiz.

Bizim en baştan %1200 verimliliğe sahip bir modelimiz var ve bu modeldeki enerjiyi ne kadar iyi hasat edebilirsek o kadar iyi verimde bir sistemimiz olacak.

@Gokrtl Sarkacı tahterevalliye çarpmadan 360 derece dönebilecek şekilde tasarlayalım ki daha sonra 180 dereceyi ve hatta 360 dereceyi de deneriz ve nasıl performans gösterdiğini ölçebiliriz. Yani basit sarkacımız tahterevallinin çubuklarına çarpmadan tam bir 360 derece turunu tamamlayabilecek şekilde hazırlamalıyız.

43916 eklentisine bak
ml=soldaki kütle kg
mr=sağdaki sarkacın kütlesi kg
hl=soldaki kütlenin yer değiştirme yüksekliği metre
hr=sağdaki sarkaca bağlı kütlenin düşme yüksekliği metre
12 kat kazanç nerede? :)
ml*g*hl=mr*g*hr

ml=soldaki kütle kg
mr=sağdaki sarkacın kütlesi kg
hl=soldaki kütlenin yer değiştirme yüksekliği metre
hr=sağdaki sarkaca bağlı kütlenin düşme yüksekliği metre
12 kat kazanç nerede? :)
ml*g*hl=mr*g*hr
Şunu neden sormuyorsun? Nasıl oluyor da eşit kol uzunluğunda 10kg sarkaç 25kg ağırlığı kaldırabiliyor? Merkezkaç kuvvetlerini değerlendirmeye almıyorsun ve bu nedenle anlamakta zorlanıyorsun. Ayrıca bu eşitlik yanlış.

Devridaim.png

Elbette öyle ama en azından bu nitinolün aldığı ısıdan daha çok enerji içeren mekanik kuvvet oluşturabildiğini duymuştum ve hatta Quora'da bir mucit ile tartışma olanağı buldum. Enerji bir alternatöre aktarılırsa oradan indüksiyon ısıtıcı ile sıcak su kabı geri beslenebilir ve bu da denemek istediğim projelerden biri, belki daha sonra yapabiliriz. Elbette düzgün bir proje için çok sayıda tel kullanmak gerekiyor ve kabı da yalıtımlı bir haznede tutmak gerekebilir.

Boyle yapacagini o suyu isitmak icin kullandigin enerjiyi motoru cevirmnek icin kullan.

Bir diger forumda benzer baslikta senden ozel bir metal istemistim hatirliyormusun?

Bana oyle bir metal cubuk ver ki terazi ustune yatay koydugumda 1Kg olsun dik koydugumda 100 gram olsun.

Boyle bir metalin var olabilecegi aklina yatiyor mu? Eger yatiyorsa free energy konusuna yilmadan devam.
Hadi len olurmu oyle sey diyorsan free energy konusunu birak.

Boyle bir metal cubuk yapamam fakat boyle bir metali yaptigimi gosteren video cekebilirim.

Boyle yapacagini o suyu isitmak icin kullandigin enerjiyi motoru cevirmnek icin kullan.

Bir diger forumda benzer baslikta senden ozel bir metal istemistim hatirliyormusun?

Bana oyle bir metal cubuk ver ki terazi ustune yatay koydugumda 1Kg olsun dik koydugumda 100 gram olsun.

Boyle bir metalin var olabilecegi aklina yatiyor mu? Eger yatiyorsa free energy konusuna yilmadan devam.
Hadi len olurmu oyle sey diyorsan free energy konusunu birak.

Boyle bir metal cubuk yapamam fakat boyle bir metali yaptigimi gosteren video cekebilirim.
Bunu yapamıyoruz ama şunu yapabiliyoruz;

Giriş gücünde saniyede 100 Joule enerji harcayayım ama çıkış gücünde bana saniyede 1000 Joule çıkış gücü versin. Zaman fonksiyonum da var bana Kaldıraçları anlatmayın.

3cm kaldırsa yeterli oluyor ve kaldırır da... Böyle içeriksiz ve iyi düşünülmemiş iletiler postlama, göz kalabalığı yaratıyor.
önemli olan potansiyel enerji=yükseklik x kütle
Düşünen biri olarak 12 kat kazancı nasıl bulduğunu yazar mısın?
Ben evde plastik cetvelle denedim sarkacın düşme yüksekliğinin çok altında oynuyor. :)

önemli olan potansiyel enerji=yükseklik x kütle
Düşünen biri olarak 12 kat kazancı nasıl bulduğunu yazar mısın?
Ben evde plastik cetvelle denedim sarkacın düşme yüksekliğinin çok altında oynuyor. :)
Kaldıraç hesabı yapmaya çalıştığın için anlamıyorsun. Sarkaç serbest salınımda ve sürtünme olmasa devamlı salınacak, bunu anlayamıyor olduğunu görüyorum. Sarkacı bir yerden başka bir konuma taşımıyoruz.

Kaldıraç hesabı yapmaya çalıştığın için anlamıyorsun. Sarkaç serbest salınımda ve sürtünme olmasa devamlı salınacak, bunu anlayamıyor olduğunu görüyorum. Sarkacı bir yerden başka bir konuma taşımıyoruz.
karşı ağırlıkta sallanacak onu neden devre dışı bırakıyorsun? :)
sarkacın ürettiği enerji karşı ağırlığın enerjisinden fazla üretiyormu?

karşı ağırlıkta sallanacak onu neden devre dışı bırakıyorsun? :)
Niye devre dışı bırakayım sarkacı salla ve sol taraftaki ağırlığın üzerine otur o zaman sallanmaz ama sarkaç da hiçbir şey olmamış gibi salınmaya devam eder. Ayrıca devre dışı bıraktığım falan yok bizim enerji kazancımız onun ne kadar potansiyel kazanacağı ile ilgili ama onun nedeni merkezkaç kuvvetleridir. Aklındakilerin hepsini bir seferde yaz böyle forumda karmaşa yaratmayalım. Kısa cümleler kullanıyorsun ve bu forumu çöplüğe çeviriyor

Niye devre dışı bırakayım sarkacı salla ve sol taraftaki ağırlığın üzerine otur o zaman sallanmaz ama sarkaç da hiçbir şey olmamış gibi salınmaya devam eder. Ayrıca devre dışı bıraktığım falan yok bizim enerji kazancımız onun ne kadar potansiyel kazanacağı ile ilgili... Aklındakilerin hepsini bir seferde yaz böyle forumda karmaşa yaratmayalım. Kısa cümleler kullanıyorsun ve bu foruma çöplüğe çeviriyor
tamada enerji denk çıkıyor.sen ise 12 kat fazla elde edildiğini iddia ediyorsun.
Küçük bir numune yapsan görürdün.
Evinde cetvel yok mu? bir tarafına sarkaç bağla diğer tarafına ağırlık koy.
Oynama mesafelerini ölç. Kütle ile çarp. :)

Forum istatistikleri

Konular
8,280
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back