Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Ne tesaduf, ben de kendi capimda programciyim fakat bilgisayar yazilimi kullanmadan da bir kac dakika icinde kagit uzerine kalemle cizim yapip fotografini cekip yayinlayabilirim. Sen de dene yapabilirsin.

Once havadan joule watt vs konusmadigini anlayabilmem icin;

Parmaginin itme kuvvetiyle 1 cm lik mesafede 1 joule enerji harcayacagin basit bir duzenek cizip cizimdeki fiziksel buyukluklerin ve degerlerinin neler oldugunu soylermisin?

Eger bunlari soyleyemeyecek durumda isen kuru gurultu yapiyorsun demektir. Bosuna tartismayayim.

iş, tarafları geriyorsa anlaşıp ağırlık salınımıyla boş boş dönen bisiklet jantı projesini yapın:popcorn1:

Bisiklet tekerini çevirmek için değil de durdurmak için düzenek gerekecektir :).

Hafifçe çeviriyoruz, giderek hızlanıyor. 10 günde Işık hızı...

Sıfır sürtünmesi olan rulman kullanarak daha uzun süre çalışması sağlanır. Bit pazarına baksak?

geçenlerde olur dediğin şimdi niye olmuyor?
itirazın sizden geleceğini hiç ummazdım.
Ben şimdi olmaz çalışmaz mı dedim? Ne kadar haince cevaplar veriyorsunuz. Bu anca kendini zor çevirir. Olur olmasına da ondan enerji alamayız diyorum. Daha iyisi varken bunu neden yapalım? Bundan sonra bir müze açmaya karar verirsek bunu da yaparız neden olmasın? Overunity makineleri müzesi :)

Son düzenleme:
Ben şimdi olmaz çalışmaz mı dedim? Ne kadar haince cevaplar veriyorsunuz. Bu anca kendini zor çevirir. Olur olmasına da ondan enerji alamayız diyorum. Daha iyisi varken bunu neden yapalım? Bundan sonra bir müze açmaya karar verirsek bunu da yaparız neden olmasın? Overunity makineleri müzesi :)

iş, güç ve benzeri kavramlarda anlaşamadığınız için özellikle sürekli dönen -ama iş yapmayan- makine tavsiyesinde bulundum. haince cevap falan ne alaka? bu makinelerin iş yapanı da yapmayanı da sizi geriyor anladığım kadarıyla.

iş, güç ve benzeri kavramlarda anlaşamadığınız için özellikle sürekli dönen -ama iş yapmayan- makine tavsiyesinde bulundum. haince cevap falan ne alaka? bu makinelerin iş yapanını da yapmayanı da sizi geriyor anladığım kadarıyla.
Hayır yani daha önce şöyle diyormuşum da şimdi böyle diyormuşum falan işkembeden sallıyorsunuz. Yalancı mıyım ben, tutarsız mıyım? Ben çalıştığına ikna olduğum çalıştıran kuvvetleri incelediğim sistemlerin videolarını paylaştım ve hâlâ daha fikirlerim değişmedi. Sizlerin de anlayabileceği sistemler bunlar. Çünkü bunlar çalışıyorlar. Daha önce açıkladığım gibi örneğin burada da düşen ağırlığın oluşturduğu merkezkaç kuvvetinin dikey bileşeni tekerleği bir miktar aşağı dönmeye zorluyor ama tekerlek anca sürtünme kuvvetleri ile başa çıkabiliyor. Asimetrik modeller çalışabiliyor arkadaşlar, bunu anlayacağınızı umuyorum. İnsan beyni simetrik düşünmeye programlanmıştır ve asimetrik değerlendirme yapmakta zorlanır ve bu nedenle direkt anlayamıyorsunuz.

Son düzenleme:
Sarkaç tarafında hareket esnasında göremediğiniz kuvvetler oluşuyor. Bunlara merkezkaç kuvvetleri diyoruz. Öyle ki bu kuvvetler 120 derece salınımda ağırlığın 3.5 katına kadar ulaşıyor. Merkezkaç kuvvetlerini pseudo olarak alıyorsanız buna atalet momenti de diyebilirsiniz. Yani soldaki ağırlık küçük küçük zıplıyor ve bize o zıplamalar yeterli...

Giriş gücünden daha fazla çıkış gücü elde etmeyi bir kere başardıktan sonra aslında bunu başaran o kadar çok sistem olduğunu fark ediyorsunuz ki bu olduğunda artık dünyanız değişiyor ve farklı düşünmeye başlıyorsunuz.

oscillator_animation.gif

Madem merkez kaç dediğiniz kuvvetler ile oluyor bu iş, pendulumun sallanması gereken hızı bu sallanmada yukardaki potansiyel yataklamanın kaybını, hava kaybını vs hesaplayalım. 3.5 katına çıkıyor ne demek? Neye göre 3.5 ayhan bey. Hani fizik koyacaktınız, matematik koyacaktınız. Siz video var, buraya bunu koyun 12cm oynar gibi ifadelerle verim çok yüksek diyorsunuz, bulun bana o 12cm i diğer türlü siz kafanızdan değer uydurmuş oluyorsunuz.

Giril gücünden daha fazla çıkış gücünü elde etmeyi siz hiç başardınız mı? Yalnız bakın kısa süreli olmayacak, sistemde depolanmış bir enerjiyi çekip o anda ölçüm almak yok.

3.5 katına çıkıyor ne demek? Neye göre 3.5 ayhan bey.
Merkezkaç kuvvetinin formülünü hatırlayın. 120 derecelik bir salınımda ağırlığın 3.5 katına kadar merkezkaç kuvvetleri oluşuyor.

F = m * ω * ω * r'dir.

ya da

F = m * V * V / r'dir.

180 derecelik bir salınımda potansiyelin tamamı kinetik enerjiye dönüştüğünde hız ve merkezkaç kuvveti şu oluyor;

1/2 * m * V * V = m * g * h

V * V = 2 * g * h

V = sqrt(2 * g * h)

F = m * V * V / r

F = m * 2 * g * h / r

' h = r => yükseklik yarıçapa eşit (180 derece salınım)

Maksimum merkezkaç kuvveti F = 2 * m * g çıkıyor.

Ancak bu hatalı bir hesaplama daha doğru fizik formülleri bu konuda eksik kalıyor. Sarkaç hızı radyal olarak değişmiyor geometrik biçimde artıyor ve ulaşılan maksimum hız ve merkezkaç kuvveti bundan çok daha fazla...

Geçenlerde sarkaç formüllerinin eksik ve hatalı olduğu tartışılmıştı ve bu doğru..

Gerçekte 180 derece bir salınımda maksimum merkezkaç kuvveti 4 * m * g'ye kadar çıkıyor.

Bütün sarkaç simülasyonlarında sarkacı radyal olarak hareket ettiriyorlar. Bu çok yanlış çünkü sarkaç potansiyeli en düşük pozisyona geldiğinde çok daha hızlı hareket ediyor. Bu da merkezkaç kuvvetlerine açısal hız bağıntısından dolayı yansıyor.

Pendulum_animation.gif

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,280
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back