Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
adam video boyunca eliyle sarkaca destek oluyor neden gerekli salınımı verip bırakmıyor ?
bıraksın ve sarkaçlı sistem salınmaya devam etsin.

adam video boyunca eliyle sarkaca destek oluyor neden gerekli salınımı verip bırakmıyor ?
bıraksın ve sarkaçlı sistem salınmaya devam etsin.
Çünkü size kazanılan potansiyelin neye dönüştüğünü göstermek istemiyor sarkaç aynı açıda salınım yapacak şekilde beslendiğinde çekiçteki gücü göstermek istiyor ve her turda küçük bir parmak hareketiyle sarkacı besliyor ancak o da ne diğer tarafta parmağıyla itme hareketinin birkaç kat fazlası tur başına 2 kez gerçekleşiyor. Videoya bakınca bunu görebiliyor musunuz? Aslında şüphelenmek için bu bile yeterlidir.

Ve sonra bir feneri bile yakamayacak parmak itmesiyle 10 feneri yakabiliyor. Bunu anlamıyor olamazsınız.

daha fazla enerji üretmiyor ki, sadece daha fazla ağırlığı daha kısa bir yolda hareket ettiriyor. hatta çekiç usulu geri sekme sayesinde de bu enerjiyi bir süre daha koruyor sistem de bu yüzden kaybedilen enerjiyi telafi ettikçe salınıyor. sistemi başlatmak için de sarkaca defalarca enerji vererek hız kazandırıyor.

hatta 17:34 de izlersen fenerleri eklediğinde bu çekiç etkisi - pin pon topu gibi sekme kaybedilince sistem çok daha kısa sürede
neredeyse 1-2 salınımdan sonra duruyor. bu da gayet mantıklı çünkü enerjiyi fenerler sönümlüyor.

Son düzenleme:
Bence anlıyorsunuz ama bu işinize gelmiyor ve saçma sapan sebeplerle itiraz ediyorsunuz. Evet sarkacı sallamayı bıraktığında sarkaç duruyor. Bunu söylemek hiçbir şey çünkü zaten parmakla ittiğinde itme sonrası hemen gerçekleşen gücü göstermek istiyor daha fazlasını değil itmeyi bıraktığında hareketin devam etmesini zaten beklemiyoruz. İtme var ise ve fenerler yanmış ise bu demek oluyor ki bir feneri bile yakamayacak bir kuvvet ile 10 feneri yakmasını sağlayan bir güç amplifikatörünü bize gösteriyor. Bunu böyle anlayamıyorsanız sizde sorun vardır. Başka bahane bulmayın ama bence anladığınız halde itiraz ediyorsunuz. Fikrinizi kolayca itiraf edemezseniz asla bir noktada buluşamayız.

Ayrıca enerjiyi fenerler sönümlemiyor. En azında basit sarkacı sönümleyen onlar değil!

tekrar soruyorum işimize gelmemesinden ne gibi bir kazancımız olabilir ?
bu senin yanıtının içinde geçen bir itham. ben de bunu hangi mantıklı açıklamaya dayandırdığını soruyorum.
en azından bunu yanıtlayabiliyor olman lazım.

tekrar soruyorum işimize gelmemesinden ne gibi bir kazancımız olabilir ?
bu senin yanıtının içinde geçe bir itham. ben de bunu hangi mantıklı açıklamaya dayandırdığını soruyorum.
en azından bunu yanıtlayabiliyor olman lazım.
İnsan fikirlerinden kolay vazgeçemiyor ve tarafsınız şu anda, en azından termodinamik yasaları ve enerji korunumu yasasının tarafındasınız.

yani termodinamik yasaları ve enerji korunumu yasası dünyadaki diğer tüm basit makinalarda işliyor ama bu sarkaç ve tahterevalli sisteminde farklı bir evrenin kapıları açılıyor doğru mu ?

yani termodinamik yasaları ve enerji korunumu yasası dünyadaki diğer tüm basit makinalarda işliyor ama bu sarkaç ve tahterevalli sisteminde farklı bir evrenin kapıları açılıyor doğru mu ?
Evet aynen anladığında durum tam olarak böyle oluyor. Bunu da şöyle açıklıyoruz. Enerji korunumuna tabii olan modeller simetrik modellerdir ancak böyle asimetrik modeller enerji korunumuna uymayabiliyor. Noether teoremini düşünün, orada zamana göre simetriyi aldığında bunun enerji korunumuna denk geldiğinden bahsediyor ama halbuki merkezkaç kuvvetleri, rezonans gibi fenomenler de ciddi asimetri oluşturabiliyor. Bunu düşünmeyi ihmal etmişler gibi görünüyor. Konunun simetriler kendi korunum yasalarının oluşmasına sebep olurlar gibi bir başlığı var. Biraz araştırın ve sonra yazın.

yani bu basit sarkaç + tahterevalli'nin sırrını bu kadar bilim insanı yüzyıllardır fark edemedi. bu güne kadar gizli saklı kaldı ve buna gerçekten inanıyorsun öyle mi ?

Opera Anlık Görüntü_2025-09-24_213004_www.geogebra.org.png

Pembe halka alternatör sarkaç kolu bir metre
mavi olanlar dişli.
siyah kütle 10 kg
büyük mavi dişli 5 cm
küçük mavi dişli 2.5 cm çapında
kuvvet kazancı 10
Bunu dene birde :)

yani bu basit sarkaç + tahterevalli'nin sırrını bu kadar bilim insanı yüzyıllardır fark edemedi. bu güne kadar gizli saklı kaldı ve buna gerçekten inanıyorsun öyle mi ?
Neden imkansız mı? Veljko Milkovic, öğrencileri ve ben bunu biliyoruz. Bilen bilim adamları da vardır ancak kariyerlerini riske atmak istemedikleri için konudan uzak duruyorlar. Malum bu konuda üstten baskılar da var. Rektör mutlaka baskı uygular.

Pembe halka alternatör sarkaç kolu bir metre
mavi olanlar dişli.
siyah kütle 10 kg
büyük mavi dişli 5 cm
küçük mavi dişli 2.5 cm çapında
kuvvet kazancı 10
Bunu dene birde :)
Fakat burada sen enerjinin tamamını sarkaçtan emiyorsun. Biz sarkaçtan enerji almıyoruz. Böyle kocaman bir fark var. Bu sistem ile benimkinde(Veljko Milovici'inkinde)...

doğru termodinamik ve enerjinin korunması lobisi bu konuda çok güçlü. her yerde adamları var. bütün üniversiteleri ele geçirmiş durumdalar.

doğru termodinamik ve enerjinin korunması lobisi bu konuda çok güçlü. her yerde adamları var. bütün üniversiteleri ele geçirmiş durumdalar.
Yo hayır ciddi olarak akademik çevreler termodinamik yasalarına, enerji korunumuna muhalefet eden tezleri makaleleri kınıyor ve dışlıyor. Şu an sizin yapmaya çalıştığınız gibi onlar da aynılarını yapıyorlar. Hiçbir gerekçe bu yasaları ihlal edemez mantığı hakim.

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back