Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Kendisine makine yapılacak. Belki o zaman ikna olur. Maliyeti karşılamaya hazırmış. Malzeme listesini onaylatıp, noterden kağıt yapıp peşin ödeme alınarak iş yapılsın. Sözleşme yapılsın.

Muhtemel sorunlar.
Eve sığmadı. Bağ evi gerekli
(Yerimiz dar)

Bence konu kilitlenmesin.

Son düzenleme:
Evet bence de konu kilitlenmemeli. Konuyu açan kişi ile tartışacağım bir mevzu yok, ama konu içerisinde birçok faydalı mesaj var ve ben şahsen bu mesajlardan yararlandığımı söyleyebilirim.

Ara ara okuyup feyz alırız. Ömrümüz yettikçe, bu işe yeni başlayanları buraya yönlendirme yaparız. Hızlıca bilimin geldiği noktayı keşfetmiş olacaklar

Arkadaşlar, "muhtemel hakaret" gibi bir suç türü uydurmayalım lütfen. Günümüzün, fikir özgürlüğünü, hatta genel anlamda özgürlükleri baltalayıcı hukuk(!) anlayışına dolaylı yoldan da olsa katkıda bulunmuş oluruz.

Evet, bu konuyu takip ederken birçok noktada küçümseyici, hakir görücü ifadelere rastladım ama bu "bozuk üsluba" girer, hakarete değil.

Ha, bozuk üslup rahatsız edici değil mi? Evet, rahatsız edici ve benim hiç hazzetmediğim bir şey ama yine de bunu hakaretten ayrı tutmalıyız.

"Gerçekleşmiş" bir hakaret olursa, buna tabii ki hoşgörü gösterilmemeli.

Kendisine makine yapılacak. Belki o zaman ikna olur. Maliyeti karşılamaya hazırmış. Malzeme listesini onaylatıp, noterden kağıt yapıp peşin ödeme alınarak iş yapılsın. Sözleşme yapılsın.

Muhtemel sorunlar.
Eve sığmadı. Bağ evi gerekli
(Yerimiz dar)

Bence konu kilitlenmesin.
İkna olmaz makineyi yapan petrol lobisinin adamı olarak bilerek çalışmayacak şekilde yapmıştır.

Hesap hesap diye tutturuyor ben hesapladım işte sarkacı istediği açıda sallarsan sistem harekete geçmiyor. Hesabım yanlışmış çünkü benim bildiğim fizikte hata varmış.

Hesaplayın cevap istediği çıkmazsa ya görmezden geliyor ya da sizin bildikleriniz, siz ve başka şeylerin suçu oluyor. Kendisi dahi olduğu için kafadan 3.5, 12, 4 gibi sayılar sallayarak bu işi hallediyor. Biz sıradan insanlar bunları göremiyoruz. Bunu böyle kabul edin uğraşmayı bırakalım. Ha yarın bir gün masum bir insanı kandırıp maddi/manevi ona zarar vermeye çalıştığını görürsem yine peşine düşerim o ayrı konu.

Konu sahibine bu uzun yolculuğunda başarılar diliyorum. Diğer arkadaşlara da ben nefesimi boşuna tükettim siz tüketmeyin diye tavsiyede bulunmak istiyorum.

Opera Anlık Görüntü_2025-09-24_124826_mekatronik.org.png

Bu kırmızı destek verim kaybına yol açar.
Manivela çubuğuna resimde abartılı çizdiğim gibi açı verilip kütle merkezi 1 numaralı yerden 2 numaralı yere gelirse desteğe gerek kalmaz.

İkna olmaz makineyi yapan petrol lobisinin adamı olarak bilerek çalışmayacak şekilde yapmıştır.

Hesap hesap diye tutturuyor ben hesapladım işte sarkacı istediği açıda sallarsan sistem harekete geçmiyor. Hesabım yanlışmış çünkü benim bildiğim fizikte hata varmış.

Hesaplayın cevap istediği çıkmazsa ya görmezden geliyor ya da sizin bildikleriniz, siz ve başka şeylerin suçu oluyor. Kendisi dahi olduğu için kafadan 3.5, 12, 4 gibi sayılar sallayarak bu işi hallediyor. Biz sıradan insanlar bunları göremiyoruz. Bunu böyle kabul edin uğraşmayı bırakalım. Ha yarın bir gün masum bir insanı kandırıp maddi/manevi ona zarar vermeye çalıştığını görürsem yine peşine düşerim o ayrı konu.

Konu sahibine bu uzun yolculuğunda başarılar diliyorum. Diğer arkadaşlara da ben nefesimi boşuna tükettim siz tüketmeyin diye tavsiyede bulunmak istiyorum.
Arkadaslar bizler bilinen evrende ve bildigimiz bilgimiz dahilinde olan matematik ve fizik ogretilerinde yasiyoruz.Belki bizim su anda bilmedigimiz kurallara uyan bazi quantum seviyesinde aletler yapilabilir ve hepimiz buna sasirabiliriz bu nedenle herkesin fikrinin bizim icin degerli oldugunu ve ayrica bilimsel ilerlemeninde bu tur dusuncelerin varligindan gectigini unutmayalim.Bu gun icin her fikrin calismasi gerekir diye bir sey yok ileride bunun neden calismadigi calismasi icin ne gerektigi muhakkak bulunacaktir.

Arkadaslar bizler bilinen evrende ve bildigimiz bilgimiz dahilinde olan matematik ve fizik ogretilerinde yasiyoruz.Belki bizim su anda bilmedigimiz kurallara uyan bazi quantum seviyesinde aletler yapilabilir ve hepimiz buna sasirabiliriz bu nedenle herkesin fikrinin bizim icin degerli oldugunu ve ayrica bilimsel ilerlemeninde bu tur dusuncelerin varligindan gectigini unutmayalim.Bu gun icin her fikrin calismasi gerekir diye bir sey yok ileride bunun neden calismadigi calismasi icin ne gerektigi muhakkak bulunacaktir.
Bu fikir bu günün bilgisi ile değerlendirilebiliyor, sonuç olumsuz çıkıyor. E madem bildiğimiz yanlış yap ispatla diyorsun hareket yok. Adam çok temel şeyleri yanlış bildiğimizi söylüyor ama biz o temellere dayanarak yaptığımız sistemleri çatır çatır çalıştırıyoruz. Yani ileride şu an erişemediğimiz yerlerde bir şeyler olabilir diye, bu örnekteki gibi şeylere zaman harcarsak o geleceğe ulaşamayız.

Gelecekte bizim şu an hiç farkında olmadığımız fiziksel fenomenler çıkabilir, aksini iddia eden ortaçağ kafası yaşıyordur. Bunlar belki şu an elimizdeki kanunları değiştirebilir bile. Ama bu makine özelinde bu konuştuklarımız 0 a yakın ihtimal. O durumda yaptığımız neredeyse hiç bir şeyin çalışmamaıs gerekir

Bunlar kolay işler değil! Üzerinden kolayca atlayıp bana hâlâ çemkireceğiniz için aslında yapmaya da pek gerek yok. Yapabilen yapsın hesabını ben de zaten kaba bir hesaptan bahsediyorum. Bu hesap dinamik bir hesaplama gerektiriyor. Hareket denklemini çıkarmadan da yapmak çok zor.
Yani benim yazdıklarıma cevapmı bu sence....
Teori ve hesap realitede gerçekleşmedikçe teoriden öteye gitmez.
İspatı gerçekleştirmektir ve inanıyorsan hayatını üzerine inşa eder ve başarırsın.
Varmı o kadar inanç..
Olsa burada olmaz bunları inanmayanlarla boş boş tartışmazsın zaten.
Yok öyle çemkirme falan gibi laf edip sonrada çirkinleşmeyelim ifadeleri pekte hoş değil.
Kendinle çelişmek yerine git devrene ada kendini ki inanan adam olup olmadığını görelim.

temel bilgileri eksik olan insanlar bilimde buluşların rastgelelik ilkesine dayandığını sanıyor. bunun en büyük sebebi de populer kültürde edison ampülü bulurken binlerce malzeme denedi gibi, olayların sanki deneme yanılma ile çözüldüğü hissiyatı.

halbuki 18-19 yüzyıla bakınca en basitinden madde ve enerji konularının anlaşılmasının arkasında 500 yıllık geçmiş olduğunu görüyoruz.
yani bilimsel buluşlar çok büyük emek ve bilgilerin adım adım birikmesi ile oluyor. rastgele merdiven altında hiçbir fizik-matematik bilgisi olmayan bir kişinin deneyerek bir şey keşfedebileceği günleri aşalı yaklaşık 300 yıl oldu.

Newton (1670'ler) prizmayı kullanarak beyaz ışığı renkli spektruma ayırdı. Bu, ışığın karmaşık bir yapıya sahip olduğunu gösterdi.
William Herschel (1800) Newton'un spektrumunu inceleyip kızıl ötesi radyasyonu keşfetti - görünür ışığın ötesinde "ısı ışınları" olduğunu fark etti.
Johann Ritter (1801) spektrumun diğer ucunda mor ötesi radyasyonu buldu - bu da elektromanyetik spektrum kavramının temelini attı.
Faraday (1830'lar) elektromanyetik indüksiyon yasasını keşfetti. Hareket eden mıknatısın elektrik ürettiğini, elektriğin de manyetik alan oluşturduğunu gösterdi. Bu, enerji dönüşümünün temeliydi.
Maxwell (1860'lar) Faraday'ın deneysel bulgularını matematiksel olarak birleştirip elektromanyetik dalga teorisini ortaya attı. Işık, elektrik ve manyetizmanın aynı fenomenin farklı yüzleri olduğunu gösterdi.
Planck (1900) kara cisim radyasyonunu açıklarken enerji kuantumları kavramını ortaya attı - enerjinin sürekli değil, paketler halinde geldiğini keşfetti.
Einstein (1905) fotoelektrik olay için Planck'ın kuantum teorisini kullandı ve ışığın hem dalga hem parçacık özelliği gösterdiğini ortaya koydu.
Büyük Sentez: E=mc²
Einstein (1905) özel görelilik teorisinde, tüm bu birikimi bir araya getirerek madde ve enerjinin birbirinin farklı formları olduğunu gösterdi.

Occam's Razor (Occam'ın Usturası), prensibi "En Basit Açıklama Doğrudur"

marsa araç gönderebiliyoruz, dünyanın yörüngesinde binlerce uydu var. ayın karanlık ve aydınlık yüzlerine defalarca uzay aracı gönderdik. üstelik bunu yaparken tek bir ülke de değil. amerika, rusya, çin, hindistan ve birkaç ülke daha bunları bağımsız olarak başardı. nm düzeyinde chipler imal edebiliyoruz bu bir birkaç yüz atomluk bir kalınlık. bu seviyede bir iş için sadece newton fiziği değil artık atomaltı parçacıkların etkileşimleri bile hesaba katılıyor. james webb teleskobu her aşamasıyla bir mühendislik harikası.

şimdi Occam's Razor kısmı:

insanlar bu seviyede hassas makinaları ve sistemleri üretebiliyor ve işletebiliyor ama youtubeda video yayınlayan veya kitap basan pseudo bilim adamlarının basit mekanik düzeneklerini bu adamlar yapıp test edemiyor öyle mi ?

Sistem ile ilgili o kadar şey anlatıyorum. Hesaplamalar paylaşıyorum. Gün sonunda her şeyi sıfırlayıp çalışmayacağını iddia ediyorsunuz. Ayrıca sallıyorsunuz bunu yapamazsanız da Ad-hominem takılıyorsunuz. Nasıl olsa bizim gibi düşünen çok deyip bizi çoğunluk olmanın ırkçı muhalefetiyle yüzleştiriyorsunuz. Daha önce başarılmış projeleri gösteriyorum. Siyah zemin, bu bir video diyerek eleştiriyorsunuz. Bu noktada yapılacak tek şey var. O da sistemi kurmak ve göstermek.

Zaten hesabı yapsanız gücün bu kadar fazla çıkmasına şaşırıp şüphelenmeye başlayacaksınız ama o da olmayınca geriye böyle uzun uzun çarşaf gibi sonuçsuz diyaloglar kalıyor.

Son düzenleme:
Bu kırmızı destek verim kaybına yol açar.
Manivela çubuğuna resimde abartılı çizdiğim gibi açı verilip kütle merkezi 1 numaralı yerden 2 numaralı yere gelirse desteğe gerek kalmaz.
O destek çekicin salınım genliğine göre uygun bir yere konuluyor. Verim kaybına yol açmıyor. Zaten tam verimli bir hasat yapmaya da gerek yok, COP (Coefficiency of Performance) değerinin 12 olduğunu tekrar hatırlatırım. Bu değere verim diyemiyorlar çünkü bu potansiyeli çalışan bir mekanizmada kullanmadan verim demek hatalı olur fakat ben diyebiliyorum çünkü benim sistemimde pendulum kontrolörü var.

O destek çekicin salınım genliğine göre uygun bir yere konuluyor. Verim kaybına yol açmıyor. Zaten tam verimli bir hasat yapmaya da gerek yok, COP (Coefficiency of Performance) değerinin 12 olduğunu tekrar hatırlatırım. Bu değere verim diyemiyorlar çünkü bu potansiyeli çalışan bir mekanizmada kullanmadan verim demek hatalı olur fakat ben diyebiliyorum çünkü benim sistemimde pendulum kontrolörü var
Destek alternatörü dönüşünü kısıtlar.
Düşme yüksekliği zaten az o jeneratöre bağlı olan ağırlığın.
12 kat imkansız.
12 sayısının nasıl bulunduğunu yazabilir misin? :)

12 kat imkansız.
12 sayısının nasıl bulunduğunu yazabilir misin?
COP katsayısını piyasadaki rulmanların sürtünmesi ve hava direncini dikkate alarak hesaplamışlardır. Bence şöyle yapın öncelikle sürtünmeyi sıfır olarak düşünün ve yatay direkteki gücü ölçün ve sonra o salınımı korumak için harcayacağınız minimum gücü tahmin etmeye çalışın. Böyle yaklaşık 12 değerini sizler de bulabilirsiniz. Ben kabaca öyle yaptım ve bu değer aklıma yattı. İlk sayfadaki hesapta bunu anlatıyorum. 12cm değerini de nasıl bulduğumu paylaşayım ancak videodaki küçük sistemdeki kazanılan potansiyeli gördüyseniz 1metre yatay çubukta ne kadar olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

Videoda da 10kg sarkaç ve 25kg ağırlık kullanılmış.

Ayrıca şunu düşünün sistemdeki sürtünme kabaca ısıya dönüşüyor ancak burada yatay direkten hâlâ hasat yapabiliyorsunuz ve bunun fazla enerji olduğunu bir saniye bile düşünmeden anlamanız lazım. Hem ısıya dönüşen bazı enerjilerimiz var hem de sol taraftaki osilasyondan hasat yaparak bunun tamamından fazlasını hasat edebiliyoruz. Bu sistemin hiçbir şey yapmadığını düşünseniz bile aslında havayı ısıtıyor. :)

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,296
Son üye
Uğur Subaşı

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back