Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Evet alternatör enerji hasat ederken gram sarkaçtan enerji almıyor. Bunu dahi anlayamıyorsanız bence artık bu konuyu bırakın başkalarıyla devam edelim

Temassız çalışan alternatör nerede? Free enerji olmasına gerek yok. Kaynağın enerjisini almadan enerji üretecek?

Bakalım inceleyelim. Belki anlarız? Zihnimiz açılsın

Sen gördün mü?

Öyle işte onu diyor zaten verimi benim sistemde en çok %1200 ve bunu da gösterdim. Sadece yatay direkteki osilasyonun gücünü şöyle hesap yapıp önünüzde bir görmeniz gerekiyor. Kayıplardan dolayı benim hesabımda verim %918 oluyor.
Cop 12 diye birşey yok. Olsaydı %1200 olurdu.
Kuvvet kazancı Cop ile belirtilmez.

Profesorler boyle sistemlere kafa yorup ta gulunc duruma dusmezler.

Her turlu sistemin ozdesi elektrik devresi tasarlanir.

Hatta elektrik devreleri daha kolay hesaplandigi icin sistemlerin elektrik esdegeri cizilir ve elektrik devresi hesaplanir.

Ayni sekilde mekanik sistemlerin de elektrik esdegeri cizilebilir.

Mekanik sistemler ya kuvvet akim ya da kuvvet voltaj benzetimi ile esdeger elektrik sistemine donustrurulur.

Kuvvet voltaj donusumunde

Kutle (M), Enuktans (L)
Yay sabiti (k), kapasitor C=1/k
Sonum katsayisi (B), Direnc R=B
Kuvvet (F), gerilim (V)
Hiz (v), Akim (i)
yer degistirme x, elektriksel yuk (q)

olarak benzetilir.

Eger Kuvvet akimla benzetilirse bu kez

Kutle, Kapasitror
Yay sabiti, Enduktans
Sonum katsayisi(B), Direnc R=1/B
Kuvvet, akim
Hiz, gerilim
Yer degistirme x, Magnetik aki ile benzestirilir.

Eger doner sistemler beznetilecekse (benzetme tipine gore)

Atalet momenti J, enduktans ya da kapasitore
Burulma katsayisi k, kapasitor yada enduktans
sonum katsauisi B, direnc
Tork, ger5ilim ya da akim
Acisal hiz, akim ya da gerilim

Eger mekanik sistemi cozemiyorsaniz yukaridaki benzetimlerle esdegeri elektrik devresini olusturup o devreyi analiz edebilirsiniz.
Fakat biz biliyoruz ki elektrik devreleri kendi kendlerine sonsuza kadar calisamaz.

En kayipsiz sistemler mutlak sifira yakin sicakliklara kadar sogutulmus iletkenlerin nerede ise kayipsiz elektrik iletimi ile elde edilir. Bunlarda bile kayip vardir. Ustelik mutlak sifira yaklasmak icin de enerji gerekir. Sivi azot satinalmakla da bir nevi batarya satin almis olursunuz.

Bu bos beles isleri birakip teknik islerinize bakin. Bu isleri de mucitlere birakin.

Peki şöyle soralım bir kule vinç dusunun tonlarca ağırlıkta gülle bağlı olsun bu gülenin bir darbesi ile kolonlar parçalanıyor binalar yıkılıyor sizin bu sistemden tek farkı bir rulmanla değil sabit bağlantılı olması şimdi sizin iddianıza göre pendulum un enerjisinin 12 katı kadar enerjiyi üreteceğiniz salınımı engelleyen tek sey birkaç bağlantı noktası bu mantıkla bu kütle salınım yapsa o vincin yerinden kopup fırlaması gerekmez mi?

Bahsettiğiniz sistem sadece bir Terazi kuvvet x kuvvet kolundan ibaret diğer kosedeki salınımı sebebi ise sarkacın çalışmasının potensiyel enerjiyi kınetik enerjiye çevirip sonra tekrar kinetik enerjiyi potansiyel enerjiye çevirmesi ve bu sürecte teraziye dik olan eksende (y ekseni) uygulanan kuvvetin sinusoidal (veya uçgen bilemiyorum önemli de değil) bir dalga seklinde olması bu hem pozitif hem negatif alternansı olan ve x eksenine göre simetrik kuvvet salınım yok iken dengeye alınmıs terazinin karsısında yüke sarkacın uzaklıgı/yukun uzaklığı çarpan ile yansıyacaktır ve salınım olacaktır karsı yuk te sarkaç gibi kinetik enerji potensiyel enerji dönüşümü yapacak buraya kadar sıkıntı yok (elbette surtunmeleri hiç hesaba katmadım) ama iddia ettiğiniz gibi bir alternator bağöadıgınızda sistemden kinetik enerji çalacaksınız sonuç olarak ne kütle ne de sarkaç eski yüksekliğine (potansiyeline) ulasamayacak ve salınım sönümlenecektir

Sarkac dedigimiz sey LC devresinden olusan salinim devresidir.

Uyarilan sarkacin durmasina sebebi surtunme kuvvetidir. Elektrik devresinde LC devresi uyarildiginda salinimin sonmesinin sebebi de enduktans ve kapasitorun icerdigi direc bilesenidir.

Yukarida benzetimin nasil yapailacagini aciklamistim. Sarkaci ister mekanik olarak modelleyin ister elektriksel benzetimi ile modelleyin.

Donup dolasip surtunme ve direnc onunuze duvar gibi duracak.

O salinim illa ki susacak.

devinime benim de bi katkım olsun :aylak1:

alternatorun yuklenmesi konusu büyük fiyasko. konu iyice 'kuyruğunu yiyen yılan'' meselesine döndü.
böyle bi makine yapıldıysa teori uydurmakla uğraşmayalım, hızlıca makinenin sunumuna geçelim :popcorn1:

Sarkac dedigimiz sey LC devresinden olusan salinim devresidir.

Uyarilan sarkacin durmasina sebebi surtunme kuvvetidir. Elektrik devresinde LC devresi uyarildiginda salinimin sonmesinin sebebi de enduktans ve kapasitorun icerdigi direc bilesenidir.

Yukarida benzetimin nasil yapailacagini aciklamistim. Sarkaci ister mekanik olarak modelleyin ister elektriksel benzetimi ile modelleyin.

Donup dolasip surtunme ve direnc onunuze duvar gibi duracak.

O salinim illa ki susacak.
Kapagen jenaötürünü incelemenizi öneririm. Bir ara Türklerle bir çalışma yapılmış ve sonuçları spiker değerlendiriyor.

Bunlar yapılıyor çalıştırılıyor da bilen var mı? Projeler open source paylaşılıyor. Yapan var mı?

Tabii ki yok çünkü çalışmıyorlar fakat size göre öyle...

Yakında basit bir elektronik projesi paylaşacağım. Onu yapın, şüphelenmeye başlayacaksınız.

Geçen gün bir efsane SEİKO 5 saat tamiri izledim . Hiç pil kullanmadan ve kurma işlemi de gerçekleştirmeden sürekli çalışıyor . Tabi içindeki zemberek insanın kol hareketi ile sürekli kendini kuruyor herhalde . Free energy nin özünü yakaladım herhalde dedim :) Caponlar bizden saklıyor herşeyi herhalde . Zaten avuç içi kadar adada yaşamalarının başka izahı yok .Nükleer falan zaten patlıyor , onda değil herhalde dümen .
Edit : Ateş sönmeye yüz tutmuş . Bir iki odun atalım .

böyle bi makine yapıldıysa teori uydurmakla uğraşmayalım, hızlıca makinenin sunumuna geçelim :popcorn1:
Kesinlikle öyle ilk sayfalarda da yazıldı, lise seviyesi fizikle anlamsız bağlantılar kurup sayfalarca laf çevriliyor ancak bir tane makine yapıp buyrun isteyen incelesin diyebilen yok. Bir de petrol lobisi muhabbeti var, daha petrol dünyaya hakim olmadan tasarlanan makineler var ama onlar da başarılı olmadığı için uygulanmadı. Yani petrol kıymet bulmadan önce bunlar denendi işe yaramadığı görüldü ve rafa kalktı.

Kendi yapmak istemiyor. İhtiyacı yok çünkü.

Ama size yaptırmak istiyor.

Yapıverin bi zahmet sizde.

Diğer adreste uzun yıllar ikna olmadı. Şimdi buraya sardı burayı karıştırıyor.:cheeky1:

Foruma ilk geldiğinde uyarmıştım yetkilileri. Bakalım forum düzenini bozmadan ne kadar dayanacaksınız. Mahkemelik bile olabilirsiniz.

@serkan_48 hakaret veya benzeri kanunda tanımlanmış bir suç işleyen olursa mahkemelik olabilir. Bu konuda da ilgili taraflar sorumludur, forum değil. Ama onun dışında bir fizik konusu tartışılınca neden birileri mahkemelik olabiliyor anlamadım.

@serkan_48 hakaret veya benzeri kanunda tanımlanmış bir suç işleyen olursa mahkemelik olabilir. Bu konuda da ilgili taraflar sorumludur, forum değil. Ama onun dışında bir fizik konusu tartışılınca neden birileri mahkemelik olabiliyor anlamadım.

Olay zaten hakaret noktasına geliyor. İnsanlar gerilip atışıyor. Bekleyip göreceğiz. İnsanların sinirleri ne kadar sağlam.

1 kişi aynı. Diğer insanlar değişiyor. Bu diğer insanlar bir türlü "anlamıyor"
Olay nedense hakaret ve dalga geçme şekline dönüşüyor. Çünkü konuşacak gerçek bir konu yok.

Soru:
- Sarkacın, enerjisi nedir? . cevap verin. Hala hesaplamadınız.

Cevap:
- Sarkacın anlık enerjisi, en fazla ilk verdiğin enerji kadar olup, zamanla azalır ve biter.

Cevap kabul edilmiyor. Kendi bir hesap yapıp enerjiyi artırıyor. %1200 verim olacakmış. Enerji 12 kat artacakmış. Gel de gülme.

Sarkacın, mekanik osilatörün bilmem kaç katman olması fayda eder mi.

İlk başta verdiğin enerjiyi hesap etmek zor değil. Elektrikli bir düzenek ile enerji vermişseniz çok kolay hesaplanır

Enerji = Güç x zaman

motor maksimum 100W
10 saniye güç uygulamışsanız

Sarkacın ilk enerjisi =1000Joule

Şebekeden akım gerilim ölçülerek daha kesin bilgi elde edilir. Sarkacın osilatörün enerjisi en fazla sizin verdiğiniz kadar enerjidir

Sallanarak enerji artmaz. Belki 10sn sonra sarkacın enerjisi 253 joule olur.

Sarkaç düzenek, makine her ne yaptıysan bunun enerjisi ilk başta verdiğin enerjiden fazla değildir. İlk anda eşit, biraz çalışıp makine duracak. Enerji harcanacak.

Son düzenleme:
Bu arada şu anlaşılmasın.

Ben bu üyenin yasaklanması uzaklaştırılmasını istemiyorum talep etmiyorum.

Ama konu sonuçsuz ve kendisinin yaklaşımı da yanlış.

Ben yapmam siz yapın tarzı yaklaşımlar. Kendi bir tez atıyor ortaya ama inanıyor ama sonuç inanmayanların ikna etmek.

1 kişi aynı. Diğer insanlar değişiyor. Bu diğer insanlar bir türlü "anlamıyor"
Olay nedense hakaret ve dalga geçme şekline dönüşüyor. Çünkü konuşacak gerçek bir konu yok.

Soru:
- Sarkacın, enerjisi nedir? Hesaplayın cevap verin.

Cevap:
- Sarkacın anlık enerjisi, en fazla ilk verdiğin enerji kadar olup, zamanla azalır ve biter.

Cevap kabul edilmiyor. Kendi bir hesap yapıp enerjiyi artırıyor. %1200 verim olacakmış. Pöh. Şimdi konuşacak bir konu var mı?

Evet bu işin konunun özü bu. Bir sarkaç ilk salınım enerjisini hiçbir zaman ikinci saykılda vermez.

Nasıl oluyorsa %1200 oluyor hadi bunu açıkla.

O zaman burada tekrar uyarı yapayım. Yasalardan tanımlanan bir suç işlenirse, savcılık, ilgili üyenin IP bilgisini talep eder. Forumlar da bu bilgiyi en az 2 yıl saklamak zorunda. Bir kere IP bilgisi alındıktan sonra, ilgili üyenin kimliği tespit edilir ve hakkında dava açılır.

Zaten söyleyecek karşı argümanı kalmayan birisi ya hakaret eder, yada dalga geçer.

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back