Kullanirsin tabii de mesela arduino ya da kullanacagin kartlar icin gereken 5V ve 3.3V'u buradan rahatlikla alirsin. O arada da motor vb seyler icin gereken yuksek gerilimi guc kaynagindan alirsin. Bir projede birden fazla gerilime ihtiyacin olacak, bunlarin coguda dusuk akim isteyecek. Ornegin 12V, 5V ve 3,3V gerekiyor. 3 tane Korad mi alacaksin? Korad disinda bir tane ucuz 200W'lik, artik kullanilmayan 2. el bilgisayar PSU'su da alabilirsin mesela bu tur standart voltaj ihtiyaci icin.Ayarlı güç kaynağı alacağım, güç kartı neden gerekli, Ayarlı güç kaynağını kullanamam mı?
Born jacklarin tanesi 8 TL falan zaten. KEndin yapmaya kalksan daha pahaliya gelir bu hazir olandan. Uzerinde sigorta olmasida iyiymis, o an ihtiyaca gore farkli sigorta takilabilir. Ben de ekleyeyim alacaklar listeme. Derli toplu olur boyle.Hatta şöyle çok güzel bir breakout var. PSU yu takıyorsun, sana 4 tane voltaj veriyor. Çıkışlar birbirinden izole değil, ama gene de birçok deney yapılmasına müsait.
27401 eklentisine bak![]()
ATX Güç Kaynağı Dağıtım Modülü XH-M229 Ayarlı Güç Kaynakları Motorobit - Motorobit.com
ATX Güç Kaynağı Dağıtım Modülü XH-M229 Ayarlı Güç Kaynakları ATX Güç Kaynağı Dağıtım Modülü XH-M229 Masaüstü bilgisayarların içerisinde bulunan bilgisayara güç sağlayan ATX Power Supply (Güç kaynağı) ile kullanarak, sabit voltaj çıkışları alınmasını sağlayan modül. ATX güç kaynakları üzerinde yer alwww.motorobit.com
Daha kaliteli bir şey olsa nasıl olurBak mesela PC PSU'su sana +12V, +5V ve +3.3V'ta yuksek akim verebiliyor. Ayni zamanda 0.5A gibi -5V ve -12V'ta verebiliyor, Op-amplar icin cok iyi. Fiyatlari da cok uygun. 2 Korad'a 3.700 TL veriyorsun. Bu sadece 100TL.
Bu tamamen senin butcene gore. Aylik gelirim 2K dolar, harcamam yok. Bende icki, kumar, kadin, ev kirasi, cocuk dirdiri olmaz, tum parayi kendim yerim diyorsan 1500W'lik PSU'da alabilirsin.Daha kaliteli bir şey olsa nasıl olur