Hario V60 kettle tamiri

Aslında şu makinayı almak istiyorum. Espresso makinası. Rocket Mozzafiato. Ama işte osiloskop falan alınca hanım odada yeni birşey alındığını farketmese de, mutfağa bu makinayı koyduğum anda haliyle farkedecek ve dünyanın dırdırını yiyeceğim. O yüzden uygun bir zamanlama için bekliyorum :katil2:

1759779095902.png

biz de evde epey kahve tüketiyoruz ama benim gördüğüm en büyük fark çekirdeğin kendisi, çekirdeği taze öğütmek ve kullanılan suyun
kireçsiz bir su olması. yani iyi malzeme iyi kahve üretiyor.

barista espresso türü satılan çekirdeklerden kesinlikle uzak durmak lazım. bunlar aromasını çıkarmak için aşırı kavrulmuş. kahve değil de sütlü-kremalı-şuruplu kahvemsiler yapmak için kullanılan düşük kalite çekirdekler.

bu odyofil mevzularında zenginleri epey dolandırdılar. insan kulağının asla duyamayacağı seviyede detayları duyduğunu iddia edenler. 5-10mm2 özel bakırlı metresi yüzlerce dolarlık hoparlör kabloları vs. sonu gelmez. kahvede de sanki benzer bir pazar oluştu üstelik market çok daha geniş.

Varsayımlarla gideceğime, şebeke kartının şemasını çıkardım. Çıkarınca da gıcık bir durumun olduğunu görüyorum. Adamlar termistör okuma sinyali ile buzzer sinyalini aynı hat üzerinde paylaştırmışlar ... Yani buzzer çalışacağı zaman MCU pini output yapıp şaseye çekecek, termistörü okuyacağı zaman da pini input yapıp okuyacak. 5 yerine 6 pinli header yapsalar öleceklerdi sanki :temkinli1: Programda biraz takla atmak gerekecek. Eğer buzzer'in off iken iç empedansı sabit kalıyorsa, termistör okuma performansını etkilememesi lazım.

Bunun dışında kesin olarak zero cross algılama yapıyor. Bu da sadece röleyi korumakla yetinmiyor. Aynı zamanda röle açılıp kapanırken EMI yayılımını minimize ediyor.

1759949825426.png

DSC00960.JPG

DSC00961.JPG

Son düzenleme:
Devreyi öncelikle Nucleo-64 ile çalıştırayım diyordum, ama şimdi LCD camının bacaklarını ölçtüm, standart 100 mil değil, 70 mil. Bir sürü tel lehimleyip de yamultmak istemiyorum. Bir de turuncu/yeşil arka plan rengini veren bi-color LED'in de konumlandırılması gerekiyor. O yüzden doğrudan MCU devresini çizeceğim ve frezede PCB'sini çıkaracağım.

Burada iki tane sinyalde dikkat etmem gerekiyor. ZERO_CROSS 5V, onun 3.3 V a düşürmem lazım MCU kartında. RELAY girişi de 5V istiyor, onu da MCU kartından 5V a level shift yapmam gerekiyor. Muhtemelen 3.3V ile de transistör çeker, ama alt tarafı tek transistör direnç konacak, sorun değil.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,366
Üyeler
3,316
Son üye
Ahmet can

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back