Ekovat ile Kompresör ve Vakum Tankı

Bir de şu var: Basınçlı havayı uzun süre saklamak rahatlıkla mümkün oluyor. Mesela bas 8 bar, aradan zaman geçip sızıntılardan 6 bar'a inse, gene işe yarar. Ama vakumun sınırı belli, o da maksimum 0 bar. Bu durumda sızıntılar çok daha büyük bir sorun haline geliyor. Uzun süre vakumu muhafaza edecek şekilde bir kabı sızdırmaz hale getirmek çok zor. Tankın ve borunun duvarlarından bile hava içeriye nüfuz ediyor.

@taydin Abi ekovat 80lt LPG tankını boş durumdan 6Bar basınca 28 dakikada getiriyor. Sızıntıları bayağı önledim. Loctite işe yaradı. En son doldurmamdan beri belki 1 ay geçti ama hava tankı hala 3 bar basınçta ve ara ara temizlik için kullandım. Vakumadan da günlerce beklesin gibi bir beklentim yok.
Projenin, kullanışlılıktan ziyade deneysel yada tasarım yönü daha ağır basıyor benim için.
Pnömatik valfler ve basınç sensörleri ile ilk çalışmam olacak. Arada MQTT destekli uzaktan takip ve kontrol de olacak inşallah.
Gelişmiş bir tür oyuncak gibi hem işlevsel hem de istenilen şekilde evrilebilir / mıncıklanabilir.

KBB doktorlarının kullandığı vakum pompalarının emiş gücü çok yüksek.
Nasıl bir pompa kullanıyorlar merak ediyorum.
İncecik boru ile kulak içini temizliyorlar tıkanmıyor.

Youtube'da bir rus videosu vardu. Bu vakum manometresine mekanik olarak 2 tel bağlamıştı. İbre istediği noktaya gelince mekanik olarak temas ediyor ve vacumu kapatıyordu. Böylece cihaz bozulmuyordu sanırım.

Youtube'da bir rus videosu vardu. Bu vakum manometresine mekanik olarak 2 tel bağlamıştı. İbre istediği noktaya gelince mekanik olarak temas ediyor ve vacumu kapatıyordu. Böylece cihaz bozulmuyordu sanırım.
Hocam ben orjinal çözümlerden yanayım. Bir hocam bugün vakum sensörünü hediye etti. Minnacık bişey.

Bu proje mekanik bir düzeneğin uzaktan tam olarak yönetilebilir uygulaması olacak

Hocam ben orjinal çözümlerden yanayım. Bir hocam bugün vakum sensörünü hediye etti. Minnacık bişey.

Bu proje mekanik bir düzeneğin uzaktan tam olarak yönetilebilir uygulaması olacak
Tanka emniyet valfide tak.
Aşırı yükselirse havayı dışarı tahliye eder.
Kompresörün gücü yetmediği için basınç artmaz ama genede koy.
Kurallara uygun olsun. :)

Hazır konusu açılmışken ben de bir şey sormak istiyorum. Bir vakum motorum var ve ben de bir vakum haznesi yapmak istiyorum.

Elimde 1 mm kalınlığında bir düdüklü tencere var. Çapı 22 cm, derinliği ise 14 cm.

Benim şahsi görüşüme göre bu çok da uygun olmayacağı yönünde fakat yeri gelmişken sormuş olayım, bunu kullanmam güvenli olur mu?

Bu arada FY-1.5A model bir vakum motorum var. ultimate vakum 10 VA, 1/4 HP gücünde.

44406 eklentisine bak
Merhaba, düdüklü tencere kapağı içten takıldığı için vakum tankı olarak kullanmak pek verimli olmayabilir. vakum arttıkça kapak içeri doğru yöneleceği için kullanışlı olmaz ama hava depolamak için mükemmel olur.

Merhaba, düdüklü tencere kapağı içten takıldığı için vakum tankı olarak kullanmak pek verimli olmayabilir. vakum arttıkça kapak içeri doğru yöneleceği için kullanışlı olmaz ama hava depolamak için mükemmel olur.
Sayın abicim , vakum için içini görmeye de yarayan üstten şeffaf 8-10 mm pleksi levha kullanılıyor , kapağa gerek yok yani.
Düdüklü iken basınç yüksek değil 0.7-1 bar civarı.
Emniyet ventili de yaklaşık 1.5 bar civarı , yani kompresör olarak kullanmaya uygun değil.
Tencerenin kabı dayanırda kapağı başka maksat için.

Merhaba, evet haklısınız değerler düşüktür. mutfak düdüklü tenceresi basit kalem spray boya püskürtme tabancası için kullanılabilir. Bu arada size rastlamam çok iyi oldu bir de hal hatır sorayım dedim.

Merhaba, evet haklısınız değerler düşüktür. mutfak düdüklü tenceresi basit kalem spray boya püskürtme tabancası için kullanılabilir. Bu arada size rastlamam çok iyi oldu bir de hal hatır sorayım dedim.
Teşekkür ederim sağlığım yerinde şükür.
Sizde iyisinizdir inşallah.
İnternette forumlarda bildiğim ve büyüğüm olarak abi dediğim 2 kişiden biri olarak saygılarımı sunarım hocam.

Havadaki tozlar pistonu aşındırır.
Yağıda koyulaştırır.
Emiş tarafına filtre olarak ne kullanılabilir?

Havadaki tozlar pistonu aşındırır.
Yağıda koyulaştırır.
Emiş tarafına filtre olarak ne kullanılabilir?
1760709622768.jpeg

Anahtar kelime: pirinç susturucu
1/4", 3/8", 1/2" çeşitleri var.

Pirinç susturucu toz filitrelemez ?
Motosiklet filtreleri idealdir , boğazına adaptör gibi bir şey uydurmak kolaydır.
Dirseksiz olanları da var.
Ekran Görüntüsü (196).png

1760710696361.jpeg

Anahtar kelime: Motosiklet benzin filtre

Hazır konu genişlemişken ben de yaptığım kompresörden basılan havanın içindeki yağ partiküllerinden arındırmak için CAV mazot filitresi kullanmıştım. Zira bizim döner aletlere gelen havanın temiz ve kuru olması gerekiyordu.Bu modelini kullanmıştım 2 adet seri bağlıydı. Şimdilerde ise vidalı kompresörler kullanılmaktadır.
Not: Dikkat ettim de kompresörlerin her akşam havalarının boşaltılması hiç konu edilmedi. Tankın her mesai bitiminde tamamen boşaltılması gerekmektedir. Aksi taktirde tank dibinde sıvı birikimi olur ve zamanla hava kalitesini bozar.

Robitshopta bu valfi buldum. Pnömatik yerine bu valfi kullanıcam.

1760717630540.jpeg

Son düzenleme:
Filtre, çekvalf gibi ekipmanlar ekovatın gücü de çok düşükse hava kompresörü olarak kullanımda performansını hissedilir şekilde etkiliyor.

Benzin filtresi 9 yıldır ekovat üzerinde iş görüyor. Hatta 9 yılın son 7 yılı ahşap atölyesinde ikamet etti.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,422
Üyeler
3,332
Son üye
diskayamert

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back