Mikro Step
Kıdemli Üye
- Katılım
- 25 Eylül 2022
- Mesajlar
- 7,892
Ağlanacak yaşam öyküsü deyince bu meme aklıma geldiMuhakkak destek gerekmiyor.
Bazi sanayicilerin hayat hikayelerine baktigimizda tam anlamiyla sifirdan hic destek almadan aglanacak yasam oykuleriyle dolu yukselislerini goruyoruz.
Abi ben de o padlerin nasıl koptuğunu anlamıyorum. 100 tane (belki daha fazla) pad var. Aradan bir tanesi kalkıp gidiyor.Cep telefonlarının yeni halka yayıldığı dönemde tamir işi revaçtaydı.
Sonra bir baktım kalıpçı ustasıda ceptelefonu tamir etmeye ve 2. el pazarında alıp satmaya başlamış.
Tabii şimdi civatasını bile sökemez akıllı telefonların o da ayrı birşey.
Şimdilerde de el becerisi ile yapılacak şeyler war ancak genede iyi araçlara ihtiyaç war.
IPHONE CPU yu yerinden hasarsız söküp cnc ile kazıyıp padlerini tazeleyip başka CPU yerleştiren elemanlar war ki ben pad leri çıplak gözle birbirinden ayıramıyorum.
45420 eklentisine bak
Mekanik darbe, PCB bükülmesi yada dengesiz ısınıp soğuma ile boyut değiştirme kaynaklıdır.Abi ben de o padlerin nasıl koptuğunu anlamıyorum. 100 tane (belki daha fazla) pad var. Aradan bir tanesi kalkıp gidiyor.
Eğer çipi sökerken kendi koparmadıyda o padin kopması bana çok mantıklı gelmiyor.
Birkaç ürün çeşidinde uzmanlaştı büyük ihtimalle, sürekli yaptığı için artık kas hafızasıyla yapıyor. gözünü bağlasanız yine aynısını yapar. Ama tarağın boyutunu değiştirmesini isteyin büyük ihtimalle aynı beceri olmayacaktır.adam sadece bir veya birkaç obje üzerinde uzmanlaşmış da olabilir ya da el becerisi gerçekten çok iyidir. o da seri üretim veya yarım otomatik makinalarına aynı bizim ona baktığımız hayranlıkla bakıyor mudur, n'olcak imkan verseler bu makineleri ben de yaparım falan diyor mudur acaba?