Neden overunity makinelerin çalıştığını anlayamayıp enerji üretmenin imkansız olduğunu düşünüyorsunuz?

@ayhanarican boşver şu overunity'yi de, seninle node.js/postgresql backend kullanan, web tabanlı bir komponent takibi programı yazalım. Forumda da yükleyelim millet faydalansın. Ben arka planda yapmaya çalışıyorum ama web işlerinde ilerlemem yavaş oluyor ...
Olur hatta MongoDB kullanırsak çok daha sağlıklı olur. SQL veritabanları geliştirme aşamasında SQL Injection açığına sebep oluyor ve bununla uğraşması da dert fakat Node.js ve MongoDB kullanıldığında hem çok hızlı hem de çok detaylı hazırlanabiliyor. İç içe nested objelerin özellikle komponentler söz konusu olduğunda gerekli olduğunu düşünüyorum zira komponentlerin belirli bir data yapısına uymayan türlü türlü özellikleri var. Bu benden daha önce de istenmişti ancak onlardan database için bir örnek istedim malum komponenetler değiştikçe veri yapıları da çok çeşitlerinyor yani boş databaseli bir uygulama yapmak hazır veri olmadan çok zor.

Server size ait ise Node.js + MongoDB ve ara yüz için de Angular kullanmak iyi olabilir. Bir data kaynağı gösterebilirseniz yardımcı olurum.

@ayhanarican boşver şu overunity'yi de, seninle node.js/postgresql backend kullanan, web tabanlı bir komponent takibi programı yazalım. Forumda da yükleyelim millet faydalansın. Ben arka planda yapmaya çalışıyorum ama web işlerinde ilerlemem yavaş oluyor ...
İyi fikir, @taydin bu gece seni durdurabilene aşk olsun.

Benim elektronikstok.com’a alternatif olabilecek bir şey oraya çıkabilirse fikir çeşitlenmiş olur.

Rekabet, gelişim ateşinin odunudur.

Devridaim makineleri inanırları düz dünya inanırları gibi.
Üniversite mezunu biri neden devridaim makinelerine inanır?
Hiç anlamıyorum.

Devridaim makineleri inanırları düz dünya inanırları gibi.
Üniversite mezunu biri neden devridaim makinelerine inanır?
Hiç anlamıyorum.
Devridaim ya da overunity makineleri ile ilgili bilimsel zeminde şüphelenmeye başlamak için minimum yüksek lisans mezunu olman gerek ancak o zaman termodinamik yasalarının anlamsızlığını ve enerji form dönüşümlerinin veriminin 1'den büyük olabileceğini idrak etmeye başlıyorsun. Eğitim sırasında mühendislere Carnot verimliliği anlatılıyor. Peki onlardan en az %99.99 verimli bir Carnot cihazı yapmaları neden istenmiyor? Bu istense aralarından bazıları %100'den yani 1'den büyük verimde cihazlar yapabilirler. Eğitim sistemimiz çok eksik ve ezbere dayalı olduğundan bugün overunity makinelerini anlamak için gerekli altyapıdan yoksunsunuz. İleride bu belki değişebilir. Bilim deney ve gözlem yoluyla yapılır ancak termodinamik yasalarını anlamak için en gerekli şey %100'den verimli bir cihaz yapmaya çalışmaktır ancak bu yapılmıyor. Bunu yapanlar bilimin aktörleri değil genelde akademi dışı kişiler oluyorlar. Bu da tesadüf değil zeki ama eğitim görmemiş birinin beyni termodinamik saçmalıklarıyla dolu olmadığından bu cihazları geliştirebiliyor.

Devridaim ya da overunity makineleri ile ilgili bilimsel zeminde şüphelenmeye başlamak için minimum yüksek lisans mezunu olman gerek ancak o zaman termodinamik yasalarının anlamsızlığını ve enerji form dönüşümlerinin veriminin 1'den büyük olabileceğini idrak etmeye başlıyorsun. Eğitim sırasında mühendislere Carnot verimliliği anlatılıyor peki onlara en az %99.99 verimli bir Carnot cihazı yapmaları neden istenmiyor? Bu istense aralarından bazıları %100'den yani 1'den büyük verimde cihazlar yapabilirler. Eğitim sistemimiz çok eksik ve ezbere dayalı olduğundan bugün overunity makinelerini anlamak için gerekli altyapıdan yoksunsunuz. İleride bu belki değişebilir. Bilim deney ve gözlem yoluyla yapılır ancak termodinamik yasalarını anlamak için en gerekli şey %100'den verimli bir cihaz yapmaya çalışmaktır ancak bu yapılmıyor. Bunu yapanlar bilimin aktörleri değil genelde akademi dışı kişiler oluyorlar. Bu da tesadüf değil zeki ama eğitim görmemiş birinin beyni termodinamik saçmalıklarıyla dolu olmadığından bu cihazları geliştirebiliyor.
ELektrik gaz vb faturaları ödemek çok hoşuna gidiyor galiba.
Bilgiye sahipsin ama yapamıyorsun.
Elinde başkalarının yaptığı böyle bir makinede yok.
Geriye sadece körü körüne inanç kalıyor. :)
Hileli videolar var birde.
Video sahiplerine soru sorma imkanıda yok.
Örneğin Şu kısımdan şüpheleniyorum aç içini göster diyemiyorsun. :)

Özellikle şu kişi yapmayı denedi fakat onun sistemi hileliydi gibi iddialar doğru değil! O kişiler bu sistemleri hakkıyla yapıyor ancak insanlar bu gerçeğe inanmak ve benimsemek daha ötesi idrak etmek için hazır değiller! İşte iddialar var ve bu iddialarla ilgili olarak bu sistemleri neden enine boyuna tartışmıyoruz? Hep bir ağızdan o sahtekarın tekiydi gibi iftiralar tamamen inanç kaynaklı gerçek dışı iddialardır. Gerçekte bahsi geçen kişiler gerçekten 1'den daha büyük verimli bir sistem yapmanın yolunu buluyorlar. Ben de bunlardan bir çoğunun detaylı analizini yaptım ve matematiksel ve fiziksel olarak açıklayabildiklerimden dolayı bunun mümkün olduğuna inanmıyorum bunu biliyorum. Bu çok başka bir boyut, bunu anlamanızı istiyorum. Evet arkadaşlar ben termodinamik yasalarının hatalı eksik ve hatta yanlış olduğunu biliyorum ve çalışan sistemleri matematiksel ve fiziksel olarak açıklayabiliyorum. Bunu siz yapabiliyor olsanız kaçınılmaz olarak siz de bunu bilecektiniz ancak kendinizi bilimin yanında gördüğünüz için ve düşüncelerinizin son derece bilimsel olduğunu sandığınız için bunu şimdilik anlayamıyorsunuz.

Tabii elbette bu konu bazı şımarık tipler tarafından sabote de diliyor. Bu kişiler hazırladıkları sahte videoları gerçekmiş gibi sunarak bir tür eğlence ve belki para kazanıyor olabilirler ancak bu, bu konuda yapılan tüm çalışmaları değersizleştirmemeli! Aralarında gerçekten çalışan ve saygıyı hak edenler de var. Bunu göz önünde bulundurun.

Gördüğünüz gibi bu konuda binlerce iddia var ve bunlardan bazıları şirketleşmeye çalışıyor ancak onların çalışmalarını sürekli bıkmadan usanmadan değersizleştiren bir insanlık varken bu sistemler yaygınlaşıp gerçeği idrak edeceğiniz bir zemine yükselemiyorlar ve underground bir şekilde çalıştırılıp pazarlanıyorlar.

Sadece siz görmediniz ve dokunmadınız diye böyle sistemlerin olmadığını savunmanın sadece gerçeklerden habersiz ve araştırmaktan kaçınan tarafınızdan kaynaklandığını bilmenizi isterim. Ben biliyorum arkadaşlar biliyorum bunu anlatmak çok zor ama nasıl çalışabileceğini anlayabildiğiniz bir sistemin tüm matematiksel ve fiziksel formülleri önünüzdeyken ve yapılan çalışmaların örneklerini de tarihte gözlemleyebiliyorken bunu anlamak mümkün ancak sizler bu gayreti göstermediğiniz için bu azınlık istisnaları yok saymayı seçiyorsunuz.

Ayrıca ülkeler böylesine önemli bir konudaki bilimsel çalışmaları tüm insanlıkla paylaşmıyor bundan kaçınıyorlar çünkü böyle bir fırsatı gördüklerinde bu ordu düzeyinde önemli bir konu olarak damgalanıyor ve kamu oyundan gizli şekilde çalışmaları sürdürüyorlar. Akademik çevreler ve bilimin aktörleri önemli konularda çalışırken utilitarian motivasyonlarla herkesle paylaşılmıyor. Sizin bilimi ve akademiyi böyle sanıyor olmanız bu konuda yanlış argümanlarla düşünmenize sebep oluyor.

Sizinle bu sistemlerin nasıl çalıştığını daha detaylı olarak tartışmak istiyorum ancak yorumlarınız sistemleri incelemeye yönelik değil onları değersizleştirip yok saymaya yönelik olduğundan bunu başaramıyoruz. Bu sistemlerin her biri şaheser gibi arkadaşlar, bu sistemleri en ince detaylarına kadar tartışalım istiyorum.

"Yav bu overunity konularını kilitlememişmiydim" diye düşündüm bu konuyu görünce. Meğer bir saat önce açılmış ve 50 kişi cevap yazmış !!! :cheeky5:

Valla ben artık yeni bir forum kurayım, devirdaimburada.org, uçan kuştan da reklam alayım, köşeyi döneyim.
Siğil gibi abi bu devirdaim konusu. Sen birisinden kurtuldum zannederken, virüs derideki başka bir çatlaktan girmiş sinsi sinsi kendisine alan açmaya başlamıştır. Bağışıklık sistemi mücadele edemez bununla çünkü kendisini koruyucu bir keratin çemberle sarmıştır.

Özellikle şu kişi yapmayı denedi fakat onun sistemi hileliydi gibi iddialar doğru değil! O kişiler bu sistemleri hakkıyla yapıyor ancak insanlar bu gerçeğe inanmak ve benimsemek daha ötesi idrak etmek için hazır değiller! İşte iddialar var ve bu iddialarla ilgili olarak bu sistemleri neden enine boyuna tartışmıyoruz? Hep bir ağızdan o sahtekarın tekiydi gibi iftiralar tamamen inanç kaynaklı gerçek dışı iddialardır. Gerçekte bahsi geçen kişiler gerçekten 1'den daha büyük verimli bir sistem yapmanın yolunu buluyorlar. Ben de bunlardan bir çoğunun detaylı analizini yaptım ve matematiksel ve fiziksel olarak açıklayabildiklerimden dolayı bunun mümkün olduğuna inanmıyorum bunu biliyorum. Bu çok başka bir boyut, bunu anlamanızı istiyorum. Evet arkadaşlar ben termodinamik yasalarının hatalı eksik ve hatta yanlış olduğunu biliyorum ve çalışan sistemleri matematiksel ve fiziksel olarak açıklayabiliyorum. Bunu siz yapabiliyor olsanız kaçınılmaz olarak siz de bunu bilecektiniz ancak kendinizi bilimin yanında gördüğünüz için ve düşüncelerinizin son derece bilimsel olduğunu sandığınız için bunu şimdilik anlayamıyorsunuz.

Tabii elbette bu konu bazı şımarık tipler tarafından sabote de diliyor. Bu kişiler hazırladıkları sahte videoları gerçekmiş gibi sunarak bir tür eğlence ve belki para kazanıyor olabilirler ancak bu, bu konuda yapılan tüm çalışmaları değersizleştirmemeli! Aralarında gerçekten çalışan ve saygıyı hak edenler de var. Bunu göz önünde bulundurun.

Gördüğünüz gibi bu konuda binlerce iddia var ve bunlardan bazıları şirketleşmeye çalışıyor ancak onların çalışmalarını sürekli bıkmadan usanmadan değersizleştiren bir insanlık varken bu sistemler yaygınlaşıp gerçeği idrak edeceğiniz bir zemine yükselemiyorlar ve underground bir şekilde çalıştırılıp pazarlanıyorlar.

Sadece siz görmediniz ve dokunmadınız diye böyle sistemlerin olmadığını savunmanın sadece gerçeklerden habersiz ve araştırmaktan kaçınan tarafınızdan kaynaklandığını bilmenizi isterim. Ben biliyorum arkadaşlar biliyorum bunu anlatmak çok zor ama nasıl çalışabileceğini anlayabildiğiniz bir sistemin tüm matematiksel ve fiziksel formülleri önünüzdeyken ve yapılan çalışmaların örneklerini de tarihte gözlemleyebiliyorken bunu anlamak mümkün ancak sizler bu gayreti göstermediğiniz için bu azınlık istisnaları yok saymayı seçiyorsunuz.

Ayrıca ülkeler böylesine önemli bir konudaki bilimsel çalışmaları tüm insanlıkla paylaşmıyor bundan kaçınıyorlar çünkü böyle bir fırsatı gördüklerinde bu ordu düzeyinde önemli bir konu olarak damgalanıyor ve kamu oyundan gizli şekilde çalışmaları sürdürüyorlar. Akademik çevreler ve bilimin aktörleri önemli konularda çalışırken utilitarian motivasyonlarla herkesle paylaşılmıyor. Sizin bilimi ve akademiyi böyle sanıyor olmanız bu konuda yanlış argümanlarla düşünmenize sebep oluyor.

Sizinle bu sistemlerin nasıl çalıştığını daha detaylı olarak tartışmak istiyorum ancak yorumlarınız sistemleri incelemeye yönelik değil onları değersizleştirip yok saymaya yönelik olduğundan bunu başaramıyoruz. Bu sistemlerin her biri şaheser gibi arkadaşlar, bu sistemleri en ince detaylarına kadar tartışalım istiyorum.
Bu kadar uzun yazacağına başla fizik formüllerini yazmaya.
Ama bazı değişkenler ve sabitler için ölçüm ve deney yapman gerekecek.
Bilen adam başkaları engel oluyor diye sızlanmaz.
Anlatmaya başlar hemen .

Bu kadar uzun yazacağına başla fizik formüllerini yazmaya.
Ama bazı değişkenler ve sabitler için ölçüm ve deney yapman gerekecek.
İçlerinden birine seç fiziksel ve matematiksel bir zemin oluştur ve tartışmaya başlayalım. Orffyreus'un tekerleğini mi seçersin, KPP Rosch suyun içerisindeki şamandıralı sistemi mi yoksa Kapagen ya da Akula0083 gibi open source projeleri mi seçersin bu size kalmış. Bunlardan birini seçin ve temel mekaniklerini bilmiyorsanız bile fiziğin ilgili alanlarının formüllerini yazarak bir başlangıç yapın ben detaylara gireyim.

1. Orffyreus'un tekerleği (Bu fizikte kuvvetler mekanik konusuyla ilgili)
2. KPP Rosch (Bu da pinömatik ve suyun kaldırma kuvveti ile ilgili)
3. Kapagen (Bu toprak bağlantılı trafo içeren devreler ile ilgili)
4. Akula0083 (Bu da kapagen sisteminin topraksız bir versiyonu ve sürekli yanan led lambalar yapılabiliyor)

Bunlardan birini seçin temel formülleri yazın ve parametreleri belirleyip tartışmaya sizin yardımlarınızla devam edelim.

Son düzenleme:
İçlerinden birine seç fiziksel ve matematiksel bir zemin oluştur ve tartışmaya başlayalım. Orffyreus'un tekerleğini mi seçersin, KPP Rosch suyun içerisindeki şamandıralı sistemi mi yoksa Kapagen ya da Akula0083 gibi open source projeleri mi seçersin bu size kalmış. Bunlardan birini seçin ve temel mekaniklerini bilmiyorsanız bile fiziğin ilgili alanlarının formüllerini yazarak bir başlangıç yapın ben detaylara gireyim.

1. Orffyres'un tekerleği (Bu fizikte kuvvetler mekanik konusuyla ilgili)
2. KPP Rosch (Bu da pinömatik ve suyun kaldırma kuvveti ile ilgili)
3. Kapagen (Bu toprak bağlantılı trafo içeren devreler ile ilgili)
4. Akula0083 (Bu da kapagen sisteminin topraksız bir versiyonu ve sürekli yanan led lambalar yapılabiliyor)

Bunlardan birini seçin temel formülleri yazın ve tartışmaya ve parametreleri belirleyip tartışmaya sizin yardımlarınızla devam edelim.
Kpp roschu seçtim. Diğerlerinde fazla bilgi paylaşımı yok.

P=basınç pascal
ρ =suyun özgül kütlesi kg/m³
g=yerçekimi ivmesi 9,80665m/s²
h=su derinliği metre
P=ρ *g*h

Suyun Kaldırma Kuvveti Formülü​

F_b =ρ × g × V_d

Terimleri Açıkladığımızda​

• F_b: Kaldırma kuvveti (Newton cinsinden, N)
  • ρ (rho): Suyun yoğunluğu (kg/m³, su için genellikle 1000kg/m3)
  • g: Yerçekimi ivmesi (m/s², genellikle 9.81m/s²)
  • V_d: Cismin batırıldığı sıvının yerini alan hacim (m³)

dişli çıkış gücü förmülünüde yazayım.
P=güç watt
F=toplam kaldırma kuvveti newton
r=dişli bölüm dairesi yaıçapı metre
n=devir/saniye
P=2*pi*r*n*F

Son düzenleme:
KPP Rosch sisteminde bir kompresör çalıştırılıyor ve boyuna uzun bir kazanın içerisine şamandıralar monte ediliyor ve bu şamandıralar en alt noktada iken altındaki bir delikten hafifçe o derinlikteki basıncın biraz daha üzerinde bir basınçla havayla dolduruluyor. ancak bunu delikten yaptığımızı düşünmeyi ihmal etmeyelim. Yani oradaki basıncın biraz fazlası hava olarak veriliyor. Sonra bu çark yukarıda bir alternatöre bağlı ve bu alternatör de kompresöre gerekli enerjiyi sağlıyor. Videosunu paylaştığım sistemde yaklaşık olarak kompresör 39 W ve alternatör de 140 W'lık bir çıkış veriyor. Bunu oradaki basınç ve kaldırma kuvveti hesaplarını kabaca yapmaya çalışarak anlamaya çalışabiliriz. Şamandıraları 3 litre olarak düşünebiliriz ve buna göre bir hesap yapabiliriz. 3 litre su ile dolu olan şamandıralara altındaki bir delikten %80'i hava ile dolacak şekilde hava üfleniyor ve içerisine hava üflenen şamandıralar çarkı yukarıya doğru çekmeye başlıyor. Aynı anda sol taraftaki hava dolu şamandıraların sayısı arttıkça daha güçlü olarak yukarı doğru çekiliyorlar ve bu kuvveti hesaplayıp oradaki alternatör direnci ile bu çarkın biraz daha yavaşladığını da düşünerek bu kuvvetlerin işe dönüşmesini doğru şekilde formülize edelim. Kazan ise 60cm çapında ve 2.5 metre yüksekliğinde olsun. Bu parametreler ile buradaki hesapları birlikte kabaca yapalım.

şamandıranın ölçüleri lazım sürtünme kuvvetini hesaplayabilmek için.
Yemek yemem lazım. Devridaim makinesi gibi yemek yemeden çalışmıyorum. :)

şamandıranın ölçüleri lazım sürtünme kuvvetini hesaplayabilmek için.
Yemek yemem lazım. Devridaim makinesi gibi yemek yemeden çalışmıyorum. :)
3 L biraz az olmuş. çap 0,25 metre ve yükseklikte 0,26 metre olunca 5.1 litre oluyor. aynı tarafta 10 şamandıra toplam 20-21 şamandıra olduğunu düşünelim. hız 0,25 metre / saniye olsun. Diğer parametreleri videodan göz kararı seçebilirsin. Afiyet olsun, ben de yemek yiyorum. Yemekten sonra devam edelim. Sürtünmeyi abartma hız çok düşük.

Pardon yanlış hesap yaptım. Çap 0,30 metre, yükseklik de 0,30 metre ve 2.12 litre yapıyor. 10 tanesi 21.2 litre %80'i 16,96 litre yapıyor. Toplam yükseklik de 3.5 metre olsun.

F kaldırma = 16,96 * 9,81 = 166,3776 Newton
yarıçap : 0,20 metre

Tork= F * merkeze uzaklık = 166,3776 * 0,2 = 33,27552 Newton / metre

açısal hız: 4,2 radyan / saniye

Power = Tork * açısal hız = 33,27552 * 4,2 = 139,757184 W

Son düzenleme:
İşte çok hesap yapmaya gerek yok. 39W 10 adet 2.1 litre şamandırayı havayla doldurmaya yeterli oluyor ve bunun karşılığında yaklaşık 140W güç elde ediyoruz. İsterseniz detaylandıralım ama göreceksiniz ki bu yöntem ile elektrik elde edilebiliyor yoksa bu firmalar aptal değil ölçüm yapmadan pazara çıkmazlar. Benim aklım çalışabileceğini anlamaya yetiyor. İsterseniz hesap da yapalım ve şuna dikkat edelim.

39W kompresör yaklaşık her saniye bir şamandırayı havayla doldurmaya yetiyor mu? Yetiyorsa bu çark döner arkadaşım ve 140W enerji verir.

500px-Hoerner_fluid_dynamic_drag_coefficients.svg.png

Cp katsayıları ben yarım küreyi alacacağım.
Cp=0.42
Fkaldırma=166.3776 newton bulmuştun.

q=1000kg/m²

A=Alan=0.25*0.26=0.065m²

F=1/2*q*A*V².Cp
V²=2F/(q*A*Cp)
V²=2*166.3776/1000*0.065*0.42*1/2
V=3.4913m/s çıkar.

Pgüç=F*V=166.3776*3.4913=580,866 watt çıkar.

Devam edecek. :)

Son düzenleme:
Yalnız son alan hesabımızda yarıçap 0,15 metre ve yükseklik 0.30 metre parametreleri değiştirdim onu okumamışsın. Ayrıca Güç = Tork * açısal hızdır. Çizgisel hız değil

V=3.4913m/s çıkar.
Ayrıca hız nasıl 3.4919 metre / saniye çıktı emin misin? saniyede 3 buçuk metre mi hareket ediyor? Bence hayır bir yanlışlık var. Hız en fazla 0,30 metre / saniye

Büyükten küçüğe redüksiyon var ve alternatörün direnci sistemi ölesiye yavaşlatıyor. Bunu iyi hesaplaman lazım. Göz kararı videodan bir hız paremetresi bul Güç = Tork * açısal hız bağıntısından gücü bulmaya çalış bu hesap hatalı güç çok fazla çıkıyor. Benim lehime ama yanlış

Son düzenleme:
Ayrıca hız nasıl 3.4919 metre / saniye çıktı emin misin? saniyede 3 buçuk metre mi hareket ediyor? Bence hayır bir yanlışlık var. Hız en fazla 0,30 metre / saniye
Yanlışlık yok. :)
Hızın önemide yok gerçi.
3.5 metreyi 0.35 metre/s ile yol alırsa 10 saniye sürer.
3.5 metreyi 3.5 metre/s ile yol alırsa 1 saniye sürer. :)
Hız düşerse güçte düşer.
Hesap yaparken dikkatimi dağıtma.
Bu süre içinde 21.2 litre boşalıyorsa çalışması için en az aynı miktarda hava basılmalı.
3.5 metre derinlikte su basıncı
P=q*g*h=1000kg/m3*9.80665*3.5
P=34.323,275 pascal
Devam edeceğim. :)
Aynı anda birden fazla iş yapamıyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,714
Üyeler
3,478
Son üye
Aksin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back