Dediğin teste başlamadan önce bir tes daha yaptım.
225V şehir voltajı.
22V çıkışta 3A çekerken 20.76V trafo sekonder voltajı ölçtüm.
19.60V ile düz çizgi aldım osiloskoptan.
Biliyorum, sadece dünkü testin aynısını yapmak istedim. Şimdi C1 e bakacağım.Trafo sekonder voltajını ölçmeyeceksin. C1 uçlarındaki voltajın minimum değeri lazım.
C1 ayaklarına Osiloskopta Cursors ile bakmak gerek değil mi? Voltajı potansiyometreden kısıyorum ama çizgi düz olmuyor o yüzden sordum.Trafo sekonder voltajını ölçmeyeceksin. C1 uçlarındaki voltajın minimum değeri lazım.
Transitorların kolektör emiter arasında da tam kesimde ihmal edilecek kadar voltaj düşümü olur. pratik uygulamada 1 volt olarak alınıyor.
C1 ayaklarına Osiloskopta Cursors ile bakmak gerek değil mi? Voltajı potansiyometreden kısıyorum ama çizgi düz olmuyor o yüzden sordum.
C1 üzerinde bir ripple voltaj olacak, düz çizgi olmayacak. Onun minimum değeri lazım.
21.4 V neden alamıyor olabilirim?
Q4 emitter ile devre çıkışına bağladım osiloskopu, 19.5V ta düz çizgi verdi.Bilmiyorum. Ben de bir ölçeyim bakalım aynı sonuç çıkacak mı.
Q4 baz ve Q4 emitter voltajı arasındaki farkı ne ölçüyorsun 19 V çıkış varken?
Bir Q2 baz ve Q4 emitter voltajı arasındaki fark nedir 19V çıkış varken? Belki de darlington'da fazla voltaj düşüyor. Veya belki de Q2 bazında hesapladığımızdan az voltaj ulaşıyor bir şekilde.
Q4 emitter ile devre çıkışına bağladım osiloskopu, 19.5V ta düz çizgi verdi.
19V çıkış varken, bu bahsettiğin voltaj farklarını multimetremi ile mi ölçeyim?
1.40V ölçtüm voltaj potansiyometresi sona dayalı ve 3A yükte.
R7 direnci kaç ohm?
3 amperlik yükte İki ucu arasında kaç volt düşüyor?