Mikro Step
Kıdemli Üye
100Mhz IGBT den bahsetmedim. 10Khz ile anahtarlanan IGBT uclarinda 1Mhz titresimler gorebilirsin.
Orada problem yok.100Mhz IGBT den bahsetmedim. 10Khz ile anahtarlanan IGBT uclarinda 1Mhz titresimler gorebilirsin.
Opamp ve Kapasitif empedans yüküne bağlı tamamen.diff probelar birkaç mhz bandına kadar fena değiller aslında. bende pintek dp25 var herhalde en dandik diff. probelardan biridir. 1400 volta kadar ölçüyor. kitabında 25 mhz demiş ama bence 5mhz kadar doğru ölçüm alıyor frekans artınca belli bir alalıkta kazanç düşüyor. tabi asıl maharet bir kare dalganın yükselen kenarının rise time süresini ölçmekte.
yani 10 mhz igbt sürmüyoruz ama bir igbt veya mos sürerken gate bacağının rise time süresini ölçmek gerektiğinde hızlı bir diff. probe gerekiyor.
hızlı opamp kolay ghz çalışan opamplar var texasda 250 mhz ucuz opamplar var vs. ama sistem bütünlüğü ve frekans kompanzasyonu tabi mühim. zaten o yüzden iyi diff problar 1000 usd.Opamp ve Kapasitif empedans yüküne bağlı tamamen.
Hemen hiç kapasitif etkileşim olmaması gerekir dizaynd. Opampin de çalışma frekansının yüksek olması gerekir.
Ben 3 adet birden kullanıyorum.hızlı opamp kolay ghz çalışan opamplar var texasda 250 mhz ucuz opamplar var vs. ama sistem bütünlüğü ve frekans kompanzasyonu tabi mühim. zaten o yüzden iyi diff problar 1000 usd.
güç elektroniği ile uğraşan bir atölyede en basitinden bile bir diff. probe çok faydalı oluyor.