Abs kapalı kabinde de olsa bir miktar çekme yapıyor, yüzey tutulması çok iyi olmadığında bir tarafından özellikle de sivri köşelerden kalkma yapıyor, 3 katmanlık raft kullandığımda sorun büyük ölçüde azalıyor, ama bu sefer de tabandaki yüzey kalitesi düşüyor.Ben sadece cam kullanıyorum ve tablayı 60 ℃ ye ısıtıyorum. PETG ve PLA da güzel yapışıyor.
Ama şunu yapmak lazım mutlaka: Eğer modelin cama temas eden yüzey alanı çok az ise, o zaman modelin etrafına genişçe skirt/brim tanımlamak lazım. Ben böyle modellerde 10 tur skirt/brim tanımlıyorum sorun çıkmıyor.
Bu eklentinin somut avantajı ne oluyor baskıda?Bambulab avantajı ams denen filament saklama ve seçme eklentisi.
Hazır flament profillerini kullanıyordum. Soğutucu fan ayarlarını kısarak yaptığım birkaç denemede bu yapışma sorunu ortadan kalktı. Soğutucuları tam kapatınca olmuyor, baskı kalitesi düşüyor, deneyerek bir ayar tutturdum şimdilik bir sıkıntı yok.Bendeki "p1s combo" diye satılan model. ABS baskı için almıştım ama yatakta yapışma sorunları oluyor, cam yatak +saç spreyi daha iyiydi, bir ara uygun cam kestirip deneyeceğim.