3D Yazıcı Tabla Isıtıcısı

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
3d yazıcıların tabla ısıtıcıları doğrudan beslenerek kullanılabilir mi? Yoksa Pwm ve/veya scaklık kontrol şartmıdır?
1750343982009.png

Filament kurutucu yapılabilir düşüncesi ile takipteyim.

Alıp denemek lazım. Doğrudan voltaj uygulama ile aşırı ısınıp kendini bozmuyor ise uygun fiyatlı pano ısıtıcısı olmaya aday bir ürün.

Bir diğer önemli konu ısı transferi.

Bu ısıtıcı pad bir pano ısıtıcısı olarak kullanılacak ise uygun ısı transfer iletkeni ile pano yüzeyine tutturulur ise ısıyı aktarır ise yanması pek kolay olmaz.

Boşta uzun süre çalışacağını sanmam.

@serkan_48, dikey olarak bir tünel içine yerleşim düşümdüm. Önüde kapalı olacak. Ön arka saç duvardan 2cm uzak olacak. Sadece üst alt açık. Amaç doğal konveksiyon oluşturmak. Atıyorum 3 dakikada tehlikeli bir sıcaklığa ulaşıyor ise 3 dk çalış 2dk dinlen gibi bir kontrol yapabilirim. Yada bir termik ile 100c de kalmasını sağlayabilirim. Tabi bunların hepsi olasılık. Bir ısıtıcı alıp limitlerini zorlamak lazım. Yada resiztanscıya gidip bana böyle birşey yap demek lazım...

Çok sıkışık bir yerde kullanacağım. Fanlı ısıtıcı istemiyorum. Fan arızası olur ise sıkıntılı olur...

@serkan_48, dikey olarak bir tünel içine yerleşim düşümdüm. Önüde kapalı olacak. Ön arka saç duvardan 2cm uzak olacak. Sadece üst alt açık. Amaç doğal konveksiyon oluşturmak. Atıyorum 3 dakikada tehlikeli bir sıcaklığa ulaşıyor ise 3 dk çalış 2dk dinlen gibi bir kontrol yapabilirim. Yada bir termik ile 100c de kalmasını sağlayabilirim. Tabi bunların hepsi olasılık. Bir ısıtıcı alıp limitlerini zorlamak lazım. Yada resiztanscıya gidip bana böyle birşey yap demek lazım...

Çok sıkışık bir yerde kullanacağım. Fanlı ısıtıcı istemiyorum. Fan arızası olur ise sıkıntılı olur...

Amaç pano ısıtmak.

Panoyu neden ısıtma ihtiyacı var? Nemden dolayı mı? Pano büyüklüğü nedir? Buradan ısıtıcı kapasitesini belirlemek lazım.

220 voltluk pad ısıtıcılar var. Belki oda iş görür ancak kendi başına bırakılması sorun gibi düşünüyorum. Bir yüzeye temasla ısıtma daha mantıklı.

Aslında ihtiyaç falan yok. Şartnameye yazılmış. Varmı var olacak.. yüzeye temasta ısı dışarıya kolay taşınır gibi düşünüyorum.

Zamanında bizde pano yaptırırken rutubetli yer ve hassas panolar yaptırırken ısıtıcı şart koşardık. @Endorfin35+ numune olsun diye o zamandan kalmış olan ısıtıcının fotografları aşağıda.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27 (1).jpeg
    98.2 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27 (2).jpeg
    111 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27 (3).jpeg
    95.1 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-19 at 23.16.27.jpeg
    82.5 KB · Görüntüleme: 17

Forum istatistikleri

Konular
7,874
Üyeler
3,159
Son üye
ozencmakine

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back