Analog multimetre tavsiyesi

Ekranda anormal değerler gösterdi. Bir kaç kez tekrar ettim aynı şey olunca bir daha bağlamadım. Buradan vardığım sonuç (+) yazanların iyi olduğu :) teknik detayına bakmadım.

benim aldığım ölçümde de sıkıntı var :oluat:
LPF modda almam gereken sonucu normal modda aldım.
ilk fırsatta multimetre sayısını arttırarak aynı testi tekrarlayacağım.
 
Elektronik devresiz analog olcu aletlerinden bir termal teknikle olcum yapanlar efektif deger olcuyor diye hatirliyorum.

Sizin rms olcen analog olcu aletlerin semasi var mi?
 
ut61e+'ya iftira atmışım sıkıntı beden kaynaklanıyormuş :ohno1:

yeni yaptığım testte yine DELTA VFD015E21A'yı kullandım. sürücü çıkışları boştaydı ve ölçümleri U-V klemenslerinden aldım.

VFD-AVOMETRE TESTİ.jpg
 
Fluke 79-2 nin pili mi bitiyor acaba? Niye oyle olmus.
 
fluke 79-2'nin true rms özelliği olmadığı için teste özellikle dahil ettim. farkları daha iyi görürüz diye düşündüm. kısaca, o üzerine düşeni yaptı.
abi Hz i niye olcememis ki, True RMS ozellik mi olmasi gerekir di Hz yi dogru olmesi icin? Bu kadar kotu olcer miydi?

Ki olcemeyecekse niyye Hz olcme ozelligi koymuslar?
 
abi Hz i niye olcememis ki, True RMS ozellik mi olmasi gerekir di Hz yi dogru olmesi icin? Bu kadar kotu olcer miydi?

Ki olcemeyecekse niyye Hz olcme ozelligi koymuslar?

ölçülen sinyal saf sinus olsa takla attıracak fakat PWM olduğu için çaresiz kalıyor. dikkatini çekerse BM869S ve UT61E+ true rms multimetreler fakat -filtresiz- modda ölçülen ''gerilimler'' referans gerilimden çok uzak.

BM869S'nin true rms frekans ölçümü referans sinyalden çok uzakken; UT61E+ ile okuduğum frekanslar( filtreli-filtresiz) birbirine çok yakın ve nerdeyse referans sinyalle aynı değerde.
 
Arkadaşlar konu farklı alanlara kayıyor. Bu tarz detayları ayrı bir başlık altında yapmakta yarar var. Başlıklara sadık kalınırsa, dışardan gelen ziyaretçi de aradığı konu ile ilişkili neticeler görür.

Ben de pek çok defa bir konuyu araştırırken, başka başka forumlarda 8-10 sayfa başlıkla doğrudan alakası olmayan bir yazı gördüğümde müstebit insanların yazdığı gereksiz şeyler olarak değerlendirip kapatıyorum. 4 sayfa konuda başlığa uygun 3-4 tane cevap var.
 
Proskit in analog multimetreleri nasıl peki?
Tecrübe etmedim. Tecrübe edenlerin de nereye varmak istekdikleri belli değil, bir katkısı yok...

Tahminime göre ortalama bir kullanımda çok fark olmayacaktır. Aynalı bir gösterge olduğu için hassasiyet de normal sayılabilir. Niyetin varsa alınabilir bir cihaz gibi duruyor. Problarda 4 mm gibi duruyor. Fiyatı da makul.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,948
Mesajlar
101,499
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top