Mikro Step
Kıdemli Üye
Son düzenleme:
Analog olanın daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.
Katılıyorum Timur Hocam. Düşük frekanslarda ibre tatlı tatlı oynuyor seyretmesi ayrı güzel.Hayalet voltajlardan kesinlikle etkilenmez, doğru RMS ölçüm yapacağını da doğrudan fizik kanunları garanti eder
Motor sürücüsü çıkışındaki gerilimi okumak için kullanmıştım. Analog olanın daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.
Nerede sorunla karşılaşmıştınız? Tecrübe paylaşımı güzel olur.tam tersi bi tecrübem var.
Analog multimetreler halen bir işe yarar mı?
fonksiyon jeneratorüm yok. diyot temin edip test etmeye çalışırım fakat hızlı olmak adına monofaze beslemeli bi VFD çıkışından (yüksüz) ölçüm örnekleri alsam bi fikir vermez mi?mekatronik.org
Nerede sorunla karşılaşmıştınız? Tecrübe paylaşımı güzel olur.
Haftaya vakit bulursam kapsamlı bir testte ben yapacağım. Sürücü üzerinden (panelden) okunan gerilimi de eklerim.linkini paylaştığım sayfada yaptığım test:
''sürücü yüksüz ve çıkış frekansı 50hz'e ayarlı. sürücü çıkış gerilimi U ile W klemenslerinden ölçülmüştür.
ut61e+ ölçümleri:
true rms 232.3V
lpf 188.2V
ac+dc 232.5V+1.5V
49,9hz
cx506a analog avometre ölçümü:
AC 260V
hd-390e (true rms) analog avometre ölçümü:
komutatör AC 1000V kademesindeyken probun birini U klemensine dokundurduğumda ibre neredeyse skalanın yarısına geliyor. diğer probu W klemensine dokundurduğumda da ibre en sağa çarpıyor.
sonuç: hüsran
not:
sürücü: delta VFD015E21A
avometreler: ut61e+, hd-390e, cx506a''
Haftaya vakit bulursam kapsamlı bir testte ben yapacağım. Sürücü üzerinden (panelden) okunan gerilimi de eklerim.
Çıkış 50 Hz de miydi? Ben farklı bir frekansta okumuştum.benim yaptığım testte sürücü ekranındaki gerilim ile ut61e+'da okuduğum gerilimin aynı olduğunu belirteyim.
evet.Çıkış 50 Hz de miydi? Ben farklı bir frekansta okumuştum.
Teşekkürler. Ben düşük frekansta doğru okuma yapamamıştım. Yalnız multimetre true trms değildi. Sizdeki 61e bende de var. Onunla farklı frekanslarda ölçüm yapıp deneyeceğim.evet.
aslında testi hd-390e'nin true rms özelliğini kontrol etmek için yaptım. 50hz seçimi o yüzdendi. düşük frekanslarda çok bi şey değişmez.
Yaklaşık kaç Mhz gibiŞimdi analog multimetre ile deneyler yaptım. Yanılmışım, true RMS değil. Sadece sinüs için doğru RMS ölçüyor. Ama sinüs sinyaller ile çalışırken, bant genişliğinin yüksek olması güzel bir avantaj.