Arçelik 3340 çamaşır makinesi çalışmıyor

şunu demek istedim, proğram saatinin motoru çalışmazsa makinada çalışmaz ,söktüğün bütün parçaları yerine tak bir dinle bakalım o mini motor çalışıyormu.
Yarın toplar, sonucu bildiririm. Bana kalırsa o program düğmesi arızalı.
Teşekkür ederim.

çalışmıyorsa belki elektrik gelmiyor olabilir ,oda proğram saatinin içindeki kontaklardan olabilir, kolay gelsin.
Teşekkür ederim; onun sökülmesi zor gibi geldi bana, motor ayrıdır umarım, katman katman bir yapısı var sanki.
Ben o parçayı sökmeye çalışmıştım, öndeki yuvarlak düğmeyi ve vidalı parçayı çıkartmıştım arkadaki plastiği sağ ve soldan kanırttım az bir şey öne geldi fakat çıkmadı ben de kırılır diye bırakmıştım.
Sağ olun.

IMG_20220217_221919.jpg

Teşekkür ederim; onun sökülmesi zor gibi geldi bana, motor ayrıdır umarım, katman katman bir yapısı var sanki.
Ben o parçayı sökmeye çalışmıştım, öndeki yuvarlak düğmeyi ve vidalı parçayı çıkartmıştım arkadaki plastiği sağ ve soldan kanırttım az bir şey öne geldi fakat çıkmadı ben de kırılır diye bırakmıştım.
Sağ olun.

15660 eklentisine bak
Zaten sök demedim,sökersen toplaman çok zor olur,sadece makinayı topladıktan sonra motorun çalışıp çalışmadığını dinle.

15663 eklentisine bakBu prosestat'ı en son bi kontrol et; üzerindeki hortum girişinden hafif üflediğin zaman içindeki kontakların kapanma sesini duyman lazım. Normalde bu çalışmadan önce makinanın su alması lazım,kolay gelsin.
Prosestat'ı görmüştüm ön kısımdaydı sanırım, hortum falan vardı. Yarın kontrol ederim o parçayı.

Makineyi topladım; makine su aldı, dedim düzeldi heralde durdurdum, deterjan ekledim tekrar düğmeye bastım ama çalışmadı. Sadece kapı kilitleniyor ve açılıyor. Program cihazından ve motorundan ses seda yok.
Birde aşağıdan su geldi nedense pompa filtresi kısmından.
Teşekkür ederim.

IMG_20220218_181103.jpg

IMG_20220218_181103.jpg

Prosestat'ı görmüştüm ön kısımdaydı sanırım, hortum falan vardı. Yarın kontrol ederim o parçayı.

Makineyi topladım; makine su aldı, dedim düzeldi heralde durdurdum, deterjan ekledim tekrar düğmeye bastım ama çalışmadı. Sadece kapı kilitleniyor ve açılıyor. Program cihazından ve motorundan ses seda yok.
Birde aşağıdan su geldi nedense pompa filtresi kısmından.
Teşekkür ederim.

15664 eklentisine bak

15664 eklentisine bak
Su gelmesi önemli değilde,program motoruna ya elektrik gelmiyor yada arizalidir.ona bakmak lazım. Birde kapi kilidi kapanıyor sonra tekrar açılıyor dedin demekki voltaj devamlılığı yok.bu makinenin kablolarını el ile bi kontrol et sanki bir voltaj devamsızlığı var gibi.

Su gelmesi önemli değilde,program motoruna ya elektrik gelmiyor yada arizalidir.ona bakmak lazım. Birde kapi kilidi kapanıyor sonra tekrar açılıyor dedin demekki voltaj devamlılığı yok.bu makinenin kablolarını el ile bi kontrol et sanki bir voltaj devamsızlığı var gibi.
Yok hocam kapı kilidi normal çalışıyor, yanlış anlattım sanırım. Proglamdıktan sonra, düğmeye basınca açınca kapı kilitleniyor, tekrar düğmeye basınca kapatınca kapı açılıyor sorun yok o kısımda.

Çamaşır makinesi beyni diye tabir edebileceğimiz mekanik kontrol ünitesi içindeki mekanik kanatlar yapışmış yada korozyona uğramış olabilir. Röle kontaktörleri gibi düşünebilirsiniz bunu. Mekanik kontrol üntesinin kapağını açabilirseniz fikir sahibi olursunuz. AEG makinede karşılaşmıştım. Böyle bir korozyon başka yerde görmedim.

w11-2.png

Çamaşır makinesi beyni diye tabir edebileceğimiz mekanik kontrol ünitesi içindeki mekanik kanatlar yapışmış yada korozyona uğramış olabilir. Röle kontaktörleri gibi düşünebilirsiniz bunu. Mekanik kontrol üntesinin kapağını açabilirseniz fikir sahibi olursunuz. AEG makinede karşılaşmıştım. Böyle bir korozyon başka yerde görmedim.

w11-2.png
Bir tane tedarik etmek lazım sanırım.
Kart tamircileri var ama herkes tamirini yapamıyor bir de değer mi tamirine?
Sayın cem61'in önerdiği gibi internetten bakmal.
Teşekkür ederim, sağ olun.

Bir tane tedarik etmek lazım sanırım.
Kart tamircileri var ama herkes tamirini yapamıyor bir de değer mi tamirine?
Sayın cem61'in önerdiği gibi internetten bakmal.
Teşekkür ederim, sağ olun.
Ben bundan birkaç sene evvel bulaşik makinesinin program kontrol ünitesini söküp tamir etmiştim,bunlarda kontak temas etmeme plastik disklerde aşınma veya dişli sisteminde bir sorun oluyor,istersen dikkatlice sökebilirsin ancak aşama aşama fotoğraf çek ,toplarken sıkıntı olmasın ,motoruda harici 220v vererek kontrol edersin. sana kolay gelsin

Ben bundan birkaç sene evvel bulaşik makinesinin program kontrol ünitesini söküp tamir etmiştim,bunlarda kontak temas etmeme plastik disklerde aşınma veya dişli sisteminde bir sorun oluyor,istersen dikkatlice sökebilirsin ancak aşama aşama fotoğraf çek ,toplarken sıkıntı olmasın ,motoruda harici 220v vererek kontrol edersin. sana kolay gelsin
Denerim hocam,
Prosestat'a bakayım mı gene de gerek var mı?

Sağ olun.

Denerim hocam,
Prosestat'a bakayım mı gene de gerek var mı?

Sağ olun.
Bak istersen ama ,prosestat çalışmadan önce makinanın su alması lazım yani şöyle; makina su alıyor suyun kazan içerisinde oluşturduğu hava basıcı ile prosestat çalışiyor su kesiliyor sonra motor çalışıyor.

@fide
@cem61
Dediğiniz gibi prosestat'ı kontrol ettim; ince hortumdan üfledim, ses geldi bu parçada sağlam görünüyor.
Bu mekanik kontrol ünitesi uğraştıracak gibi, bir çok kablo mevcut. Sökme takma zor gibi duruyor. Dediğiniz gibi fotoğraf ve işaretlemek gerek.

IMG_20220221_164123.jpg

IMG_20220221_161008.jpg

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back