Arçelik 3340 çamaşır makinesi motoruna elektrik gelmiyor

xander

Yeni Üye
merhaba, Arçelik 3340 çamaşır makinesi su alıyor su boşaltıyor fakat motora elektrik gelmiyor, motoru çıkarttım DC elektrik verdim çalıştı. Hatta sağlam motor firmasına götürdüm. Torkuna baktılar. bir sorun olmadığını belirttiler. prostat hortumuna baktım . bir sorun gözükmüyor. Makinenin altındaki tahliye kapağını açıp içini kontrol ettim. İçi temiz. Sizce sorun anakarttan mıdır ?
motora elektrik gelmemesinin nedeni neden kaynaklıdır ?
yardımlarınız için teşekkür ederim.

Motoru süren triyak ve röleyi kontrol edin. Onlarda problem olabilir. Çamaşır makinesi motorları genelde kömür bitmesi dışında çok fazla probem çıkarmazlar.

yardımlarınız için Teşekkür ederim. ana kartı sökünce bu iki direncin yandığını fark ettim. Sanırım motora elektrik veren kısımlar bunlar. Deterjan kutusunun körüklü borusu yırtılmıştı. Motora su akıttı. kısa devre sonucunda bu dirençler patlamış gözüküyor. bunlar kaç Ohm bilginiz var mıdır ? pek elektronik bilgisine sahip değilim.
yukarıdaki 10 Ohm , aşağıdakinede 1 ohm bağlasam yeterli olur mu ?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-14 at 12.51.46.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-14 at 12.51.46.jpeg
    151.4 KB · Görüntüleme: 24
Kartın aynısını bulup bakabilirsiniz. Burdan bişey söylemek zor

Son düzenleme:
kartın tam fotoğrafını iletiyorum. İnternette çok aradım ama maalesef görüntü kalitesi çok düşük olduğu için , resistansların üzerindeki çizgilerden kaç ohm olduğunu bulamadım.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-14 at 14.42.01.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-14 at 14.42.01.jpeg
    138.2 KB · Görüntüleme: 16
bir tamirci mevcut bir kartın fotoğrafını yolladı.
R6 Yukarıdaki : 26 Kohm
r5 aşağıdakide 0,2 ohm
doğru mudur sizce ? çok fazla elektronik bilgim yoktur... teşekkürler..

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-14 at 17.56.55.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-14 at 17.56.55.jpeg
    126.9 KB · Görüntüleme: 12
yardımlarınız için Teşekkür ederim. ana kartı sökünce bu iki direncin yandığını fark ettim. Sanırım motora elektrik veren kısımlar bunlar. Deterjan kutusunun körüklü borusu yırtılmıştı. Motora su akıttı. kısa devre sonucunda bu dirençler patlamış gözüküyor. bunlar kaç Ohm bilginiz var mıdır ? pek elektronik bilgisine sahip değilim.
yukarıdaki 10 Ohm , aşağıdakinede 1 ohm bağlasam yeterli olur mu ?

Ekler

• Screenshot_20260115-005625_Gallery.jpg
    Screenshot_20260115-005625_Gallery.jpg
    129.7 KB · Görüntüleme: 15

Forum istatistikleri

Konular
8,801
Üyeler
3,528
Son üye
cemalvercetti

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back