Asus GTX 750 Ti Strix OC grafik kartı arıza bulma

@Spectral Fiend
Merhaba,
Ben de sizin gibi bu konulara meraklı biriyim, tüm konuyu okudum. Aklıma laptop anakartlarını tamir ederken kullandıkları voltaj enjeksiyonu geldi. Ekran kartında da böyle bir şey uygulanabilir mi acaba?

Konuya büyük bir sabırla sizin hevesinizi kırmadan cevap yazan ustalara teşekkürler.


Selamlar,

Şehir değiştirerek taşındığım için hem malzemelerden hem forumdan uzak kaldım. Geç cevap için kusura bakmayın. Evet dediğiniz gibi çoğu tamir videosunda belli bir noktadan, gidilen yola doğru voltaj vererek diğer parçaların çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyor genelde. Benim enerji kaynağım olmadığı için o işlemi yapamadım. En son reçine ile ile üzerine buğu oluşturarak yapıp bulayım dedim, videolardaki gibi bembeyaz bir duman elde edememiştim. Şuanda da enerji kaynağı alıp işlemlere devam edecek bir bütçem bulunmadığından bir süre projeyi rafa kaldırdım.
 
Çakmak gazı, termal kağıt ta ısınan parçaların tespitinde kullanılan diğer yöntemlerdir.

Hatta hiç malzeme yoksa, devreye 5 sn süre ile enjeksiyon voltaj verilir. Daha sonra voltaj kesilir elle yoklama yöntemi ile ısınan parça bulunur.
 
Son düzenleme:
Bütün bunlardan sağlıklısı bir tane termal kamera edinmek. UNI-T'nin 690B diye bir modelini kullanıyorum ama sanıyorum orijinal model ismi bu değil. Bu işlerle uğraşılacaksa kesinlikle tavsiye ederim.

 

Forum istatistikleri

Konular
5,783
Mesajlar
98,935
Üyeler
2,462
Son üye
W.A.Semih Aslan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top