2K2 - 5K6 - 10K ile denedim hiç değişiklik olmadı. Ama tek bir kereliğine sustu. Ona anlam veremedim.Reset pinini 1K-10K arası direnç ile
pull-up yapınız.
İkisinide söküp denedim. Hala vınlama devam ediyor.39ohm ile 10nf yi söküp dener misin abi vinlama gidiyor mu
Snubber devresini yani
Genelde özdisandan alıyorum ama bundakini nereden aldığımı hatırlamıyorum. Geçenlerde özdisandan aldığım MOC3082 var. Onu takıp deneyeyim birde. Özdisanda pek yamuk olmaz.Optoların sahte olma ihtimali var mı? Çok az bir gecikme ile sürse bile vınlaması normal.
Değiştirdim. Vınlama devam ediyor.Optoların sahte olma ihtimali var mı? Çok az bir gecikme ile sürse bile vınlaması normal.
Önce kısa yoldan denedim. Cımbızla direk direnç bacaklarını kısadevre ettim. Vınlama durdu.R47 var ya onu az düşürsek 470 veya 330ohm yapabilir misin abi
Paralel direnç yemedi.R47 var ya onu az düşürsek 470 veya 330ohm yapabilir misin abi
O transistörü sök opto ledi ile io arasına 100ohm at bakalım ne olacak abiParalel direnç yemedi.
300R taktım yemedi.
Direk tel lehimleyip kısadevre ettim yine yemedi.
Ama cımbızla kısa devre edince susuyor.
Garip şekil 100ohm r47 de kalkacak tabi bu şekilde ters çalışacak vinlama keserse kodda high olan yeri low yapman gecekecek
O zaman MOC ledinin iki bacağında + olacak. Öyle çalışmazki. 2 Numarayı bir şekilde toprağa çekmemiz lazım.O transistörü sök opto ledi ile io arasına 100ohm at bakalım ne olacak abi
İo low olduğunda gnd olmuş olacak abiO zaman MOC ledinin iki bacağında + olacak. Öyle çalışmazki. 2 Numarayı bir şekilde toprağa çekmemiz lazım.
MOC'u kaybedebilirim. Bir MOC kaç para haberin var mı?Dene bir bakalım zaten çalışmıyor birşey kaybetmezsin
IBAN at halederizMOC'u kaybedebilirim. Bir MOC kaç para haberin var mı?
Bu son söylediğinide yaptım. Vınlama devam ediyor.
Bu son söylediğinide yaptım. Vınlama devam ediyor.
Artık senin dediklerini yapmayacağım.
Osiloskopu da kullanmayı beceremedim zaten.