"Toroid trafo ne?" derken tam anlamadım. Voltajları soruyorsan 0-12-26-34 + 0-12 200VABu mesajdaki toroid trafo ne?
Ortam sessiz evet. Ev ortamı.
Akşam bir de yere koyup deneyeyim o zaman.
"Toroid trafo ne?" derken tam anlamadım. Voltajları soruyorsan 0-12-26-34 + 0-12 200VABu mesajdaki toroid trafo ne?
Neden ki abi? Bu triyak birbirine ters bağlanmış iki tristör değil mi?
"Hortumun ha A ucunu musluğa bağlamışsın, ha B ucunu" gibi olmuyor mu bu?
Abi Gate ucu ortak değil mi zaten?Gate ucu olmasaydi mesela diac gibi. A1 ve A2 yi kafana gore bagla derdim. Ama 3. bir gate ucu var.
"Toroid trafo ne?" derken tam anlamadım. Voltajları soruyorsan 0-12-26-34 + 0-12 200VA
Ortam sessiz evet. Ev ortamı.
Akşam bir de yere koyup deneyeyim o zaman.
220V anahtarlayarak toroid trafoyu aç kapa yapıyorum.Videodaki trafo toroid.
Senin şuan devrede kullandığın kapalı tip pcb (Kare/EI) trafo değil mi?
Toroidler civatayla montajlanıyor. Boştayken sert zeminlerde vınlayabilir.
Normalde vınlama duymasan bile kulağına yaklaştırdında ufak bir miktar yine vınlama duyabilirsin.
Yere koydum, üzerine de bir miktar ağırlık koydum. Yine vınlıyor.Videodaki trafo toroid.
Senin şuan devrede kullandığın kapalı tip pcb (Kare/EI) trafo değil mi?
Toroidler civatayla montajlanıyor. Boştayken sert zeminlerde vınlayabilir.
Normalde vınlama duymasan bile kulağına yaklaştırdında ufak bir miktar yine vınlama duyabilirsin.
izolasyon trafosu yok abiScopu kullanmayi ogrendigine gore sekonder voltajinin grafigini bir gorelim.
12v civari sekonder varsa 1W 150..220R direncle yukleyip scopu da direnc uclarina bagla.
Triac garip davrandigi icin vinlama olusuyorsa bu olcumde belli olur.
O zaman yarın bakayım abi. Masa karışık şimdi. Şunu bir bitirip kurtulayım.Sekonder voltaji olcecegin icin izolasyon trafosuna ihtiyacin yok.
Yarın bakayım demişim ama aylar geçmiş.Scopu kullanmayi ogrendigine gore sekonder voltajinin grafigini bir gorelim.
12v civari sekonder varsa 1W 150..220R direncle yukleyip scopu da direnc uclarina bagla.
Triac garip davrandigi icin vinlama olusuyorsa bu olcumde belli olur.
Aynen transformatöre 230V verme anı.Alttaki scop goruntusu hangi durumda elde edildi anlamadim. Acilma ani, transformatore voltaj verme ani mi?
Abi o en alttaki resimi data recorder ile aldım. Orada time div le oynama şansım yok.O zaman scopta v/div buyult bir daha goruntu al. Bir de time/divi kucult ekranda 2 tane sin gorsek daha cok detay yakalariz.
Su durumda sinyal kirpilmis.