ARIYORUM Basit Vinç ve Şaryo

80 mm lik NPI çok abartılı yav. Hem çok ağır olur, montajı zor olur, hem de bükülmesi çok zor olur. 5 mm et kalınlığı olan bir T profil kullansan, 50 cm de bir de tavana monte etsen 90 kg lık bir yükü rahat taşır diye düşünüyorum. Ama çok kolay bir şekilde itilebilsin istiyorsan, yani aralarda sarkmaya bağlı rampalar oluşmasın istiyorsan, biraz daha fazla et kalınlığı da olabilir.
Bunu düşündüm. C profillerde var ama bunlara uygun hazır bir şaryo yok. T profile uygun hazır elektrikli şaryo yok. 80 lik npi demirden daha küçük NPI yok. Maliyeti çok tutmuyor. Bükümcü buldum. 1 metre yarı çapta bükecek. Bazı yerlerde ek yapıp, kaynaklayacağım. Temiz taşlayacağım.

Kapı yükseklikleri 200cm.
Npı yüksekli 8cm
Şaryo vince bağlanan nokta space 2cm
Vinç 250kg çok yüksek. Bu sebeple vinci yan monte edip şaryonun altına bağladığım ufak makaradan halatı geçireceğim. 4 cm makara yüksekliğ kaybı

200-8-2-4=186 cm

Hastanın boyu 179cm ama sırtından doğru bağlanacak. Kafa yüksekliği 30cm

Yani yükseklik idare edece şekilde kurtarıyor. Sadece şaryo vinç vs sağa sola çarpmamalı.

Son düzenleme:
Bu şekilde alttan bağlayınca yükseklik kurtarmıyor. Ben halatı yukarı alıp şaryonun hemen altındaki makaraya bağlayacağım.

Sadece şaryonun motoruna bakın. Kapının köşesinr çarpabilir. Ölçü falan yok.

IMG_4654.jpeg

Ray yerde olsa ne olur?
Hastayı tuvalate götürüyorsun. Normalden daha Yüksek tuvalete oturtuyorsun. Sonra delikli sandalyeye oturdup, belden aşağısını duş ile yıkıyorsun. Islak yerler vs mümkün değil. Amaç hastayı taşımak değil, amaç hastayı yürütmek. Yürümeyen hasta zaten 3 aya yara içinde ölür.

Ayaklarına çok hakim olamayan hastanın ayak bölümünde engel olacak hiçbir şey olmamalı. Walkerın demiri bile yürümesine engel oluyor . Halı engel oluyor. Tay tay yapılan bebek gibi fibi düşünün.

Son düzenleme:
Metal motor td1
Plastik kasa motor td0.5

Piyasada daha küçük şaryo yok. Sağlam olsun diye td1 alayım diyorum ama kapılara sığmama ihtimali var. Sanırım ditek td0.5 alıp geçeceğim

Ekler

• IMG_4656.jpeg
    IMG_4656.jpeg
    221.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4657.jpeg
    IMG_4657.jpeg
    80.9 KB · Görüntüleme: 13
Vinç kısmında ise off road için şöyle mini vinçler var aslında. Ama bunlar kaldırma değil, çekme için yapılmış. 3 katı kapasite alırsam taşıyacağı söylendi ama güvenemedim. Ayrıca yüksek amper akü ile filan çalışıyor. Bunu avantajı yüksekliğinin 10cm msefa kaybettirmesi.. Bu şekilde kordunlu yürkiyede yok. Benzeri çelik halatlılar var.

IMG_4659.png

Son düzenleme:
Hastayı devamlı oturtmamak önemli..Çünkü vücudun ağırlığı kuyruk sokumuna baskı yapar ve yara açılır.
Dışkı yapılan noktaya yakın olduğu için sorun büyür. Devamlı yürüyemeyeceğine veya yürütülemeyeceğine göre yatağa uzanması gerekiyor,böylece yük dağıtılmış olur. ve 2-3 saatte bir sola veya sağa çevrilmeli.Hatta bu süre daha uzun olabilir.Yatağa bağımlı hasta birkaç ayda ölür diye birşey yok.Yıllarca yataktan çıkamayan hastalar var ve bası yarası olayı kontrol altında tutuluyor.Buradaki durumda hasta yardımla yürüyebildiğine göre walker ve yardımcı ile bu iş yapılabilir diye düşünüyorum.Vinç yardımı ile yürüme denemeleri sorunu çözer mi emin değilim.
Çünkü bu işin hazırlık aşaması ve sonlandırma aşamaları için yine zaman harcanacak.Yardımcı ile olacak bu iş.
Protezi takan doktorlar ne tavsiyede bulundu?

Vincin kuvvetli olmasının riskleri de var. Bir şekilde durmazsa hastayı tavana sıkıştırabilir. O yüzden açma kapama yerine puş buton kontrollü olsun. Bir de ip belli bir noktaya gelince vinç otomatik olarak dursun. Limit switch gibi.

Hastayı devamlı oturtmamak önemli..Çünkü vücudun ağırlığı kuyruk sokumuna baskı yapar ve yara açılır.
Dışkı yapılan noktaya yakın olduğu için sorun büyür. Devamlı yürüyemeyeceğine veya yürütülemeyeceğine göre yatağa uzanması gerekiyor,böylece yük dağıtılmış olur. ve 2-3 saatte bir sola veya sağa çevrilmeli.Hatta bu süre daha uzun olabilir.Yatağa bağımlı hasta birkaç ayda ölür diye birşey yok.Yıllarca yataktan çıkamayan hastalar var ve bası yarası olayı kontrol altında tutuluyor.Buradaki durumda hasta yardımla yürüyebildiğine göre walker ve yardımcı ile bu iş yapılabilir diye düşünüyorum.Vinç yardımı ile yürüme denemeleri sorunu çözer mi emin değilim.
Çünkü bu işin hazırlık aşaması ve sonlandırma aşamaları için yine zaman harcanacak.Yardımcı ile olacak bu iş.
Protezi takan doktorlar ne tavsiyede bulundu?
Hasta zaten kısmı olarak walkerla yürüyebiliyor. Doktorlar saatte 1 yürütün diyor. Fakat hastayı hasta koltuğundan(motorlu) wakler'a kaldırmak için bile 2 kişi desteği gerekiyor. Daha sonra bir kişi önden walkeri çekiyor, diğer koltuk altından tutarak düşme ihtimaline karşı dengesini sağlıyor. Sonra geri dönüyor. Üstelik yaşlı olduğundan walkera fazla eğilip yürüyor, bu da kamburlupun artması demek. Yani bu pek yürüme denemiyor. Sürümek diyelim. Tekrar hasta koltuğa oturmak için arkasına koltuk sürükleniyor. Bunlar hep fiziki işler. Saatte 1 bu işlere yetişilrmiyor. Çünkü bunun çiş için ördek tutması var, yemeği,ilacı filan derken ancak 3-4 saatte bir kaldırılabiliyor.

*Vinçte limit switch var ama sonunda. Onu araya bir halka koyarak ayarlayabilirim.

Şaryonun motora bağlı makaraları ray üzerinde kayma yapar.
Bisiklet zinciri ile dişlisi olsaydı motor dikine aşağı sarkardı.
Genişlik olarak fazla yer kaplamazdı.

Şöyle bir ürün varmış..

Yatan hasta bakımı ile ilgili eğitim alman gerekiyor .
Hiç yataktan çıkmadan bile her türlü bakım yapılabiliyor.
(devletin , evde yatan hasta bakım hizmeti var onlardan destek alabilirsin.)

Anlattıklarından anlayabildiğim temizlikten ziyade yürütme ile ilgili sorunların var.
Daha önce önerilen ve benzeri yataktan hasta kaldıran ve yürüten pratik ve hesaplı ürünler var.

@taydin dediği gibi abartma.

Anam yattığında 85 vefat ettiğinde 93 yaşında idi ve kilolu idi.
Her türlü bakımını yatağında yaptım.

Allah CC kolaylıklar ihsan buyursun , yatana da bakana da zor bir imtihandır.

Vinç kısmında ise off road için şöyle mini vinçler var aslında. Ama bunlar kaldırma değil, çekme için yapılmış. 3 katı kapasite alırsam taşıyacağı söylendi ama güvenemedim. Ayrıca yüksek amper akü ile filan çalışıyor. Bunu avantajı yüksekliğinin 10cm msefa kaybettirmesi.. Bu şekilde kordunlu yürkiyede yok. Benzeri çelik halatlılar var.

Bunlar daha çok otomotiv sektöründeki araç vinçlerine benziyor, belki onlara bakarsanız kordonlu bir model bulunabilir.

Eşimin babaannesi 91 yaşında kendi başına hareket edemez hâle geldi. 5 sene yattıktan sonra vefat etti. Mekanı cennet olsun. Yatalak olduğu 5 sene içinde yürümedi, hareket etmedi, yemeğini kayınbabam yedirdi. Dikkat edildiği sürece yatak yarası doğrudan oluşmuyor. Tabi bunda hastanın dirayeti, vücut yapısı, kilosu önemli. 100kg üzerinde bir hasta için durum negatif olarak evrilebilir.

Bu hastanın yatmasına gerek yok. Bilinci yerinde, diğer durumları stabil. Bir insan uzun süre aynı yerde kalırsa bile o yaşta "deliryum" yaşayabiliyor. (Yaşadı) Havalı yatak, bariyer koruyucu kremler vs. Hepsini kullanmamıza rağmen pozisyon versekde en ufacık hatada deride kızarmalar başlıyor. Şeker hastalığıda bunda etken. Hasta normal 1.90 ve iri cüsseli. Ama kambur, eğilme filan 1.75 oluyor reelde.

Andromedia'nın en son paylaştığı güzel ama bizim dar salona sığmıyor. Olmaz değil ama çeşitlerine bakmak lazım

Hastaya torunu olarak neredeyse tek igileniyorum. Oğullar akşam iş çıkışı 10dk uğrayıp bir tur yürütüp sonra kaçış. Bende de de bel fıtığı vs. Tekrar düşüp başka yerini kırma riskide var tek başına yürütünce. 85kg insanı kimse düşerken tutamaz. Dolayısıyla az yürüyor, yerinde çakılı kalıyor. Ama onu asacak bir destek olursa tek başıma yürütebilirim.

Yani yabancılar videodaki gibi yapmış, kullanıyor sonuçta.

80 lik NPI yi 7 ayrı bükğm yapadak yer buldum. 5 bin TL yw bükecek

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,400
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back