Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Yapay zekaya sadece kütlelerini sordum.
Herşeyi aklımda tutamam.
ilk yıldızların Lityum berilyum çekirdeğe sahip olmalarını şartını ona ben söylemedim.
Fİzik konusunda matematiğim kötü olsada okulda çok iyi idim.
Başka forumdan eski yazımı atabilirim isterseniz.
Din ile ilgili forum olduğu için atmaya çekindim.Şu anda zaten kapalı.
Hocam fark etmiyor ne sorduğunuz. Ben gpt çıktısı gördüğümde artık bırakıyorum okumayı. Sayısal değer aldınız diyelim sayısal değer bu kaynak bu diyip geçin bütün cevabı koyduğunuz zaman ne bilgi içerdiği belli olmayan ve bir insanla konuşmak yerine kendim elde edebileceğim şeyler paylaşmış oluyorsunuz. Belki bu fikirde olanlar sadece benim çevremde çoktur bilemem, kişisel bir eleştiri sadece

Hocam fark etmiyor ne sorduğunuz. Ben gpt çıktısı gördüğümde artık bırakıyorum okumayı. Sayısal değer aldınız diyelim sayısal değer bu kaynak bu diyip geçin bütün cevabı koyduğunuz zaman ne bilgi içerdiği belli olmayan ve bir insanla konuşmak yerine kendim elde edebileceğim şeyler paylaşmış oluyorsunuz. Belki bu fikirde olanlar sadece benim çevremde çoktur bilemem, kişisel bir eleştiri sadece
Eskiden olsa yapay zeka yerine ansiklopedilere atıf yapacaktım.
Kaynağı tam yazmayıncada insanlar bu sefer kaynağı tam yazmadın diye şikayet ediyorlar. :)
Peki bundan sonra sadece değerleri yazarım.

• Beğen
Reactions: clc
Sohbet uzay ve madde konularına evrildi..

Yahu halen avramenko plug izah edilemedi.
@mechanic verdiğin cevap izahtan çok çok uzak.
Diyota bağlı küçük iletkenler dipol anten gibi davranıyor.
O teli bağlamazsam lamba daha sönük olur.

Bir AC gerilim artı ve eksi alternanslarını diyotla ayırabilirsin ama anlık karşı yük olmadan bunu depolayıp kullanman mümkün değildir.
İzahı burada yapacaksın.
Avramenko neden bu kurala uymuyor.?
Kapasitör olmadan ölçtüğünde birşey görmez iken kapasitör olunca neden ledlerini patlatabiliyor.?
Çalışma mekaniğinin anlatımını yapın bana.
@ayhanarican zaten topu taca atmakta mahir. Ona soracağıma duvara sorarım..! Daha verimli olur. En azından zaman kaybettirip başka yönlerle oyalamaz.:gulus2:

Son düzenleme:
Haa bigbank ta katrilyonlarca derecelik ısıyla ortaya çıkan bir enerji patlaması war.
Ancak madde bile yok henüz işte tam o anda.
Herşey sonradan şekillendiğine gaza (Maddeye) dönüşmeye başladığında da çekim alanlarının warlığı olmasa tüm kainata oluşan gaz yayılır.
Demekki o çekim alanları big banktan önce oralara yerleştirilmiş olmalı. (Karadelikler meselesine gider konu) ama bu konuya bence girmeyelim.

Henüz bir kabloya bağlı 2 diyodun nasıl çalıştığını anlayamadık/anlatamadık.

Sohbet uzay ve madde konularına evrildi..

Yahu halen avramenko plug izah edilemedi.
@mechanic verdiğin cevap izahtan çok çok uzak.

Bir AC gerilim artı ve eksi alternanslarını diyotla ayırabilirsin ama anlık karşı yük olmadan bunu depolayıp kullanman mümkün değildir.
İzahı burada yapacaksın.
Avramenko neden bu kurala uymuyor.?
Kapasitör olmadan ölçtüğünde birşey görmez iken kapasitör olunca neden ledlerini patlatabiliyor.?
Çalışma mekaniğinin anlatımını yapın bana.
@ayhanarican zaten topu taca atmakta mahir. Ona soracağıma duvara sorarım..! Daha verimli olur. En azından zaman kaybettirip başka yönlerle oyalamaz.:gulus2:
geogebra-export.png

Antenden gelen yarım alternansın akımı dolaşıp yeniden antenden ayrılıyor.
Diğer yarısı gelince oda dolaşıp yeniden antenden yayılıyor.
Biraz düşündümde anten yerine bisiklet pompası diyotlar yerine çekvalf koysam daha anlaşılır olur. :)

Son düzenleme:
44243 eklentisine bak
Antenden gelen yarım alternansın akımı dolaşıp yeniden antenden ayrılıyor.
Diğer yarısı gelince oda dolaşıp yeniden antenden yayılıyor.
Biraz düşündümde anten yerine bisiklet pompası diyotlar yerine çekvalf koysam daha anlaşılır olur. :)
Doğru değil anlık düşünelim ve sadece tek alternansa odaklanalım.
Artı alternans geldiğinde üst diyottan geçer ama eksi diye birşey yokken nereden devre tamamlar. Tekrar kendine dönmesi sözkonusu zaten olamaz.?
Eksi alternans içinde öyle.
Buyur şimdi izah et.
1760042012978.png

Doğru değil anlık düşünelim ve sadece tek alternansa odaklanalım.
Arı alternans geldiğinde üst diyottan geçer ama eksi diye birşey yokken nereden devre tamamlar. Tekrar kendine dönmesi sözkonusu zaten olamaz.?
Eksi alternans içinde öyle.
Buyur şimdi izah et.
44244 eklentisine bak
ELektromanyetik dalga havada yol alırken diğer antene diğer alternans geldiğinde anten eksi oluyor.
Diyotların iç kapasiteleri var. Dirençte depolanmaz. Ama kondansatör taktığımda depolanmıştı. :)
Kondansatörler ile induktanslarda faz kayması oluyor birde. Düz telinde indüktansı var sonuçta.

ELektromanyetik dalga havada yol alırken diğer antene diğer alternans geldiğinde anten eksi oluyor.
Diyotların iç kapasiteleri var. Dirençte depolanmaz. Ama kondansatör taktığımda depolanmıştı. :)
Kondansatörün warlığı durumu değiştirmez nasl devre tamamlayıp güç oluşturduğunun izahı gerek.
Çözemezsen söyleyeceğim yöntemi uygulamanı isteyeceğim anlayabilmen için.

Kuş mesela yuksek gerilim hattına konarsa çarpılmıyor.
İnsanda tutulup asılsa çarpılmaz.
Ama helikopter ile yanaşıp dokunursa çarpılıyor.
Yüzey alanı ile alakası var ama hesabını bilmiyorum.
Yüzey alanından ziyade elektiriksel kütle diyelim.

Kütle ne kadar büyürse o kadar statik yük kaldırır.

Forum istatistikleri

Konular
8,376
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back